
Näiden pullien kierteissä maistuu mehevä karpalo-pistaasitäyte. Pienet pullat kypsyvät nopeasti ja ovat täydelllisiä suupaloja kahvin kanssa.
Käärmepullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Lämmitä maito 42-asteiseksi, kaada kulhoon ja liuota hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja anna seoksen tekeytyä 10 minuuttia.
-
Vatkaa munat, vanilja ja suola maidon joukkoon. Lisää jauhot parissa erässä sekoittaen. Taikinan tulee olla kosteaa ja tahmeaa. Lisää tarvittaessa 1–2 rkl jauhoja.
-
Kostuta kädet vedellä ja vaivaa taikinaa kulhossa muutama minuutti. Taikina näyttää keskeneräiseltä tässä vaiheessa. Taputtele taikinan pinta tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi, noin 1 tunti.
-
Kuutioi voi kulhoon. Leikkaa karpalot pieniksi paloiksi. Jauha pistaasit hienoksi muruksi. Sekoita täytteen aineet keskenään sormin nyppimällä.
-
Kaavi taikina jauhotetulle alustalle. Vaivaa taikina sileäksi, noin 5 minuuttia. Muotoile taikina palloksi ja anna sen levätä liinalla peitettynä 15 minuuttia.
-
Leikkaa taikina kahtia. Kauli taikinapala 22 cm x 34 cm:n levyksi. Levitä puolet täytteestä taikinalevyn alimmaiselle puolikkaalle. Taita levy pitkän sivun suuntaisesti päällekkäin. Painele varovasti taikinapuolikkaita yhteen. Leikkaa taikinalevy terävällä veitsellä 20 ohueksi nauhaksi.
-
Käärmepulla syntyy kahdesta taikinasuikaleesta. Kierrä ensin taikinasuikaleet molemmista päistä kierteelle. Kierrä sitten yksi suikale itsensä ympäri kiepiksi. Jatka kieppiä toisella suikaleella. Nipistä suikaleet liitoskohdasta yhteen ja käännä suikaleen häntä pullan alle. Yhdestä taikinapalasta tulee 10 pullaa. Toista sama toisella taikinapalalla.
-
Kohota pullia liinan alla 30 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen.
-
Voitele pullat munalla. Paista 8–10 minuuttia, kunnes pullat ovat kypsiä.
Järkyttävä nimi käärmepullat👎 . Ei totisesti innosta maistamaan.
Parempi olisi nimi kierrepullat.