Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 445 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen VIINISUOSITUS Terhi Oksanen-Alén

Pepperoniviipaleet ja aurinkokuivatut tomaatit antavat tälle uunissa itsekseen kypsyvälle pastavuoalle makua. Kokeile vuoassa voimakasta sinihomejuustoa tai fetaa tai miedompaa mozzarellaa.

Yhdessä astiassa itsekseen kypsyvät ruoat ovat kiireisen perheen pelastus. Uunispagetti mahdollistaa loputtomat variaatiot mauissa ja maustamisessa.

Tässä ohjeessa luotetaan Välimeren maista tutuiksi tulleisiin makuin, kuten aurinkokuivattuun tomaattiin, pepperoni- tai salamimakkaraan, oliiveihin, juustoihin ja tuoreeseen basilikaan. Nämä voimakkaat maut yhdessä tomaattisen kastikkeen kera muodostavat maistuvia sattumia täynnä olevan tuhdin illallisruoan.

Uunivuoaksi kannattaa valita laakea astia, jotta ruoka ei jää liian vetiseksi. Vuoka peitetään paiston ajaksi foliolla ja sekoitetaan kerran paistamisen aikana, jotta päällimmäiset ainekset eivät kuivu ja maut varmasti sekoittuvat tasaisesti.

Kokeile uunipastan kanssa Cabernet Francia Loiren laaksosta. Beatrice et Pascal Lambert Chinon Les Terasses 2020, 19,99 e (tilausvalikoima), on keskitäyteläinen, kevyen mausteinen ja hapokas punaviini, jonka omaperäinen makumaailma sopii hienosti tomaatin ja juuston seuraan. Jos käytät uunispagetissa fetajuustoa, kreikkalainen Agathon Mount Athos White, 14,98 e, on oiva valinta. Assyrtiko- ja Chardonnay-rypäleistä tehty viini on kuiva, hapokas ja jännittävän mantelinen. Viinin raikkaus ja monipuolisuus syleilevät napakasti fetajuuston suolaisuutta.

Viinisuositukset antoi Terhi Oksanen-Alén.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Uunispagetti

Ainekset

400
g
spagettia
1
prk (400 g)
tomaattipastakastiketta
dl
vettä tai laimeaa kasvislientä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tl
oreganoa tai pizzamaustetta
3
valkosipulinkynttä
150
g
pepperonia tai salamia
1
dl
aurinkokuivattuja tomaatteja suikaloituna
40
g
parmesaania (1 dl raastettuna)
150
g
juustoa (mozzarellaa, sinihomejuustoa tai fetaa)
1
rkl
oliiviöljyä
1
dl
kivettömiä oliiveja
1
ruukku basilikaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita raaka spagetti, pastakastike, vesi, suola, pippuri ja oregano uunivuokaan.

  2. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuutioi tai viipaloi makkara ja tarvittaessa myös aurinkokuivatut tomaatit. Lisää ainekset uunivuokaan. Sekoita kevyesti. Peitä vuoka tiiviisti foliolla.

  3. Kypsennä vuokaa uunissa ensin 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, poista folio ja sekoita ainekset hyvin. Peitä vuoka uudelleen foliolla ja jatka paistamista noin 25 minuuttia, kunnes pasta on kypsää ja suurin osa nesteestä imeytynyt pastaan.

  4. Raasta parmesaani ja murustele juusto. Ripota juustot pastavuoan päälle. Valuta pinnalle hieman öljyä. Halutessasi viimeistele oliiveilla ja tuoreilla yrteillä.

Kommentit (16)

Mesu63

Eiköhän näiden "heitä kaikki pannulle" ja mene sohvalle facebookiin ruuat voisi lopettaa. Ruuanlaitto on helppoa kuin heinänteko, laittoi sitten mitä vaan, lisäksi se on mieltärauhoittavaa ja inspiroivaa tekemistä. Jos ei todellakaan jaksa sitä laittaa, suosittelen menemistä ravintolaan syömään.

Rampe

En ymmärrä tota vesimäärää. Tuleeko pastaan tosiaan 15 desiä vettä?

Komppaan edellistä

Joo muakin vähän ihmetyttää tuo nesteen määrä 🤔

Ruisleipä

Säästä sähköä ja esikeitä, uuniin 10 min ylävastuksella

Vierailija

Minä myös samaa mieltä  että vesimäärä kuullostaa aika hurjalle koska se on vajaa puoli pkt

spagetti pakkauksesta tai kun toinen on suluissa eli tarkoittaakohan jompikumpi ? 

olisi mukava tehdä eli saako tarkennuksen 

Vierailija

Suluissa oleva on siis ohje kasvisliemelle. Eli neste on se 7,5 dl.

Janet

On tarkennettu,että laimea kasvisliemi tarkoittaa 7,5 dl vettä ja yksi kasvisliemikuutio kun normaalisti kasvisliemi on 5dl vettä ja yksi kuutio

Vierailija

Miksi kasvisliemen pitää olla laimeaa? Eikä feta tai sinihomejuusto nyt millään tolkulla sovi pastan kanssa. Vaikea uskoa Kekäläisen reseptiksi, onkohan toimittaja erehtynyt nimestä? Muutenkin melkoista pluttaamista tämän aterian valmistus sekoitteluineen ja kääntelyineen paistamisen aikana; jos keittää pastan ensin ja sekoittaa ainekset vuokaan ilman älytöntä nestemäärää, saa kyllä hyvän laatikkoruuan ilman kääntelyitä ja vääntelyitä.

Vierailija

Edellinen kirjoittaja ..Makuasioista ei voi kiistellä !! eli toisten mielestä sinihomejuusto ja / tai feta sopii

pastaan  ja mm minä kuulun siihen joukkoon eli ei tänne tartte tulle " paasaa " mikä sopii ja mikä EI ..

eiköhä se edellee ole jokaisen Oma asia !!!  ja hyvä resepti on..kokeiltu juuri tuollaisena ja kukin

myös tekee niinkuin parhaaksi näkee 

Vierailija

Ihmettelen :( laitetaan ihan hyvä resepti ja kehuja ei saa ainuttakaan tähän asti 

vaan ihme valituksia ravintolaan syömään menosta ja kuinka joku ei sovi 

reseptiin ..tai yksi kekuhan tuossa oli ja täältä toinen eli kiitos aion kokeilla

kunhan ainekset saan kasaan.. minustakin jokaisen oma asia kuuluuko 

esim sinihomejuusto pastan kanssa

Vierailija

Hyvä resepti. Ja ruoan tekeminen on myös eri asioiden kokeilemista. Ja neste 7,5dl

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei! Ohjetta on nyt tarkennettu, eli nesteen määrä on 7,5 dl. Kasvisliemen suositellaan olevan laimeaa, sillä pastan muissa aineksissa on reilusti makua ja suolaa.

Vierailija

TuuliSoppa365 erittäin hyvää tuli , juuri söimme ja totta ettei kasvisliemen tarvinnu olla yhtään suolaisempaa .

Salamista mitä laitoimme ( sehän jo aika suolaista kuten pepperonikin ) + juusto niin ei todellakaan

tarvinnut yhtään vahvempaa lientä . Hui sentään jos vahva liemi vielä olisi tuossa ollut !

KIITOS RESEPTISTÄ :) teemme toistekin ja osa minunkin mielestä mitä tänne kirj .niin  uunissa kun alusta

lähtien tekee maut tulee paremm esiin  mitä keitettäessä eli ns oikaistessa 

Käyttäjä1544
Seuraa 
Liittynyt11.5.2017

Heitä kaikki pannulle juuri reseptejä, joita kahden lapsen yh.na tarvitsen, kiitos. Toki ravintoloissa hyppäisi, jos olisi varaa, mutta ei ole, eikä aina jaksa, ehdi tai viitsi... onhan tämä nyt kuitenkin itsetehtyä, usein syödään kyllä valmistakin. Kaikki tyylillään. 

Elzukka

Hyvän kuuloinen resepti. Menee kokeiluun. Eläkeläisellä ei oo varaa käydä ravintoloissa.

Näytä kaikki kommentit (16)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.