
Tutussa mutakakussa yhdistyvät nyt appelsiini ja suklaa. Makuyhdistelmä vie sukat jalasta ja sitrusliköörillä maustetut appelsiinilohkot kruunaavat mehevän herkun.
Appelsiinin ja suklaan liitto on koukuttava ja kun se yhdistetään jälkiruokien ikisuosikkiin mutakakkuun, on lopputulos takuulla kahvipöydän hitti.
Appelsiinimutakakussa käytetään appelsiinin makuista suklaata ja hedelmän makua korostetaan raastamalla sen kuorta taikinaan. Työvaiheet ovat samat kuin tavallisessakin mutakakussa eikä kakkua sovi unohtaa uuniin, jottei se menetä ihanaa kostean mehevää keskustaansa.
Kakun kanssa tarjotaan sitrusliköörillä maustetussa marinadissa olleita appelsiinilohkoja, jotka kannattaa laittaa tekeytymään heti ensimmäisenä. Alkoholi kiehautetaan, joten lapsetkin voivat nauttia kakkua huoletta.
Appelsiini-mutakakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Valmista ensin marinoidut appelsiinit. Raasta yhdestä appelsiinista kuori mutakakkua varten. Leikkaa kaikki appelsiinit kuorettomiksi viipaleiksi tai lohkoiksi. Ota talteen appelsiineista irronnut mehu ja puristele kuorista mehua. Mehua tulisi olla 1¼ dl. Lisää vettä, jos mehua ei tule riittävästi.
-
Kiehauta kattilassa appelsiinien mehu, sokeri ja likööri. Keitä voimakkaasti kiehuttaen noin 5 minuuttia. Ota kattila liedeltä, laita appelsiinit siirapin joukkoon ja anna maustua huoneenlämmössä.
-
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (ø 24 cm) pohjan ja reunojen väliin.
-
Rouhi suklaa veitsellä hienoksi ja laita se lasi- tai metallikulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri haarukkavatkaimella sekaisin.
-
Sulata voi kattilassa ja lisää appelsiinin kuoriraaste kuuman voin joukkoon. Kaada appelsiinivoi suklaan päälle ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut.
-
Yhdistä suklaaseos muna-sokeriseokseen huolellisesti sekoittaen. Kääntele keskenään sekoitetut kuivat aineet taikinaan. Kaavi taikina vuokaan.
-
Paista uunin keskitasolla 25–30 minuuttia. Mutakakku on parhaimmillaan, kun se jää keskeltä hieman kosteaksi. Tarjoa kakku marinoituneiden appelsiiniviipaleiden kanssa.
Reseptistä puuttuu appelsiini, on vain ohjeissa.
Hei! Reseptissä on marinoidut appelsiinit, johon tulevista appelsiineista raastetaan kuori kakkua varten.