
Kuumaa, rapeaa ja hieman sitkeää. Perunaröstit ovat ihanan yksinkertainen ja helppo perunalisuke, jonka valmistamiseen ei mene puolta tuntia pidempään.
Perunaröstit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuori perunat ja sipuli. Raasta perunat raastimen karkealla terällä ja kuivaa raaste huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kuori ja raasta sipuli.
- Sekoita perunaraaste, sipuli ja mausteet kulhossa huolellisesti.
- Laita iso nokare voita kuumaan paistinpannuun. Lusikoi noin 1 dl röstitaikinaa kolmeksi kasaksi pannuun ja paina kasat noin sentin paksuisiksi kiekoiksi esimerkiksi leveällä paistinlastalla. Anna paistua noin 1 minuutti. Käännä röstit varovasti ja paista niitä toiselta puolelta 1 minuutti. Alenna lieden lämpöä ja jatka paistamista 4–5 minuuttia. Käännä röstit yhden kerran paiston aikana.
- Paista toiset kolme röstiä samalla tavalla.
Vinkki Tarjoa röstien lisukkeena esimerkiksi kupillinen ranskankermaa, joka on maustettu vaikkapa raastetulla piparjuurella, kokojyväsinapilla tai hienonnetulla savukalalla. Kakkuset käyvät myös lisukkeeksi
Öljyssä paistaminen tekee rösteistä rapeita.
Minusta rösti maistuu parhaalta kun se paistetaan öljyn ja voin sekoituksessa. Hyvää makua voista ja rapeutta öljystä.
Kannattaa sitten kaupassa katsoa tarkkaan ettei vahingossa osta Rosamundan sijasta BellaRosaa. Rosamundassa on hyvä ja raikas maku, mutta BellaRosassa maistuu vain tunkkaisuus.
Ei kai tälläinen käy että karsinogeenit tulevat "muotiin", tai että niitä mainosstetaan hyvän ruuan alaisuudessa. Hyvä ruoka ei aiheuta syöpää, kyse ei ole mausta vaan siittä mikä on hyvää ja mikä pahasta. Kun sitten kerran antaa ruuan palaa ja tottuu makuun niin joka toinen ateria sisältää karsinogeenejä. Käsitääkseni ruokakuva on laiton reseptin ja ohejeen yhteydessä kun se sisältää karsinogeenejä. Pitäsi olla varoitus tai ohjeistus ettei ruuassa saa olla mustaa palanutta osaa. muistan hyvin kun lapsena makkaran paistosta väänettiin mediassa ja telvisio mainoksissa ettei makkaraa saa polttaa vaikka tykkäsi palaneen makkarankuoren mausta, koska sellainen mainos on ohjeistus. Tunnen ihmisiä jotka eivät tiedä, sivistymättömiä henkilöitä jotka tekvät juuri niin kuin ohjeessa sanotaan vaikka ohje olisi terveyden vaarntava. Tai henkilöitä jotka tarvitsevat lakeja jotta eivät tekisi pahaa esim. luonnolle tai eläimille, muuten käytös ei muutu.
Korjattuna :)
Ei kai tälläinen käy että karsinogeenit tulevat "muotiin", tai että niitä mainostetaan hyvän ruuan alaisuudessa. Hyvä ruoka ei aiheuta syöpää, kyse ei ole mausta vaan siittä mikä on hyvää ja mikä pahasta. On eri makuja, mihin on tottunut tai erityisesti viehtynyt, mikä maistuu hyvälle ja mikä pahalle, jolloin hyvästä ruuasta puhutaan vain kun se on terveellistä ja hyväksi nk. ravintoa. Em. on etymologinen ja filosofinen aktuaalinen tosiasia. Kun sitten kerran antaa ruuan palaa ja tottuu makuun niin joka toinen ateria sisältää karsinogeenejä. Käsitääkseni ruokakuva on laiton reseptin ja ohjeen yhteydessä kun se sisältää karsinogeenejä. Pitäisi olla varoitus tai ohjeistus ettei ruuassa saa olla mustaa, palanutta osaa. Muistan hyvin 80-luvulla lapsena makkaran paistosta väännettiin yhteiskunnallista keskustelua, mitä näytetään mediassa ja tele-visio mainoksissa ettei makkaraa saa polttaa nuotiolla, grillissä; sitten kotona vaikka tykkäsi palaneen makkarankuoren mausta, koska sellainen mainos on ohjeistus, ei saa tehdä niinkuin mainoksessa näytetään. Ts. mainos tappaa :( aikuisten kielellä. Tunnen ihmisiä jotka eivät tiedä, sivistymättömiä henkilöitä jotka tekevät juuri niin kuin ohjeessa sanotaan vaikka ohje olisi terveyden vaarantava, jopa niin että vähän vielä reippaamin kuin telkkarissa näytettiin. tiedän myös lukuisia henkilöitä jotka tarvitsevat lakeja, kunnan viranomaisia, poliiseja jotta eivät tekisi pahaa esim. luonnolle tai eläimille, lapsille, muuten käytös ei muutu.
Nyt tietysti THL ohjeistaa polttamaa ruuat jotta heille olisi lisää töitä ja geenipoolia voitaisiin muokata :) hahha. Hyvä vitsi :(
4 annosta/ 6 kappaletta?
Kerropas sveitsilaisille seuraavalla hiihtoreissulla että heidän kansallisherkkunsa on syöpäuhka istuutuessasi alppimajan päivällispöytään.
Enpä ole Sveitsissä käydessäni koskaan nähnyt röstissä noin pahasti karrelle poltettuja reunoja...
Alkuperäinen „röschti“ tehdään keitetyistä perunoista.