Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 93 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Astetta raikkaampi aloitus aamulle! Voisilmä saa nyt väistyä appelsiinimehusta ja lemon curdista sekoitetun sitrussilmän tieltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruspuuro

Ainekset

3
dl
vettä
1
dl
kvinoaa
6
dl
mantelimaitoa
3
dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
rkl
hunajaa
½
tl
suolaa
Lisäksi
dl
hasselpähkinöitä
2
appelsiinia
2
rkl
appelsiinimehua
1
dl
lemoncurd-sitruunatahnaa
3–4
dl
mantelimaitoa

Työvaiheet

  1. Kiehauta vesi kattilassa. Huuhtele kvinoa vedellä tiheässä siivilässä ja kaada katti­laan. Anna kypsyä keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada mantelimaito kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kaurahiuta­leet ja kurpitsansiemenet kiehuvaan nestee­seen. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla noin 10 minuuttia, muutaman kerran sekoittaen. Mausta kypsä puuro hunajalla ja suolalla.
  2. Paahda pähkinöitä kuumassa, kuivassa pannussa 2–3 minuuttia. Älä polta. Rouhi paahdetut pähkinät veitsellä.

  3. Kuori appelsiinit ja leikkaa ohuik­si viipaleiksi. Notkista sitruunatahna appelsiinimehulla.

  4. Tarjoa puuro pähkinärouheen, appelsiini­en, sitrustahnan ja mantelimaidon kanssa.

Kommentit (6)

hilhkkhd

Mitä jos keittäis vain tavallista eloveenaa  ja siihen pakastimesta mansikoita päälle.

Vierailija

Onko kaurahiutaleiden gluteenittomuudella tässä reseptissä jokin erityinen, ohjeessa mainitsematon funktio?

Vierailija

Tästä puuroaiheestahan riittääkin ammennettavaksi aiheita koko loppuvuodeksi :)

* Ensin kerrotaan miten puuron joukkoon voi lisätä leseitä, sitten pellavansiemeniä, sitten kurpitsansiemenrouhetta, sitten pikkuleipämuruja, sitten kikherneitä, sitten popcornia, sitten...

* Ja hilloksi voi laittaa mansikkahilloa, mustikkahilloa, vadelmahilloa, viikunahilloa, lakkahilloa, limecurdia, passioncurdia,...

* Lopuksi pinnalle ripotellaan mansikoita, mustikoita, päärynäkuutioita, säilykemandariinilohkoja, tuoretta persikkaa,  passionhedelmää, granaattiomenansiemeniä,...

* Sitten puuro nautitaan täysmaidon, rasvattoman maidon, kauramaidon, mantelimaidon, perunamaidon jne kanssa...

* Lopuksi puuro viimeistellään blablabla...

Ja näin reseptit eivät lopu ikinä, koskan kukaan lukija ei koskaan ole ymmärtänyt mitä kaikkea puuron kanssa voi syödä. Oi kiitos soppa 365, kiitos.

Mamma mia!

Ihanko oikeasti lemoncurdi korvaa voisilmän? No sitten varmaan voi myös gluteenittomat kaurahiutaleet korvata männynkaarnalla ja koko komeuden voi koristella kuusenkerkkäsiirapilla. Ou tsiisus näitä "ruokavinkkejä"!!!

(Juu, saatte osaksenne kettuilua niin kauan kuin julkaisette tämmöisiä täysin törppöjä "ohjeita")

Vierailija

Kettuilun sijasta välillä muunkinlaista palautetta. Tästä on tullut meidän perheessä vakiosettiä, pitää hyvin nälän loitolla myös kolmelta teini-ikäiseltä koulun lounasaikaan asti.

Jo riittää

Voitaivas tätä ilkeilyn määrää!!! Jos reseptit ovat mielestänne törppöjä, poistukaa ystävällisesti lukemasta näitä. Älkää jääkö tänne ilkeilemään! Sehän on meille jokaiselle aivan selvää, että jokainen resepti ei voi jokaista miellyttää. Mutta se ei tee kenestäkään yhtään muita fiksumpaa, kun jää tänne räksyttämään. Räksyttäminen on törppöä.

Ja tästä puurosta. Tää on ihanaa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1196 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström

Laita basmatiriisi kiehumaan samalla, kun kokkaat kastikkeen. Koko ruoka on vartissa valmis.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2–4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mifukastike

Ainekset

1
rs (250 g)
Mifu-suikaleita, paprika-chili
1
rs (200 g)
Tuorekset Thai-kasviksia
2
rkl
öljyä
1
rs (250 ml)
kookoskermaa
2
dl
vettä
2
rkl
sweet chili -kastiketta tai 2 tl harissatahnaa
½
tl
suolaa
1
dl
maapähkinöitä
(thaibasilikaa)

Työvaiheet

  1. Paista Mifua ja kasviksia öljyssä 3 minuuttia.
  2. Lisää joukkoon kookoskerma, vesi, chilikastike ja suola. Hauduta 10 minuuttia.
  3. Ripottele pinnalle pähkinöitä ja halutessasi thaibasilikaa.
  4. Tarjoa keitetyn riisin kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 340 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.