
Joulun helpoin ja täydellisin uuniruoka on tässä. Kermainen mascarpone, aromikas maa-artisokka ja hienostunut tryffeliöljy antavat uunilohelle uskomattoman hienon maun. Valmiin lohen pinnalle ripoteltu sitruunatimjami antaa raikkaan säväyksen, mutta sen voi korvata myös tavallisella timjamilla.
Jos joulun pääruoan valmistus tuntuu jo etukäteen liian hankalalta tehtävältä, tämä juhlavan uunilohen resepti saattaa ratkaista pulman. Ohje on yhtä helppo kuin tavallisen uunikalan, mutta lopputulos sopii kaikkiin joulunajan juhliin.
Ideana on päällystää iso lohifilee sitruunalla maustetulla mascarponella sekä ohuiksi viipaleiksi leikatuilla, pähkinäisen makuisilla maa-artisokilla. Artisokkia ei tarvitse kuoria, vaan riittää, että ne pesee ja harjaa hyvin ennen viipalointia. Ohuenohuet artisokkaviipaleet asetellaan kalan päälle limittäin, jolloin ne muistuttavat hauskasti kalansuomuja.
Tilkka tryffeliöljyä viimeistelee maun upeaksi. Tätä tryffelillä maustettua oliiviöljyä löytyy pienissä pulloissa kaupasta sieltä mistä muitakin öljyjä.
Uuni hoitaa loput. Jos valitset tarkoitukseen paksun merilohifileen, kypsennysaika on noin puoli tuntia.
Tryffelillä ja maa-artisokalla kuorrutettu uunilohi
Ainekset
Työvaiheet
-
Pyyhi lohifileen pinta. Nosta lohifilee uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola.
-
Sekoita mascarpone ja sitruunamehu tasaiseksi. Levitä seos lohifileen päälle.
-
Pese maa-artisokat huolellisesti niin, että pinta on mullasta täysin puhdas. Viipaloi maa-artisokat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lohifileen päälle. Ripottele päälle suolaa. Valuta päälle puolet tryffeliöljyn määrästä.
-
Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla 30–35 minuuttia. Valuta päälle loput tryffeliöljystä.
-
Ripottele päälle hienonnettua sitruunatimjamia ja rouhittua mustapippuria. Tarjoile lisäksi paahdettuja perunoita tai joulun kasvislaatikoita.
Miksi mascarbonejuusto, en kyllä itse laittaisi. Maa-artisokka on taas sen makuista harva tykkää. En tykkää ohjeesta.
Milläs köyhä noi ostaa?????????????
Ai kun juhlavaa, voi että sentään, miten noin juhlavaa voi joku keksiäkään!?
Tuohan on varsin hyvän kuuloinen resepti. En tosin itse sitä pystyisi soveltamaan trehaloosi-intoleranssin vuoksi. Joten: millähän voisi korvata tryffeliöljyn menettämättä makumaailmaa?
Tein joulupäivän pöytään. Ihmetystä herätti mascarpone, mutta ruoka sai ylistävät kommentit (9 ruokailijaa) täynnä makuja sanottiin ja toivottiin ensi vuoden joulupöytäänkin. Hyvä ja helppo resepti. Menee ehdottomasti jatkoon.