Helsingin Sanomat on lisännyt 373 reseptiä.
Linkitetty 165 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Elvi Rista

Mutakakulta maistuva smoothie on esikuvaansa terveellisempi vaihtoehto. Avokado tekee juomasta lähes lusikoitavan paksua, ja liotetut pähkinät antavat juomalle herkullisen kermaisen rakenteen.

Herkullisen suklainen välipalasmoothie sisältää pehmeitä rasvoja, kuituja, proteiinia ja pienen kofeiinilisän.

Pehmeäksi liotetut cashewpähkinät sisältävät hyviä rasvoja ja proteiinia, ja antavat tälle smoothielle kermaisen koostumuksen yhdessä avokadon kanssa. Kuituja smoothie saa taateleista sekä pakastetusta banaanista, josta mukaan tulee myös mukavaa makeutta.

Tumma, sokeroimaton kaakaojauhe takaa tuhdin suklaisen aromin ja kun mukaan lisää vielä lorauksen espressoa tai vahvaa kahvia on iltapäivän pikkunälkä ja väsymys kuitattu yhdellä iskulla.

Smoothien voi tehdä maitoon tai kasvijuomaan ja halutessaan makeuttaa ripauksella vaniljasokeria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 lasillista
Valmistusaika
5 min + 1 h
Vaikeustaso
Helppo

Mudcakesmoothie

Ainekset

1
kuorittu, paloiteltu ja pakastettu banaani
1
dl
cashewpähkinöitä
5
dl
maitoa
5
pehmeää kivetöntä taatelia
1
avokado
½
dl
espressojuomaa
3–4
rkl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Liota cashewpähkinöitä kylmässä vedessä vähintään tunti.
  2. Mittaa tehosekoittimen kulhoon pähkinät, maito, taatelit ja banaanipalat.
  3. Halkaise avokado, poista kivi ja kaavi hedelmäliha tehosekoittimen kulhoon. Lisää espressojuoma, kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Pyöräytä tasaiseksi juomaksi.

Kommentit (8)

Smooth

Voiko tähän käyttää cashewvoita? Mitä on tumma kaakao? Tiedän että Oreo-kekseihin käytetään tummaa kaakaota mutta en tiedä mistä sitä voi ostaa.

Käyttäjä1544
Seuraa 
Liittynyt11.5.2017

Tumma kaakao on sitä oikeaa kaakaota ilman sokeria.. Ei siis mitään Oboytä vaan esim. Van Houtenin tummaa kaakaota, jota myydään kyllä ihan normi ruokakaupassa. 

Interwebin käyttö

Prismasta ainakin Van Houtenin 100%, paketti 125 g maksaa pari euroa.

Vierailija

Säilyykö tämä jääkaapissa kuinka pitkään?

Vierailija

Kuinka paljon tässä on kaloreita?

Jaris

Hiilarit?

Vierailija

Miksi tehdä vauvanruokaa? Taatelit, avokado, banaani, pähkinät, voi syödä sellaisenaan ja juomaksi kahvikaakao

Vierailija

Vierailijalle...koska tämä on juoma....siksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Savolpia on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sitä sun tätä,mitä jääkaapista löytyy. Nyt löytyi kantarelleja, pekonia ja parsaa.

Sieni-kasvis paistos helposti ja nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15+paisto 25 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-parsapaistos

Ainekset

1
L
Kantarelleja
1
Nippu
Parsakaalia
1
Kpl
Sipulia
4
Siivua
Pekonia
2
Kpl
Munia
2
dl
Kermaa
100
G
Juustoraastetta
1
Mitta
Rosmariinia
1
Mitta
Suolaa
1
Jotain
Voita paistamiseen

Työvaiheet

Paista sipulit, pekonisilppu ja sipulisilppu voissa.
Kiehauta pilkotut parsakukinnot suolavedessä.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin.
Yhdistä kaikki uunivuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista uunissa 190 asteessa noin 30 min.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Broilerin sisäfileistä saa helpot vartaat ilman tarvetta pilkkomiselle. Hyvin maustetut vartaat maistuvat viileän ja pehmeän fetadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat ja fetadippi

Ainekset

8
broilerin sisäfileetä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
FETADIPPI
200
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
oksaa tuoretta minttua
LISÄKSI
8
varrastikkua
foliota
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Pujota broilerinfileet tikkuihin. Ripottele mausteet fileiden päälle.

  2. Kääri fetajuusto folioon.

  3. Nosta juustopaketti ja broilerinfileet grilliin. Anna juuston paistua noin 15 minuuttia. Käännä fileet, kun ne ovat saaneet kauniit grilliraidat. Lisää samalla pitaleivät grilliin lämpenemään. Nosta kypsät fileet, kuumat leivät ja feta pois grillistä.

  4. Lusikoi feta kulhoon. Sekoita se jogurtin kanssa. Viimeistele pippurilla, oliiviöljyllä ja mintunlehdillä.

  5. Tarjoa dippi vartaiden ja pitaleipien kera.

Vinkki Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät syty grillissä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)