
Hetkessä valmistuva katkarapu-lasinuudelisalaatti vie ajatukset Aasiaan: salaatti kruunataan misokastikkeella ja paahdetuilla seesaminsiemenillä.
Katkarapu-lasinuudelisalaatti ja misokastike
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata ja valuta katkaravut lävikössä. Sulata sokeriherneen palot.Kypsennä lasinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhdo ja viipaloi retiisit, leikkaa chili ohuiksi renkaiksi. Hienonna korianteri. Paahda seesaminsiemenet kuivassa kuumassa pannussa. Yhdistä kaikki ainekset.
- Valmista kastike: Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi, kuori ja raasta inkivääri. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kääntele salaattiin.
Vinkki! Misotahnoja on vaaleankeltaisesta tummanruskeaan. Mitä vaaleampi miso, sitä miedompi maku. Voimakkaan umaminen tumma miso sopii hentojen lasinuudelien kanssa.
Kuvassa näkyy salaatissa olevan myös sokeriherneen palkoja, mutta reseptistä ne puuttuvat?
Tää on niiiiiin hyvää. Kiitokset tästä reseptistä