Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 408 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Täydellinen soppa syntyy, kun karamellisoit sipulit kunnolla, lorautat tilkan viiniä ja gratinoit gruyére-juustolla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulikeitto

Ainekset

800
g
keltasipulia
3
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
tl
sokeria
8
dl
lihalientä
2
dl
valkoviiniä
10
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1-2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Päälle
4
maalaisleipäviipaletta
100
g
gruyére-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulit.
  2. Kuullota sipuleita kattilassa voissa viisi minuuttia. Lisää sokeri. Jatka kuullottamista vähintään puolen tunnin ajan välillä sekoitellen. Sipuli karamellisoituu pehmeäksi ja ruskeaksi.
  3. Lisää lihaliemi, valkoviini, timjami, laakerinlehdet, suola ja mustapippuri. Anna keiton hautua kannen alla 20 minuuttia.
  4. Viipaloi leipä. Paahda viipaleita leivänpaahtimessa tai uunissa (200 astetta, 5 minuuttia). Raasta juusto.
  5. Tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto neljään paistonkestävään kulhoon. Asettele leipäviipaleet annosten päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Gratinoi annoksia 225-asteisen uunin ylätasolla 7–10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti.

Kommentit (5)

SilläSipuli

Voikohan keltasipulin korvata punasipulilla?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Voi korvata. Väri voi olla hieman erilainen, mutta maussa ei ole suurta eroa.

Yst. Venla / Soppa365

turi47

En koskaan käytä viiniä, enkä nähnyt anoppinikaan tai kälyni käyttävän. Palanen hyvää lihaliemikuutiota, laakerinlehti ja ehkä timjamia pikkuisen. Sokeria ei, sipulithan ovat jo makeita! Valkosipulia en laita, mutta miksikä ei, tuo on paljon, riippuu tietenkin kynsien koosta,  täällä ne ovat suuria! Muuten ohje OK, kuullota hyvin, lisää neste ja anna kiehua hissukseen kunnes sipulit ova kypsiä. Minä lisään AINA tuoretta persiljaa lopuksi.  Maku muuttuu todella ! Kerronko, ettâ olen asunut Rnskassa jo nelisenkymmentä vuota. Hyvää ruokahalua, tämä on ihana kylmän sään iltaruoka!

Vierailija

Sipulikeiton gratinoinnin uunissa voisi jättää pois. Ihan energialaskua ajatellen. Eikö tuo keiton päälle tuleva gratinoitu juustoleipä onnistuisi muutenkin?

krutsku

Tosi hyvä resepti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3378 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä
Hellepäivän himotuin keitto valmistuu avomaankurkuista! Kurkkukeitto on sitä raikkaampaa, mitä viileämpänä se tarjotaan. Viilennä kurkut siksi jääkaapissa ennen raastamista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkkukeitto

Ainekset

3–4
avomaankurkkua (4 dl raastetta)
½
tl
suolaa
6
dl
turkkilaista jogurttia
1–2
valkosipulinkynttä
2
rkl
tuoretta tilliä hienonnettuna
1
rkl
tuoretta minttua hienonnettuna
1
limetti
PINNALLE
2
rkl
hasselpähkinöitä
100
g
fetajuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
2–3
tillinoksaa

Työvaiheet

  1. Pese kurkut. Raasta ne hienoksi raasteeksi kulhoon. Sekoita suola joukkoon ja anna tekeytyä 15 minuuttia. (Älä valuta raastetta.) 
  2. Paahda keiton pinnalle tulevia pähkinöitä kuumalla kuivalla pannulla 2–3 minuuttia. Siirrä sivuun. 
  3. Lusikoi jogurtti isoon kulhoon. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna yrtit. Purista limettimehu. Lisää ne jogurtin joukkoon. 
  4. Nostele kurkkuraaste puristellen jogurttiseokseen. Ohenna sopivan paksuiseksi raasteesta irronneella nesteellä. Tarkista suola. 
  5. Jaa keitto lautasille. Murustele fetaa ja rouhi pähkinöitä päälle. Viimeistele oliiviöljyllä ja tillillä.
     
Hyvä terveys on lisännyt 297 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Pho-keitto on tunnetuin vietnamilainen ruoka. Liemipohjainen nuudelikeitto on täynnä soluja suojaavia antioksidantteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t (liemi) + 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kana-pho

Ainekset

LIEMI
l
vettä
1
pkt (800 g)
broilerinkoipia
2
keltasipulia
50
g
inkivääriä
5
neilikkaa
4
kardemumman kotaa
1
kanelitanko
1
tl
kokonaisia mustapippureita
4
tähtianista
1
rkl
sokeria
1
rkl
suolaa
3
rkl
kalakastiketta
LISUKKEET
lihat liemeen käytetyistä broilerinkoivista
125
g
riisinuudelia
2
kevätsipulinvartta
1
iso tai 4 pientä paksoita
1
ps (150 g)
sokeriherneitä
1
ruukku korianteria
1
ruukku minttua
1
ruukku herneenversoja
1
limetti
+ paahdettuja sipuleita

Työvaiheet

  1. Mittaa vesi kattilaan ja laita broilerinkoivet veteen. Kuumenna kiehuvaksi. Halkaise sipulit kuorineen, viipaloi inkivääri isoiksi paloiksi ja lisää veteen.

  2. Paahda mausteita kuivalla kuumalla pannulla parin minuutin ajan ja lisää ne liemeen. Sekoita joukkoon sokeri ja suola. Keitä lientä pienellä lämmöllä 30–40 minuuttia, kunnes liha irtoaa luista. Kuori vaahto pois tarpeen mukaan.

  3. Nosta koivet liemestä. Anna jäähtyä hetki ja riivi liha irti luista. Laita lihat sivuun odottamaan annosten kokoamista ja laita luut takaisin liemeen porisemaan vielä tunniksi.

  4. Kun liemi on kiehunut ja keittynyt kasaan, siivilöi se ja laita takaisin kattilaan kananlihan kanssa. Mausta kalakastikkeella ja kuumenna.

  5. Kypsennä riisinuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Pilko kevätsipuli, paksoit ja sokeriherneet. Hienonna yrtit. Lohko lime neljään osaan.

  6. Kasaa annokset: jaa nuudelit neljään kulhoon. Ripottele päälle kevätsipuleita, paksoita, reilusti yrttejä ja herneenversoja. Kaada päälle kiehuvan kuumaa lientä ja jaa kananlihapalat kulhoihin.

  7. Koristele keitto muutamilla yrttilehdillä, limetinlohkolla ja paahdetuilla sipuleilla. Tarjoile heti höyryävän kuumana.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Anna Huovinen

Apposkeitossa on kesäherneitä kolmella tavalla. Annoksen kruunaavat rapeiksi paistetut ahvenet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Apposkeitto

Ainekset

300
g
uusia perunoita
nippu (200 g) uusia porkkanoita
2
kesäsipulia varsineen
1
pieni kukkakaali
1
pieni parsakaali
2
l
toriherneenpalkoja (riivittäviksi)
½
l
sokeriherneenpalkoja
½
dl
rypsiöljyä (ei kylmäpuristettua)
1
rkl
luomusitruunan kuorta raastettuna
n. 1
l
kasvislientä
1
tl
maustepippureita
2
laakerinlehteä
2
tl
kuivattua rakuunaa
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
500
g
ahvenfileitä
voita ja rypsiöljyä paistamiseen
½
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
Pinnalle
kesäsipulin varsia
tuoretta rakuunaa

Työvaiheet

  1. Pese ja pilko perunat ja porkkanat.Viipaloi sipulit ja hienonna varret. Irrottele kukkakaali ja parsakaali kukinnoiksi ja paloittele varret. Riivi toriherneet paloistaan. Huuhdo sokeriherneet.
  2. Paahda perunat, porkkanat ja sipulit sekä kukka- ja parsakaalin varret sitruunankuoriraasteella maustetussa öljyssä ison kattilan pohjalla reippaasti käännellen. Lisää kasvisliemi ja mausteet. Keitä kannen alla 10 minuuttia.
  3. Paista ahvenfileet nopeasti rapeiksi muurikalla tai paistinpannulla voi-öljyseoksessa.
  4. Lisää keittoon herneet ja herneenpalot sekä kukka- ja parsakaalin kukinnot. Keitä kannen alla 5 minuuttia. Viimeistele kesäsipulin varsilla ja tuoreella rakuunalla.
  5. Nostele ahvenia ja nokare hernehummusta keittoannosten päälle.
ET-lehti on lisännyt 310 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Anna Huovinen

Basilikainen pistoutahna viimeistelee kesäisen keiton. Pistou on kuin pestoa, mutta ilman pinjansiemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäisin keitto

Ainekset

400
g
uusia perunoita
2
porkkanaa
1
sipuli
1
fenkoli
1
pieni (150 g)
kukkakaali
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
fenkolinsiemeniä
litraa vettä
2
kasvis- tai kanaliemikuutiota
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
nippu retiisiä
½
litraa herneitä palkoineen
BASILIKATAHNA
2
valkosipulinkynttä
2
dl
tuoretta basilikaa
1
dl (40 g)
raastettua parmesaania
3
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Lohko perunat ja viipaloi porkkanat. Hienonna sipuli. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Paloittele kukkakaali suupaloiksi.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Kuullota sipulia, fenkolia ja kevyesti murskattuja fenkolinsiemeniä 1–2 minuuttia. Lisää vesi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää liemikuutiot, perunat ja porkkanat. Anna sopan kiehua noin 10 minuuttia, vihannesten koosta riippuen.

  3. Kun perunat ovat melkein kypsiä, lisää keittoon kukkakaalit. Keitä viitisen minuuttia. Mausta keitto sokerilla, suolalla ja pippurilla.

  4. Leikkaa retiisit ja herneet palkoineen siivuiksi. Lisää ne ja sipulit lopuksi keittoon. Lusikoi annosten päälle basilikatahnaa.