Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 20 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Tämä japanilainen herkkuleipä on sänkkäreiden aatelia. Leivitetty possu- tai kanapihvi ja tomaattinen kastike ovat lyömätön yhdistelmä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Katsu sando

Ainekset

4
possun lehtipihviä tai 8 kananpojan ohutleikettä
suolaa ja pippuria
dl
vehnäjauhoja
2
kananmunaa
4
dl
pankokorppujauhoja
noin 1½
dl
rypsiöljyä paistamiseen
TONKATSUKASTIKE
4
rkl
ketsuppia
2
rkl
worcester-kastiketta
2
rkl
sokeria
2
tl
soijakastiketta
1
tl
valkoviinietikkaa
½
tl
sinappia
LISÄKSI
8
isoa vaaleaa paahtoleipäviipaletta
majoneesia
tuoretta korianteria
TARJOILUUN
raastettua kaalia

Työvaiheet

  1. Leikkaa isot possun lehtipihvit puoliksi. Mittaa vehnäjauhot yhdelle lautaselle, riko ja vat- kaa kananmunat toiselle ja laita pankojauhot kolmannelle. Mausta possun tai broilerin fileet kevyesti molemmin puolin suolalla ja pippurilla ja kasta ensin vehnäjauhoihin, sitten kananmunaan ja viimeiseksi pankojauhoihin.

  2. Kuumenna öljy paistinpannulla keskilämmöllä noin 180 asteeseen. Jos et omista lämpömittaria, testaa lämpö pienellä leipäpalalla: kun se nousee pintaan ja ruskistuu hetkessä, öljy on sopivan kuumaa. Paista pihvi (tai kaksi) kerrallaan 2–4 minuuttia per puoli, kunnes pinta on kauniin kullanruskea. Nosta valumaan talouspaperin päälle.

  3. Sekoita tonkatsukastikkeen ainekset keskenään.

  4. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois. Voitele kaikki leivät tonkatsukastikkeella ja majoneesilla. Laita leivän päälle possua tai kanaa sekä korianteria ja nosta toinen leipä päälle. Paina leipiä hieman kasaan ja leikkaa keskeltä kahtia. Tarjoa kaaliraasteen kera.

Kommentit (2)

Vierailija

Mitä ovat sänkkärit? Olisikohan parempi esittää ruokaohjeet ilman tik-tak-nuorisoslangia?

Minusia

Samaa täälläkin pohdin. Olisikohan sandwich? Oli mitä oli, hyviä tuli sänkkäreistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Ilkka Uusivuori ja Johanna Lätti ja Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Nopea rakuunakana on tuttu näky Ilkka Uusivuoren ruokapöydässä arkipäivisin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea rakuunakana

Ainekset

400
g
broilerin sisäfileitä
1
rkl
oliiviöljyä
2
tl
kuivattua rakuunaa
1
tl
yrttisuolaa
1
tl
broilerimaustetta
½
tl
mustapippuria
4
dl
vettä
2
dl
kermaa
1
rkl
kanafondia
1
rkl
hunajaa
1
rkl
sitruunamehua
1
rkl
dijoninsinappia
LISÄKSI
4
dl
riisiä

Työvaiheet

  1. Ota broilerinfileet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista.

  2. Keitä riisi kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan.

  3. Leikkaa fileet suupaloiksi ja paista pari minuuttia pannulla oliiviöljyssä. Lisää mausteet ja jatka paistamista pari minuuttia.

  4. Lisää vesi, kerma ja fondi. Anna seoksen kiehua noin 1 minuutti. Lisää hunaja, sitruunamehu ja sinappi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa rakuunaa. Kuumenna vielä kertaalleen kiehuvaksi. Tarjoa rakuunakana keitetyn riisin kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1486 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Savupaprika ja aurinkokuivatut tomaatit ovat intensiivinen kombo, joka ei jätä kylmäksi. Loraus kermaa pehmentää makuja juuri sopivasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Aurinkokuivattu tomaattispagetti

Ainekset

1
sipuli
2
rkl
oliiviöljyä (josta osa voi olla aurinkokuivattujen tomaattien öljyä)
1
tlk (noin 285 g / 145 g)
aurinkokuivattuja tomaatteja öljyssä kuutioina/suikaleina
tl
savupaprika- jauhetta
2
dl
ruokakermaa
¼
dl
pastan keitinvettä
½
tl
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
LISÄKSI
300
g
spagettia
lehtipersiljaa
raastettua parmesaania

Työvaiheet

  1. Laita spagetti kiehumaan suolalla maustettuun veteen pakkauksen ohjeen mukaan.

  2. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota paistinpannulla. Valuta joukkoon aurinkokuivatut tomaatit ja paista vielä hetki. Mausta savupaprikalla ja pippurilla.

  3. Valuta pasta, säästä keitinvettä. Lisää pasta, keitinvesi ja ruokakerma pannulle. Sekoita tasaiseksi ja mausta tarvittaessa suolalla.

  4. Tarjoa parmesaanin ja lehtipersiljan kanssa.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 288 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Helposti syötävät maissiribsit vääntyvät hauskasti käyriksi uunin tai grillin kuumuudessa. Näiden syöminen onnistuu ilman sen suurempaa sotkua ja naaman tahriintumista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maissiribsit

Ainekset

4
tuoretta maissintähkää
4
rkl
öljyä tai voita
2
tl
cajunmaustetta
1
tl
valkosipulijauhetta
1/2
tl
cayennepippuria
tuoretta persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita öljy tai voi sekä mausteet keskenään.
  2. Puolita maissintähkät. Leikkaa sen jälkeen puolikkaat pituussuunnassa puoliksi ja sitten vielä puoliksi.
  3. Sivele palat mausteöljyllä tai -voilla. Kypsennä grillissä tai 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  4. Viimeistele maissiribsit tuoreella hienonnetulla persiljalla.

Vinkki Voit käyttää myös esikeitettyä maissia, mutta se ei taivu käyräksi, toisin kuin tuoreet maissit. Taipumista voit edesauttaa kypsentämällä maissit uunissa kova sisus ylöspäin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2963 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Inka Valima KUVA Panu Pälviä

Ohuiksi viipaleiksi leikatuista kasviksista saa hauskannäköisiä vartaita. Mikä parasta, ne kypsyvät nopeasti ja tasaisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
30 min + marinointi 2 t
Valmistusaika
4
Vaikeustaso
Helppo

Värikkäät kasvisvartaat

Ainekset

1
iso munakoiso
1
iso kesäkurpitsa
1
ps tai nippu retiisejä
3
eriväristä paprikaa
2
sipulia
MARINADI
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
rypsiöljyä
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
siirappia
1
rkl
miriniä
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Jos käytät puisia varrastikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan vihannesten leikkaamisen ja marinoinnin ajaksi.

  2. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa ohuiksi, noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Leikkaa retiisit hieman paksummiksi viipaleiksi, kukin retiisi 3–4 osaan. Leikkaa paprikat munakoisokiekkojen kokoisiksi paloiksi. Kuori sipulit. Leikkaa sipulit neljään lohkoon ja irrota sipulin kerrokset toisistaan. Laita kaikki vihannekset isoon kulhoon.

  3. Valmista marinadi. Kuori ja raasta valkosipulinkynnet. Sekoita öljy, soijakastike, siirappi, mirin ja suola keskenään. Kaada marinadi kulhoon ja pyörittele se kasvisviipaleiden joukkoon tasaisesti. Nosta peitettynä jääkaappiin ja anna kasvisten maustua pari tuntia.

  4. Pujota marinoidut kasvikset vartaisiin niin, että viipaleet ovat melko tiiviisti kiinni toisissaan. Säästä ylimääräinen marinadi.

  5. Grillaa kasvisvartaita kuumassa grillissä noin 15 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet kauniin tummanruskean pinnan. Sivele vartaita marinadilla grillauksen aikana.

Vinkki Kylmät keitetyt perunat ovat hyvä lisä vartaisiin. Leikkaa perunat samanlaiseen muotoon, mutta jätä ne muita kasvisviipaleita paksummiksi.

Kommentit (0)