Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 248 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Korealaisittain maustetut siivet ovat tahmaisia. Kata pöytään kunnollinen lautasliina sormien pyyhkimistä varten. Iso helposti suljettava pakastepussi on kätevä "astia", jossa marinoida siivet.

Korealainen keittiö on tällä hetkellä suuressa suosiossa. Täyteläiset ja melko voimakkaat maustekastikkeet, makujen harmonia ja kuitenkin melko lyhyet ainesosalistat ovat varmasti reseptien suosion takana.

Kun korealaiset maut yhdistetään toiseen lähivuosien trendiruokaan eli siipiin, ei voida mennä vikaan. Tahmeat, hieman makeat ja tuliset siivet hurmaavat varmasti.

Siiville tehdään marinadi, josta saadaan myös siipien kastike. Gochujang-tahna, soija, kalakastike, sokeri ja limetti kiehautetaan ja hierotaan siipiin kätevästi ison minigrip-pussin sisällä. Puolet marinadista otetaan talteen ja keitetään kokoon. Kokoon keitetty kastike kaadetaan kuumien kypsien siipien joukkoon.

Tarjolle kannatta laittaa reilusti lautasliinoja sekä marinadin resepti vieraita varten.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
50 min + maustuminen 2 t
Vaikeustaso
Helppo

Korealaiset kanansiivet

Ainekset

1
kg
(luomu)kanansiipiä
1
valkosipulinkynsi
1
dl
ruokosokeria
1
dl
kalakastiketta
2–3
rkl
gochujang-tahnaa
2
rkl
soijakastiketta
1
limetti

Työvaiheet

  1. Laita kanansiivet isoon suljettavaan pakastuspussiin.

  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan. Lisää sokeri, kalakastike, gochujang ja soija. Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin minuutti tai kunnes sokeri on täysin liuennut. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.

  3. Kaada puolet kastikkeesta siipien joukkoon. Puristele pussia, jotta siivet peittyvät kastikkeeseen. Sulje pussi tiiviisti. Laita siivet jääkaappiin maustumaan kahdeksi tunniksi tai yön ajaksi.

  4. Kuumenna loput kastikkeesta ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastiketta on jäljellä noin puolet.

  5. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Valuta marinadi pois ja levitä siivet uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.

  6. Kumoa siivet kulhoon, kaada päälle kastike ja kääntele se siipien joukkoon. Purista päälle limetin mehua.

Kommentit (3)

Vierailija

Jos siivet laittaa yön yli marinoitumaan niin keitetäänkö kastike kuitenkin heti valmiiksi vai vasta seuraavana päivänä kun siivet laitetaan uuniin?

TuuliSoppa365
Seuraa 
Liittynyt7.2.2022

Hei!

Kastikkeen voi keittää heti ja pikaisesti lämmittää seuraavana päivänä.

Vierailija

Makumaailma ihan jees, vaikkakin tuli ehkä vähän tuhti ja siirappinen, kun siipiä oli vain 700g ja kalakastiketta 0,6dl. Varovainen peukku. Täytyy seuraavalla kerralla käyttää tosiaan kilo siipiä tai vähän vähentää sokeria.

Ps. Heitin koristeeksi vielä kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 12 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Tavallista kevyempi mutta muhevampi kiusaus syntyy, kun käytät pakastekasvissuikaleita ja raastettua kesäkurpitsaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-fetakiusaus

Ainekset

1 (300 g)
kesäkurpitsa
2
ps (a 250 g)
kasvissuikaleita
300
g
broilerin- tai kalkkunan jauhelihaa
1
tl
öljyä
1
tl
curryjauhetta
1
tl
oreganoa
ripaus
suolaa
2
dl
kasvirasvakermaa
1
dl
maitoa
100
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Huuhtele kesäkurpitsa, raasta raastimen karkealla terällä tai mandoliinilla raasteeksi. Sekoita kesäkurpitsat ja kasvissuikaleet uunivuokaan.
  2. Paista jauheliha öljytilkassa kypsäksi. Mausta currylla, oreganolla ja suolalla. Lisää kasvirasvasekoite, maito ja murustettu feta. Kaada kastike vuokaan kasvisten joukkoon. Sekoita.
  3. Kypsennä kiusausta 200-asteisen uunin keskitasolla noin 45-50 minuuttia. Anna tekeytyä 5-10 minuuttia ennen tarjoilua.

    VINKKI! Halutessasi voit vaihtaa broilerijauhelihan lohijauhelihaan tai kasvisjauhikseen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 27 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Saisiko olla kulhollinen täyteläistä ja lämmittävää kanakeittoa? Maapähkinävoi tekee liemestä runsaan ja kermaisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea maapähkinä-kanakeitto

Ainekset

1
oranssi paprika
1
kesäkurpitsa
¼
punakaalia
1
maissintähkä
2
rkl
öljyä
250
g
broilerin paistisuikaleita
3
tl
keltaista currytahnaa
8
dl
kasvislientä
1
prk (250 ml)
kookosmaitoa
4
rkl
maapähkinävoita
(suolaa)
1
limetti
LISÄKSI
1
chili
1
ruukku korianteria

Työvaiheet

  1. Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa suupaloiksi. Suikaloi kaali. Irrota maissista lehdet ja leikkaa jyvät pitkittäissuunnassa irti.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista broilerit öljyssä kypsäksi. Lisää currytahna ja vihannekset. Paista vielä 5 minuuttia.

  3. Lisää kasvisliemi, kookosmaito ja maapähkinävoi. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Anna kiehua kannen alla noin 10 minuuttia, kunnes vihannekset ovat kypsiä.

  4. Hienonna chili ja korianteri keiton kiehuessa. Purista limetin mehu ja lisää se valmiiseen keittoon. Tarjoa keitto chilin ja korianterin kanssa.

Vinkki Kokeile broilerin tilalla kiinteää tofua.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.