Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 445 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Pepperoniviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit antavat tälle uunissa itsekseen kypsyvälle pastavuoalle makua. Kokeile vuoassa voimakasta sinihomejuustoa tai fetaa tai miedompaa mozzarellaa.

Yhdessä astiassa itsekseen kypsyvät ruoat ovat kiireisen perheen pelastus. Uunispagetti mahdollistaa loputtomat variaatiot mauissa ja maustamisessa.

Tässä ohjeessa luotetaan Välimeren maista tutuiksi tulleisiin makuin, kuten aurinkokuivattuun tomaattiin, pepperoni- tai salamimakkaraan, oliiveihin, juustoihin ja tuoreeseen basilikaan. Nämä voimakkaat maut yhdessä tomaattisen kastikkeen kera muodostavat maistuvia sattumia täynnä olevan tuhdin illallisruoan.

Uunivuoaksi kannattaa valita laakea astia, jotta ruoka ei jää liian vetiseksi. Vuoka peitetään paiston ajaksi foliolla ja sekoitetaan kerran paistamisen aikana, jotta päällimmäiset ainekset eivät kuivu ja maut varmasti sekoittuvat tasaisesti.

Kokeile uunipastan kanssa Cabernet Francia Loiren laaksosta. Beatrice et Pascal Lambert Chinon Les Terasses 2020, 19,99 e (tilausvalikoima), on keskitäyteläinen, kevyen mausteinen ja hapokas punaviini, jonka omaperäinen makumaailma sopii hienosti tomaatin ja juuston seuraan. Jos käytät uunispagetissa fetajuustoa, kreikkalainen Agathon Mount Athos White, 14,98 e, on oiva valinta. Assyrtiko- ja Chardonnay-rypäleistä tehty viini on kuiva, hapokas ja jännittävän mantelinen. Viinin raikkaus ja monipuolisuus syleilevät napakasti fetajuuston suolaisuutta.

Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunispagetti

Ainekset

400
g
spagettia
1
prk (400 g)
tomaattipastakastiketta
dl
vettä tai laimeaa kasvislientä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
oreganoa tai pizzamaustetta
3
valkosipulinkynttä
150
g
pepperonia tai salamia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
40
g
parmesaania (1 dl raastettuna)
150
g
juustoa (mozzarellaa, sinihomejuustoa tai fetaa)
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä oliiveja
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita raaka spagetti, pastakastike, vesi, suola, pippuri ja oregano uunivuokaan.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi tai viipaloi makkara ja tarvittaessa myös aurinkokuivatut tomaatit. Lisää ainekset uunivuokaan. Sekoita kevyesti. Peitä vuoka tiiviisti foliolla.

  3. Kypsennä vuokaa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio ja sekoita ainekset hyvin. Peitä vuoka uudelleen foliolla ja jatka paistamista noin 25 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja suurin osa nesteestä imeytynyt pastaan.

  4. Raasta parmesaani ja murustele juusto. Ripota juustot pastavuoan päälle. Valuta pinnalle hieman öljyä. Halutessasi viimeistele oliiveilla ja tuoreilla yrteillä.

Kommentit (16)

Mesu63

Eiköhän näiden "heitä kaikki pannulle" ja mene sohvalle facebookiin ruuat voisi lopettaa. Ruuanlaitto on helppoa kuin heinänteko, laittoi sitten mitä vaan, lisäksi se on mieltärauhoittavaa ja inspiroivaa tekemistä. Jos ei todellakaan jaksa sitä laittaa, suosittelen menemistä ravintolaan syömään.

Rampe

En ymmärrä tota vesimäärää. Tuleeko pastaan tosiaan 15 desiä vettä?

Komppaan edellistä

Joo muakin vähän ihmetyttää tuo nesteen määrä 🤔

Ruisleipä

Säästä sähköä ja esikeitä, uuniin 10 min ylävastuksella

Vierailija

Minä myös samaa mieltä  että vesimäärä kuullostaa aika hurjalle koska se on vajaa puoli pkt

spagetti pakkauksesta tai kun toinen on suluissa eli tarkoittaakohan jompikumpi ? 

olisi mukava tehdä eli saako tarkennuksen 

Vierailija

Suluissa oleva on siis ohje kasvisliemelle. Eli neste on se 7,5 dl.

Janet

On tarkennettu,että laimea kasvisliemi tarkoittaa 7,5 dl vettä ja yksi kasvisliemikuutio kun normaalisti kasvisliemi on 5dl vettä ja yksi kuutio

Vierailija

Miksi kasvisliemen pitää olla laimeaa? Eikä feta tai sinihomejuusto nyt millään tolkulla sovi pastan kanssa. Vaikea uskoa Kekäläisen reseptiksi, onkohan toimittaja erehtynyt nimestä? Muutenkin melkoista pluttaamista tämän aterian valmistus sekoitteluineen ja kääntelyineen paistamisen aikana; jos keittää pastan ensin ja sekoittaa ainekset vuokaan ilman älytöntä nestemäärää, saa kyllä hyvän laatikkoruuan ilman kääntelyitä ja vääntelyitä.

Vierailija

Edellinen kirjoittaja ..Makuasioista ei voi kiistellä !! eli toisten mielestä sinihomejuusto ja / tai feta sopii

pastaan  ja mm minä kuulun siihen joukkoon eli ei tänne tartte tulle " paasaa " mikä sopii ja mikä EI ..

eiköhä se edellee ole jokaisen Oma asia !!!  ja hyvä resepti on..kokeiltu juuri tuollaisena ja kukin

myös tekee niinkuin parhaaksi näkee 

Vierailija

Ihmettelen :( laitetaan ihan hyvä resepti ja kehuja ei saa ainuttakaan tähän asti 

vaan ihme valituksia ravintolaan syömään menosta ja kuinka joku ei sovi 

reseptiin ..tai yksi kekuhan tuossa oli ja täältä toinen eli kiitos aion kokeilla

kunhan ainekset saan kasaan.. minustakin jokaisen oma asia kuuluuko 

esim sinihomejuusto pastan kanssa

Vierailija

Hyvä resepti. Ja ruoan tekeminen on myös eri asioiden kokeilemista. Ja neste 7,5dl

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Ohjetta on nyt tarkennettu, eli nesteen määrä on 7,5 dl. Kasvisliemen suositellaan olevan laimeaa, sillä pastan muissa aineksissa on reilusti makua ja suolaa.

Vierailija

TuuliSoppa365 erittäin hyvää tuli , juuri söimme ja totta ettei kasvisliemen tarvinnu olla yhtään suolaisempaa .

Salamista mitä laitoimme ( sehän jo aika suolaista kuten pepperonikin ) + juusto niin ei todellakaan

tarvinnut yhtään vahvempaa lientä . Hui sentään jos vahva liemi vielä olisi tuossa ollut !

KIITOS RESEPTISTÄ :) teemme toistekin ja osa minunkin mielestä mitä tänne kirj .niin  uunissa kun alusta

lähtien tekee maut tulee paremm esiin  mitä keitettäessä eli ns oikaistessa 

Käyttäjä1544
Seuraa 
Liittynyt11.5.2017

Heitä kaikki pannulle juuri reseptejä, joita kahden lapsen yh.na tarvitsen, kiitos. Toki ravintoloissa hyppäisi, jos olisi varaa, mutta ei ole, eikä aina jaksa, ehdi tai viitsi... onhan tämä nyt kuitenkin itsetehtyä, usein syödään kyllä valmistakin. Kaikki tyylillään. 

Elzukka

Hyvän kuuloinen resepti. Menee kokeiluun. Eläkeläisellä ei oo varaa käydä ravintoloissa.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.