
Tämä herkullinen iltapalapiirakka luottaa kahden täytteen taktiikkaan. Ennen paistamista valmis voitaikina saa juustoisen hunnun. Paistamisen jälkeen piirakan päälle lastataan vielä mätiä ja katkaraputahnaa.
Mäti-skagenpiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin skagenröra. Sekoita ravut, majoneesi, ranskankerma, sinappi, piparjuuri, tilli, sitruunankuori ja -mehu sekä mustapippuri keskenään. Nosta viileään odottamaan tarjoilua.
-
Laita sulatettu taikina leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Leikkaa taikinaan noin 2 cm leveä reunus. Varo, ettei veitsi viillä ihan pohjaan asti. Vatkaa munan rakenne rikki. Voitele reunus munalla.
-
Yhdistä voitelemisesta ylijääneeseen munaan sitruunankuori ja -mehu, smetana ja 100 g juustoraastetta. Levitä pohjalle reunuksen sisään.
-
Kuori peruna, leikkaa se ohuenohuiksi viipaleiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Levitä piirakalle. Valuta päälle voisulaa.
-
Paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes taikina on kypsä ja kauniin värinen. Ripottele loppu juustoraaste kypsälle piirakalle.
-
Koristele piirakka skagenilla, mädillä, ruohosipulilla, tillillä ja sitruunankuoriraasteella.
Vinkki: Voit korvata skagenröran kylmä- tai lämminsavustetulla lohella.
Reseptiä editoitu 28.2.2022 klo 08.10: Lisätty maininta sitruunamehun lisäämisestä täytteeseen.
Tässä ohjeessa on kyllä kaikki pielessä. Missään ei mainita että pitäisikö taikina kaulita, täytteeseen ei mainita että pitäisikö sitruuunamehu lisätä ja mittasuhteet ihan päin honkia.