Pepperoniviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit antavat tälle uunissa itsekseen kypsyvälle pastavuoalle makua. Kokeile vuoassa voimakasta sinihomejuustoa tai fetaa tai miedompaa mozzarellaa.
Yhdessä astiassa itsekseen kypsyvät ruoat ovat kiireisen perheen pelastus. Uunispagetti mahdollistaa loputtomat variaatiot mauissa ja maustamisessa.
Tässä ohjeessa luotetaan Välimeren maista tutuiksi tulleisiin makuin, kuten aurinkokuivattuun tomaattiin, pepperoni- tai salamimakkaraan, oliiveihin, juustoihin ja tuoreeseen basilikaan. Nämä voimakkaat maut yhdessä tomaattisen kastikkeen kera muodostavat maistuvia sattumia täynnä olevan tuhdin illallisruoan.
Uunivuoaksi kannattaa valita laakea astia, jotta ruoka ei jää liian vetiseksi. Vuoka peitetään paiston ajaksi foliolla ja sekoitetaan kerran paistamisen aikana, jotta päällimmäiset ainekset eivät kuivu ja maut varmasti sekoittuvat tasaisesti.
Kokeile uunipastan kanssa Cabernet Francia Loiren laaksosta. Beatrice et Pascal Lambert Chinon Les Terasses 2020, 19,99 e (tilausvalikoima), on keskitäyteläinen, kevyen mausteinen ja hapokas punaviini, jonka omaperäinen makumaailma sopii hienosti tomaatin ja juuston seuraan. Jos käytät uunispagetissa fetajuustoa, kreikkalainen Agathon Mount Athos White, 14,98 e, on oiva valinta. Assyrtiko- ja Chardonnay-rypäleistä tehty viini on kuiva, hapokas ja jännittävän mantelinen. Viinin raikkaus ja monipuolisuus syleilevät napakasti fetajuuston suolaisuutta.
Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén.
Uunispagetti
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita raaka spagetti, pastakastike, vesi, suola, pippuri ja oregano uunivuokaan.
-
Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi tai viipaloi makkara ja tarvittaessa myös aurinkokuivatut tomaatit. Lisää ainekset uunivuokaan. Sekoita kevyesti. Peitä vuoka tiiviisti foliolla.
-
Kypsennä vuokaa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio ja sekoita ainekset hyvin. Peitä vuoka uudelleen foliolla ja jatka paistamista noin 25 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja suurin osa nesteestä imeytynyt pastaan.
-
Raasta parmesaani ja murustele juusto. Ripota juustot pastavuoan päälle. Valuta pinnalle hieman öljyä. Halutessasi viimeistele oliiveilla ja tuoreilla yrteillä.
Eiköhän näiden "heitä kaikki pannulle" ja mene sohvalle facebookiin ruuat voisi lopettaa. Ruuanlaitto on helppoa kuin heinänteko, laittoi sitten mitä vaan, lisäksi se on mieltärauhoittavaa ja inspiroivaa tekemistä. Jos ei todellakaan jaksa sitä laittaa, suosittelen menemistä ravintolaan syömään.
En ymmärrä tota vesimäärää. Tuleeko pastaan tosiaan 15 desiä vettä?
Joo muakin vähän ihmetyttää tuo nesteen määrä 🤔
Säästä sähköä ja esikeitä, uuniin 10 min ylävastuksella
Minä myös samaa mieltä että vesimäärä kuullostaa aika hurjalle koska se on vajaa puoli pkt
spagetti pakkauksesta tai kun toinen on suluissa eli tarkoittaakohan jompikumpi ?
olisi mukava tehdä eli saako tarkennuksen
Suluissa oleva on siis ohje kasvisliemelle. Eli neste on se 7,5 dl.
On tarkennettu,että laimea kasvisliemi tarkoittaa 7,5 dl vettä ja yksi kasvisliemikuutio kun normaalisti kasvisliemi on 5dl vettä ja yksi kuutio
Miksi kasvisliemen pitää olla laimeaa? Eikä feta tai sinihomejuusto nyt millään tolkulla sovi pastan kanssa. Vaikea uskoa Kekäläisen reseptiksi, onkohan toimittaja erehtynyt nimestä? Muutenkin melkoista pluttaamista tämän aterian valmistus sekoitteluineen ja kääntelyineen paistamisen aikana; jos keittää pastan ensin ja sekoittaa ainekset vuokaan ilman älytöntä nestemäärää, saa kyllä hyvän laatikkoruuan ilman kääntelyitä ja vääntelyitä.
Edellinen kirjoittaja ..Makuasioista ei voi kiistellä !! eli toisten mielestä sinihomejuusto ja / tai feta sopii
pastaan ja mm minä kuulun siihen joukkoon eli ei tänne tartte tulle " paasaa " mikä sopii ja mikä EI ..
eiköhä se edellee ole jokaisen Oma asia !!! ja hyvä resepti on..kokeiltu juuri tuollaisena ja kukin
myös tekee niinkuin parhaaksi näkee
Ihmettelen :( laitetaan ihan hyvä resepti ja kehuja ei saa ainuttakaan tähän asti
vaan ihme valituksia ravintolaan syömään menosta ja kuinka joku ei sovi
reseptiin ..tai yksi kekuhan tuossa oli ja täältä toinen eli kiitos aion kokeilla
kunhan ainekset saan kasaan.. minustakin jokaisen oma asia kuuluuko
esim sinihomejuusto pastan kanssa
Hyvä resepti. Ja ruoan tekeminen on myös eri asioiden kokeilemista. Ja neste 7,5dl
Hei! Ohjetta on nyt tarkennettu, eli nesteen määrä on 7,5 dl. Kasvisliemen suositellaan olevan laimeaa, sillä pastan muissa aineksissa on reilusti makua ja suolaa.
TuuliSoppa365 erittäin hyvää tuli , juuri söimme ja totta ettei kasvisliemen tarvinnu olla yhtään suolaisempaa .
Salamista mitä laitoimme ( sehän jo aika suolaista kuten pepperonikin ) + juusto niin ei todellakaan
tarvinnut yhtään vahvempaa lientä . Hui sentään jos vahva liemi vielä olisi tuossa ollut !
KIITOS RESEPTISTÄ :) teemme toistekin ja osa minunkin mielestä mitä tänne kirj .niin uunissa kun alusta
lähtien tekee maut tulee paremm esiin mitä keitettäessä eli ns oikaistessa
Heitä kaikki pannulle juuri reseptejä, joita kahden lapsen yh.na tarvitsen, kiitos. Toki ravintoloissa hyppäisi, jos olisi varaa, mutta ei ole, eikä aina jaksa, ehdi tai viitsi... onhan tämä nyt kuitenkin itsetehtyä, usein syödään kyllä valmistakin. Kaikki tyylillään.
Hyvän kuuloinen resepti. Menee kokeiluun. Eläkeläisellä ei oo varaa käydä ravintoloissa.