Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 94 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Makean täyteläinen punajuuri antaa gnocchille uutta väriä ja makua. Punajuuren luottopari, suolainen sinihomejuusto, toimii tässäkin ohjeessa täydellisesti.

Talviset punajuurignocchit ovat täydellisiä viikonloppuiltojen intiimeihin illallisiin ystävien kanssa. Annoksesta ei puutu vahvoja makuja, sillä gnocchit saavat seuraa sinihomejuustosta sekä hassel- tai saksanpähkinästä. Vehreyttä tuova lehtikaali pärjää hyvin annoksen voimakkaiden makujen seurassa.

Mausteisen täyteläinen viini toimii hienosti punajuuren makeuden kanssa. Hedelmäinen, aprikoosin ja hunajamelonin makuja tulviva valkoviini, Chapoutier Domaine des Granges de Mirabel Viognier 2019, 17,99 e, tulee Ranskan Rhônesta. Viinin monipuolinen makumaailma ei jää myöskään suolaisen ja voimakkaan sinihomejuuston jalkoihin, vaan korostaa myös sen makua. Marjaisa ja yrttinen, kevyesti tamminen vaihtoehto on Poderi Cellario Uvaintera Langhe Dolcetto 2018, 17,70 e (tilausvalikoima) , Italiasta. Dolcetto-rypäleen kepeys toimii punajuuren mehevyyden kanssa piristäen kokonaisuutta.

Viinisuosituksen antoi Terhi Oksanen-Alén.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Punajuurignocchit

Ainekset

800
g
punajuuria
1
kananmunan keltuainen
20
g
parmesaania (½ dl raastettuna)
½
tl
suolaa
n. 5
dl
vehnäjauhoja
Lisäksi
2
valkosipulinkynttä
100
g
lehtikaalia tai salaattipinaattia
50
g
voita
150
g
sinihomejuustoa
40
g
parmesaania (1 dl raastettuna)
½
tl
mustapippuria myllystä
4
rkl
hassel- tai saksanpähkinää hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Valmistele punajuuret vaikka jo edellisenä päivänä. Pese punajuuret ja keitä ne kypsiksi, noin 40 minuuttia. Kuori ja soseuta punajuuret jäähtyneinä.

  2. Lisää keltuainen, raastettu parmesaani ja suola punajuurisoseeseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää jauhot kahdessa erässä. Lisää tarvittaessa jauhoja, jos seos tuntuu liian kostealta. Sekoita hyvin, mutta älä vaivaa taikinaa liikaa, jotta siihen ei tule sitkoa.

  3. Kumoa taikina jauhotetulle työtasolle ja vaivaa se tasaiseksi. Muotoile taikinasta sormenpaksuinen tanko ja leikkaa tanko noin 3 cm:n paloiksi.

  4. Valmistele gnocchipannun muut ainekset. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Poista lehtikaalista keskiruoti ja hienonna lehdet. Kuullota valkosipulit voissa kypsäksi, noin 5 minuuttia. Pidä huoli, että valkosipulit eivät ruskistu. Lisää lehtikaali tai pinaatti. Paista muutama minuutti. Murenna melkein kaikki sinihomejuusto joukkoon.

  5. Mittaa kattilaan 2 l vettä ja 2 tl suolaa. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä gnocchit vedessä muutamassa erässä. Keittoaika on noin 2–3 minuuttia. Gnocchit ovat kypsiä, kun ne nousevat pintaan. Nosta gnocchit reikäkauhalla pannuun, valuta vesi pois. Kääntele ainekset sekaisin. Viimeistele ruoka parmesaanilla, pippurilla, pähkinöillä ja lopulla sinihomejuustolla.

Kommentit (2)

Kotik

Viimeistele lopulla sinihomejuustolla? Minne sitä meni aiemmin?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommentistasi, sitä käytetään muiden ainesten kanssa pannuun (ks. kohta 4).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.