Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 319 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Kuumaa, rapeaa ja hieman sitkeää. Perunaröstit ovat ihanan yksinkertainen ja helppo perunalisuke, jonka valmistamiseen ei mene puolta tuntia pidempään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta / 6 kpl
Valmistusaika
15min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Perunaröstit

Ainekset

800-900
g (noin 5 kpl)
jauhoisia perunoita (esim. Rosamunda)
1
iso sipuli
1
rkl
omenaviinietikkaa
1 1/2
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
Lisäksi
50
g
voita paistamiseen

Työvaiheet

  1. Kuori perunat ja sipuli. Raasta perunat raastimen karkealla terällä ja kuivaa raaste huolellisesti puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kuori ja raasta sipuli.
  2. Sekoita perunaraaste, sipuli ja mausteet kulhossa huolellisesti.
  3. Laita iso nokare voita kuumaan paistinpannuun. Lusikoi noin 1 dl röstitaikinaa kolmeksi kasaksi pannuun ja paina kasat noin sentin paksuisiksi kiekoiksi esimerkiksi leveällä paistinlastalla. Anna paistua noin 1 minuutti. Käännä röstit varovasti ja paista niitä toiselta puolelta 1 minuutti. Alenna lieden lämpöä ja jatka paistamista 4–5 minuuttia. Käännä röstit yhden kerran paiston aikana.
  4. Paista toiset kolme röstiä samalla tavalla.

Vinkki Tarjoa röstien lisukkeena esimerkiksi kupillinen ranskankermaa, joka on maustettu vaikkapa raastetulla piparjuurella, kokojyväsinapilla tai hienonnetulla savukalalla. Kakkuset käyvät myös lisukkeeksi

Kommentit (10)

Sveitsiläinen

Öljyssä paistaminen tekee rösteistä rapeita.

Baar

Minusta rösti maistuu parhaalta kun se paistetaan öljyn ja voin sekoituksessa. Hyvää makua voista ja rapeutta öljystä.

Vierailija

Kannattaa sitten kaupassa katsoa tarkkaan ettei vahingossa osta Rosamundan sijasta BellaRosaa. Rosamundassa on hyvä ja raikas maku, mutta BellaRosassa maistuu vain tunkkaisuus.

SAT

Ei kai tälläinen käy että karsinogeenit tulevat "muotiin", tai että niitä mainosstetaan hyvän ruuan alaisuudessa. Hyvä ruoka ei aiheuta syöpää, kyse ei ole mausta vaan siittä mikä on hyvää ja mikä pahasta. Kun sitten kerran antaa ruuan palaa ja tottuu makuun niin joka toinen ateria sisältää karsinogeenejä. Käsitääkseni ruokakuva on laiton reseptin ja ohejeen yhteydessä kun se sisältää karsinogeenejä. Pitäsi olla varoitus tai ohjeistus ettei ruuassa saa olla mustaa palanutta osaa. muistan hyvin kun lapsena makkaran paistosta väänettiin mediassa ja telvisio mainoksissa ettei makkaraa saa polttaa vaikka tykkäsi palaneen makkarankuoren mausta, koska sellainen mainos on ohjeistus. Tunnen ihmisiä jotka eivät tiedä, sivistymättömiä henkilöitä jotka tekvät juuri niin kuin ohjeessa sanotaan vaikka ohje olisi terveyden vaarntava. Tai henkilöitä jotka tarvitsevat lakeja jotta eivät tekisi pahaa esim. luonnolle tai eläimille, muuten käytös ei muutu.

SAT

Korjattuna :)

Ei kai tälläinen käy että karsinogeenit tulevat "muotiin", tai että niitä mainostetaan hyvän ruuan alaisuudessa. Hyvä ruoka ei aiheuta syöpää, kyse ei ole mausta vaan siittä mikä on hyvää ja mikä pahasta. On eri makuja, mihin on tottunut tai erityisesti viehtynyt, mikä maistuu hyvälle ja mikä pahalle, jolloin hyvästä ruuasta puhutaan vain kun se on terveellistä ja hyväksi nk. ravintoa. Em. on etymologinen ja filosofinen aktuaalinen tosiasia. Kun sitten kerran antaa ruuan palaa ja tottuu makuun niin joka toinen ateria sisältää karsinogeenejä. Käsitääkseni ruokakuva on laiton reseptin ja ohjeen yhteydessä kun se sisältää karsinogeenejä. Pitäisi olla varoitus tai ohjeistus ettei ruuassa saa olla mustaa, palanutta osaa. Muistan hyvin 80-luvulla lapsena makkaran paistosta väännettiin yhteiskunnallista keskustelua, mitä näytetään mediassa ja tele-visio mainoksissa ettei makkaraa saa polttaa nuotiolla, grillissä; sitten kotona vaikka tykkäsi palaneen makkarankuoren mausta, koska sellainen mainos on ohjeistus, ei saa tehdä niinkuin mainoksessa näytetään. Ts. mainos tappaa :(  aikuisten kielellä. Tunnen ihmisiä jotka eivät tiedä, sivistymättömiä henkilöitä jotka tekevät juuri niin kuin ohjeessa sanotaan vaikka ohje olisi terveyden vaarantava, jopa niin että vähän vielä reippaamin kuin telkkarissa näytettiin. tiedän myös lukuisia henkilöitä jotka tarvitsevat lakeja, kunnan viranomaisia, poliiseja jotta eivät tekisi pahaa esim. luonnolle tai eläimille, lapsille, muuten käytös ei muutu.

Vierailija

Nyt tietysti THL ohjeistaa polttamaa ruuat jotta heille olisi lisää töitä ja geenipoolia voitaisiin muokata :) hahha. Hyvä vitsi :(

Vierailija

4 annosta/ 6 kappaletta?

Vierailija

Kerropas sveitsilaisille seuraavalla hiihtoreissulla että heidän kansallisherkkunsa on syöpäuhka istuutuessasi alppimajan päivällispöytään.

Vierailija

Enpä ole Sveitsissä käydessäni koskaan nähnyt röstissä noin pahasti karrelle poltettuja reunoja...

Vaula Tkalcan
Seuraa 
Liittynyt10.1.2015

Alkuperäinen „röschti“ tehdään keitetyistä perunoista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.