
Hapankaali lämpenee vastapaistettujen pihvien päällä. Nopeat possupihvit sopivat sekä arkeen että juhlaan!
Yksinkertaista, hyvää sekä terveellistä kesäruokaa. Paistetut possun fileepihvit ja hapankaali sopivat simppeliksi lounaaksi ja lisukkeiden kera myös juhla-ateriaksi.
Porsaan filee on melko vähärasvaista lihaa, ja ohueksi leikattuna ne maustuvat sinappisessa marinadissa nopeasti. Paista pihvit voi-öljyseoksessa, jolloin niiden pinta saa kauniin värin ja hieman rapeutta. Älä liikuttele pihvejä paistamisen aikana kääntämistä lukuun ottamatta, niin saat parhaimman lopputuloksen.
Lusikoi käännetyn pihvin päälle kunnon keko hapankaalia, joka edistää suoliston terveyttä ja tietysti maistuu mahtavalta hieman lämmenneenä possun kanssa.
Hapankaalipossu ja tillivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita marinadin öljy, etikka, sinappi, suola ja mustapippuri keskenään. Kuori ja murskaa valkosipulinkynnet joukkoon. Marinoi pihvejä seoksessa vähintään 15 minuuttia, mielellään tunti.
- Tee tillivinegretti oheisen ohjeen mukaan.
- Taputtele pihveistä enin marinadi pois talouspaperilla. Kuumenna pannu ja lisää voi ja öljy pannuun. Paista pihvejä 1–2 minuuttia molemmin puolin. Käännä pihvit, kun pinnalle muodostuu nestettä. Älä liikuttele pihvejä paistamisen aikana.
- Lisää lopuksi hapankaali pannuun pihvien päälle ja anna kuumentua noin 5 minuuttia. Tarjoa tillivinegretin kanssa (ks. ohje alhaalla).
Tillivinegretti
Ainekset
Työvaiheet
- Hienonna tilli. Sekoita kaikki vinegretin aineet keskenään. Vinegretti säilyy hyvänä noin 1 vuorokauden, joten voit tehdä sen etukäteen.
Muuten hyvä, mutta miksi ihmeessä tuo tillivinegretti?! Ingressiartikkelista, jossa oli linkki tänne, oli vähän tolkullisemmin mainittu perunamuusi. Ei mikään tillivinegretti ole perunamuusin vaihtoehto. Tässä ei ole toinen käsi tiennyt mitä toinen tekee...
Tosi hyviä. Söimme keitettyjen perunoiden ja hapankaalin kera. Ei vinegrettiä ja turha olisi perunoita ryhtyä muusaamaan kun ovat uusiia.