
Mehevässä burgerissa pihvin paikan ottaa portobellosieni. Sämpylöiden välistä löytyy myös tryffeliöljyllä maustettua majoneesia ja pikkelöityä punasipulia.
Burgereiden grillaus kuuluu kesään. Jos haluat kokeilla jotain muuta kuin perinteistä jauhelihapihviä, kannattaa antaa mahdollisuus ravintoloiden vegeburgereista tutuille portobellosienille.
Portobellot ovat suurilakkisia sieniä, joissa on melko voimakas maku. Ne säilyttävät rakenteensa hyvin ja sopivatkin siksi erityisen hyvin pihvin tilalle burgerisämpylöiden väliin. Grillatessa kannattaa muistaa valuttaa sienen lakin sisään kertyvä ylimääräinen neste pois ennen hampurilaisen kokoamista.
Portobellopihvin seuraan sopii erinomaisesti tryffeliöljyllä maustettu majoneesi, joka antaa vielä extralisän umamista makua. Marinoidut punasipulirenkaat antavat juuri tarvittavan hapokkaan viimeistelyn kesän parhaalle vegeburgerille.
Portobello-tryffeliburgerit
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita tryffelimajoneesin ainekset keskenään kulhossa.
-
Kuori ja viipaloi punasipuli. Sekoita kulhossa balsamicokastike, hunaja ja suola. Lisää joukkoon punasipulirenkaat.
-
Puhdista portobellosienet ja poista niistä kannat. Viipaloi cheddarjuusto. Leikkaa suolakurkut pituussuunnassa lohkoiksi. Huuhtele rucola lävikössä ja taputtele talouspaperilla kuivaksi. Hienonna korianteri.
-
Grillaa portobellosieniä välillä käännellen grillin keskilämmöllä, kunnes ne tuntuvat pehmeiltä. Käännä sienet lopuksi helttapuoli alaspäin grilliin ja purista nesteet sienestä. Mausta suolalla. Nosta sienten päälle cheddarjuustoviipaleet. Grillaa hampurilaissämpylät lämpimiksi.
-
Levitä sämpylöiden pohjille ketsuppia maun mukaan. Nosta päälle cheddar-portobellot, marinoitua punasipulia, suolakurkkua, korianteria, tryffelimajoneesia ja rucolaa.
Vinkki: Grillattu pekoni sopii myös loistavasti tämän burgerin täytteeksi.
Tämä on sienileipä. Ei hampurilainen.