Korealaisittain maustetut siivet ovat tahmaisia. Kata pöytään kunnollinen lautasliina sormien pyyhkimistä varten. Iso helposti suljettava pakastepussi on kätevä "astia", jossa marinoida siivet.
Korealainen keittiö on tällä hetkellä suuressa suosiossa. Täyteläiset ja melko voimakkaat maustekastikkeet, makujen harmonia ja kuitenkin melko lyhyet ainesosalistat ovat varmasti reseptien suosion takana.
Kun korealaiset maut yhdistetään toiseen lähivuosien trendiruokaan eli siipiin, ei voida mennä vikaan. Tahmeat, hieman makeat ja tuliset siivet hurmaavat varmasti.
Siiville tehdään marinadi, josta saadaan myös siipien kastike. Gochujang-tahna, soija, kalakastike, sokeri ja limetti kiehautetaan ja hierotaan siipiin kätevästi ison minigrip-pussin sisällä. Puolet marinadista otetaan talteen ja keitetään kokoon. Kokoon keitetty kastike kaadetaan kuumien kypsien siipien joukkoon.
Tarjolle kannatta laittaa reilusti lautasliinoja sekä marinadin resepti vieraita varten.
Korealaiset kanansiivet
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kanansiivet isoon suljettavaan pakastuspussiin.
-
Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se kattilaan. Lisää sokeri, kalakastike, gochujang ja soija. Keitä kastiketta voimakkaasti kiehuttaen noin minuutti tai kunnes sokeri on täysin liuennut. Anna kastikkeen hieman jäähtyä.
-
Kaada puolet kastikkeesta siipien joukkoon. Puristele pussia, jotta siivet peittyvät kastikkeeseen. Sulje pussi tiiviisti. Laita siivet jääkaappiin maustumaan kahdeksi tunniksi tai yön ajaksi.
-
Kuumenna loput kastikkeesta ja keitä noin 5 minuuttia, kunnes kastiketta on jäljellä noin puolet.
-
Kuumenna uuni 225 asteeseen. Valuta marinadi pois ja levitä siivet uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla 25–30 minuuttia.
-
Kumoa siivet kulhoon, kaada päälle kastike ja kääntele se siipien joukkoon. Purista päälle limetin mehua.
Jos siivet laittaa yön yli marinoitumaan niin keitetäänkö kastike kuitenkin heti valmiiksi vai vasta seuraavana päivänä kun siivet laitetaan uuniin?
Hei!
Kastikkeen voi keittää heti ja pikaisesti lämmittää seuraavana päivänä.
Makumaailma ihan jees, vaikkakin tuli ehkä vähän tuhti ja siirappinen, kun siipiä oli vain 700g ja kalakastiketta 0,6dl. Varovainen peukku. Täytyy seuraavalla kerralla käyttää tosiaan kilo siipiä tai vähän vähentää sokeria.
Ps. Heitin koristeeksi vielä kevätsipulia ja seesaminsiemeniä.