
Herkullisen kasvisbolognesen salaisuus on soijarouheen käsittelyssä. Lisää soijarouhe pannulle kuivana ja paahda sitä runsaassa öljyssä mausteiden kanssa ennen nesteen lisäämistä.
Soijabolognese
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori ja silppua sipuli. Hienonna valkosipulinkynnet. Irrota basilikasta lehdet ja silppua ne kevyesti. Hienonna basilikan varret. Murskaa fenkolinsiemenet kevyesti morttelissa.
- Kuumenna iso paistinpannu ja lisää sille öljy, fenkolinsiemenet ja savupaprikajauhe. Kuullota hetki, kunnes mausteista alkaa irrota tuoksua. Lisää sitten pannulle sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota, kunnes ne ovat pehmenneet.
- Mittaa pannulle kuiva soijarouhe ja paista sitä pannulla 1–2 minuuttia. Lisää sitten pannulle noin ⅓ kasvisliemestä ja paista, kunnes neste on imeytynyt. Jatka nesteen lisäämistä muutamassa erässä paistaen soijarouhe kuivaksi nesteen lisäämisen välillä.
- Kun kaikki kasvisliemi on imeytynyt soijarouheeseen, lisää pannulle tomaattimurska. Huuhtele tölkit vedellä ja kaada vesi pannulle. Lisää vielä tomaattisose, balsamiviinietikka, sokeri ja silputut basilikan varret. Hauduttele kastiketta noin 20 minuuttia miedolla lämmöllä. Lisää kastikkeen joukkoon lopuksi mustapippuri ja silputtu basilika. Tarkista suola.
- Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta pasta ja sekoita bolognese-kastike pastan joukkoon.
En ole koskaan ostanut kuivaa soijarouhetta. Olin siinä käsityksessä että se pitää laittaa veteen ennen käyttöä. Aion kokeilla tätä ohjetta. Kuulostaa hyvältä kastikkeelta Pakastetusta soijarouheesta tulee hyvää ruokaa mutta miksi maksaa siitä että joku on liottanut ja pakastanut sen?
Soijarouhepussissa saattaakin lukea, että turvotetaan vedellä tms. Mutta ei ole pakko tehdä niin, tämä ohje on hyvä :)
Jos tekee soijarouheen pussin ohjeen mukaan kastiketta, se maistuu pahville! Tämä ohje kuullostaa hyvältä.