Reubenissa ei säästellä! Klassikkoleivän häkellyttävä leikkelepino täydennetään emmentalilla, hapankaalilla ja ketsuppisella piparjuurimajoneesilla.
Hapankaalia, suolalihaa, voimakasta juustoa sekä piparjuurella ja ketsupilla maustettua majoneesikastiketta sisältävä kerrosleipä on klassikko vailla vertaa.
Maalaisleivän sijaan voi käyttää myös pehmeämpää ruispaahtoleipää. Hapankaali valutetaan siivilässä ja sinä aikana valmistuu helppo, mutta maukas kastike. Tällä kertaa leipien väliin laitetaan lisäksi vielä muutama omenaviipale, jotka sopivat kokonaisuuteen saumattomasti.
Runsain täyttein ladotut leivät paahdetaan voileipägrillissä tai vohveliraudalla pinnaltaan rapeaksi ja sisältä sulavan lämpimäksi ja nautitaan hyvässä seurassa.
Suolalihareubenit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita majoneesi, ketsuppi, piparjuuri ja worcester keskenään. Hienonna cocktailkurkut veitsellä ja sekoita ne kastikkeeseen.
-
Valuta hapankaali siivilässä. Poista omenista siemenkota ja leikkaa omenat ohuiksi viipaleiksi.
-
Voitele leipäviipaleet majoneesikastikkeella. Jaa täytteet neljälle leipäviipaleelle. Paina loput leipäviipaleet kansiksi täytteiden päälle. Pariloi täytetty leipä voileipägrillissä tai vohveliraudalla rapeaksi.
Jos paahtaa leivät ensin ja latoo täytteet vasta sitten sekä unohtaa kannen, saattaa saada jotain suuhunsakin eikä kaikki töhnä ole pöydällä, sylissä ja lattialla.
Paheksuttavaa mässäilyn syntiä kesken kristillisen paastonajan.
Pyydän saada sivistää edellistä, että paasto alkoi jo maitopyhälaskusta 27.2.