Soppakokki Ali on lisännyt 27 reseptiä.
Linkitetty 499 keittokirjaan.
Ohje Ali Toppinen

Soppakokki Ali Toppinen valmistaa Soppa365-tv:ssä intialaista voikanaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Intialainen Butter chicken

Ainekset

800
g
broilerin rintafileitä
2
rkl
turkkilaista jogurttia
öljyä paistamiseen
Voi-tomaattikastike
50
g
voita
1
iso keltasipuli
4
valkosipulinkynttä
2
rkl
kurkumaa
1
rkl
juustokuminaa
1
rkl
jauhettua korianteria
1
tl
kuminansiemeniä
4
tomaattia
4
dl
kookosmaitoa
2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa broilerin fileet suupaloiksi ja sekoita jogurtti niihin. Anna levähtää sillä välin kun teet tomaatti-voikastikkeen.
  2. Hienonna kastiketta varten sipuli ja valkosipuli ohuiksi suikaleiksi. Kuullota sipuleita keskilämmöllä voissa kattilassa 5 minuuttia. Lisää kurkuma, juustokumina, korianteri ja kuminansiemenet. Kuullota vielä 2 minuuttia.
  3. Leikkaa tomaatit lohkoiksi. Lisää tomaatit ja kookosmaito kattilaan. Anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia tai kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Soseuta kastike sileäksi sauvasekoittimella. Paista broileripaloja kuumassa pannussa pari minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat hieman väriä pintaan. Kaada tomaatti-voikastike pannuun ja anna kypsyä miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Tarkista kastikkeen maku.
  4. Sillä välin kun broileri kypsyy kastikkeessaan, tee couscous ja raita-kastike alla olevan ohjeen mukaan.

Mausteinen couscous

Ainekset

4
dl
couscousia
7
dl
vettä
3
tl
kurkumaa
3
tl
garam masalaa
3
tl
jauhettua korianteria
1
tl
suolaa
1/2
kurkku
2
tomaatti
1
pnt
minttua

Työvaiheet

  1. Mittaa couscousryynit isoon tarjoilukulhoon. Kiehauta vesi, mausteet ja suola. Kaada kuuma mausteliemi couscousin päälle, sekoita ja anna couscousin turvota 7-10 minuutiksi.
  2. Leikkaa kurkku ja tomaatit pieniksi kuutioiksi. Hienonna minttu. Sekoita ne couscousin joukkoon.

(4 annosta lisukkeena, 15 minuuttia)

Raita-kastike

Ainekset

3
cm
pätkä tuoretta inkivääriä
1/2
kurkku
3
dl
turkkilaista jogurttia
1/2
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Raasta inkivääri ja kurkku jogurtin sekaan. Mausta suolalla. Voit tarjota kastikkeen heti tai antaa sen vetäytyä jääkaapissa hetken.

(3 dl, 5 min)

Kommentit (12)

Kokki666

Väärä resepti raita kastikkeelle...inkivääri käy, mutta se ei ole oikea aine.

Intian suomalainen

Joo, eikä perinteiseen raitaan myöskään tule koskaan kurkkua. Eikä sitä tehdä turkkiuseen jogurttiin(sitä ei edes ole saatavilla intiassa tai Nepalissa muutakuin isoissa kaupungeissa, ulkomaalaisille suunnatuissa, kansainvälisiä tuotteita myyvissä erikoiskaupoissa). Ainoastaan suola on oikea ainesosa tässä reseptissä.... semmonen raita resepti x'D

Vierailija

Yllättävää, mutta kaikista mausteista huolimatta tässä ei ollut mitään makua! Todella mitäänsanomaton resepti

BebeleCook
Seuraa 
Liittynyt19.7.2017

Mauttomuus yllätti minutkin 😔

Vierailija

Maistui oikein hyvältä, mutta suolaa jouduin laittaa paljon enemmän, jolloin myös muut maut nousivat esiin.

Vierailija

Ruoka oli ihan ok, mutta oletin,  että mausteet antaisivat enemmän makua. Jos teen tätä toiste, aion tuunata ja paistaa broilerit currylla maustettuina voissa ilman jugurttia. Aion myös lisätä chiliä ja suolaa.

Reseptin mukaan ( jota noudatin)  Couscousiin tuli 7 dl vettä ja 4 dl Couscousia. Tuo vesimäärä ei riittänyt alkuunkaan. Jouduin lisäämään vettä ainakin 3 dl, jotta sain Couscousin irtonaisemmaksi. Alkuperäisestä tuli kovaa puuroa.

Vierailija

Tuli hyvää. Tein muuten ihan reseptin mukaan, mutta käytin reilummin mausteita (samat kuin reseptissä) ja annoin kastikkeen lihoineeen muhia pidempään.  Coucous oli ihan ok mielestäni noilla mitoilla. Tehdään toisetekin. Nams.

Katila

Suosittelen lisäämään 1-2rkl hunajaa kastikkeeseen, niin saa butter chicken siihen kuuluvaa makeutta ☺️
Lisäisin myös garam masalaa ja hieman cayannepippuria, niin olisi ainakin oman makuni mukainen.

Vierailija

Nam.

Yaffa

Kuminaa (caraway) vai jeeraa eli juustokuminaa (cummin). Taas on käännetty resepti englannista tietämättömästi. Yleinen virhe myös TV:n ruokaohjelmissa

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Hmm, totta, mutta olisiko tässä tarpeen käyttää molempia? Kumpikin aines mainitaan listalla, tuovat omanlaistaan makua kastikkeeseen. Mutta en usko, että kuminansiementen pois jättäminen haittaisi kovasti lopputuloksessa.

Vierailija

Intiassa on lukemattomia raitan ohjeita. Esimerkiksi kheere ka raita eli kurkkuraita joka on suosittu kuumalla säällä. Intiassa on monia eri ruokakulttuureita joten raitareseptejäkin löytyy varmasti joka lähtöön. Ja vaikka tuo raitan ohje ei olisikaan perinteinen intialainen niin jokainen saa mielestäni kehittää oman reseptinsä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Taginetyylinen kalkkunapata sopii mainiosti pikkujoulupöytään. Kaneli ja neilikka antavat pataan ihanan jouluisen maun. Mikä parasta, tämä pata valmistuu vain puolessa tunnissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Pikkujoulukalkkuna

Ainekset

700
g
kalkkunanfileetä
1
tl
suolaa
2
sipulia
3
valkosipulinkynttä
½
tlk (190 g)
aurinkokuivattuja kirsikkatomaatteja öljyssä
2
kanelitankoa
¾
tl
jauhettua neilikkaa
1
tlk (500 g)
paseerattua tomaattia
1
tl
hunajaa
¼
tl
mustapippuria
1
ps (200 g)
kuivattuja viikunoita
LISÄKSI
4
tuoretta viikunaa
1
dl
granaattiomenan siemeniä (pakaste)

Työvaiheet

  1. Kuutioi kalkkunanfilee ja mausta palat suolalla. Kuori ja lohko sipulit. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.

  2. Ota aurinkokuivatuista tomaateista 2 rkl öljyä pataan. Ruskista kalkkunakuutioita öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet. Paista keskilämmöllä sekoittaen muutama minuutti.

  3. Lisää kanelitangot, neilikka, kirsikkatomaatit ja paseerattu tomaatti. Mausta hunajalla ja pippurilla. Peitä pata kannella. Hauduta keskilämmöllä 10 minuuttia.

  4. Leikkaa kuivatut viikunat neljään osaan. Lisää ne pataan ja hauduta vielä 5–10 minuuttia, kunnes kalkkuna on kypsää. Koristele lohkotuilla tuoreilla viikunoilla ja halutessasi granaattiomenan siemenillä. Tarjoa bulgurin, riisin tai ohran kanssa.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.