
Banoffee Alaska eli Baked Alaska eli uunijäätelö on unohdettu jälkiruokien helmi. Tämä jälkiruoka ei kestä odottelua, eli tarjoa se välittömästi uunista nostamisen jälkeen!
Banoffee Alaska
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee pohja. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina voideltuun irtopohjaiseen vuokaan (ø 22–24 cm) ja kypsennä noin 12 minuuttia. Anna jäähtyä ja irrota vuoastaan.
-
Tee kahvikinuski. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin 8 minuuttia sekoitellen, kunnes kinuski kiinteytyy. Anna jäähtyä.
-
Leikkaa banaanit viipaleiksi. Pese ja raasta limetin kuori banaanien joukkoon.
-
Kuumenna uuni 250 asteeseen. Tee marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää tomusokeri erissä koko ajan vatkaten, kunnes marenki on kovaa ja kiiltävää.
-
Kuutioi jäätelö. Kostuta jäähtynyt kakkupohja limetin mehulla. Levitä päälle dulce de leche ja päällimmäiseksi limebanaanit. Nosta päälle jäätelö korkeaksi keoksi. (Vuoan koosta riippuen tarvitset jäätelöä 1⁄2–1 litraa). Lusikoi marenki päälle.
-
Paista uunissa 2–3 minuuttia. Tarjoa heti kahvikinuskin kanssa.
Olisiko tuon jäätelökakun oikeasti voinut käyttää uunissa? Kuvasta näkee että se on vain tohottimella paahdettu.