Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 360 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Täydellinen soppa syntyy, kun karamellisoit sipulit kunnolla, lorautat tilkan viiniä ja gratinoit gruyére-juustolla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulikeitto

Ainekset

800
g
keltasipulia
3
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
tl
sokeria
8
dl
lihalientä
2
dl
valkoviiniä
10
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1-2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Päälle
4
maalaisleipäviipaletta
100
g
gruyére-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulit.
  2. Kuullota sipuleita kattilassa voissa viisi minuuttia. Lisää sokeri. Jatka kuullottamista vähintään puolen tunnin ajan välillä sekoitellen. Sipuli karamellisoituu pehmeäksi ja ruskeaksi.
  3. Lisää lihaliemi, valkoviini, timjami, laakerinlehdet, suola ja mustapippuri. Anna keiton hautua kannen alla 20 minuuttia.
  4. Viipaloi leipä. Paahda viipaleita leivänpaahtimessa tai uunissa (200 astetta, 5 minuuttia). Raasta juusto.
  5. Tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto neljään paistonkestävään kulhoon. Asettele leipäviipaleet annosten päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Gratinoi annoksia 225-asteisen uunin ylätasolla 7–10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti.

Kommentit (5)

SilläSipuli

Voikohan keltasipulin korvata punasipulilla?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Voi korvata. Väri voi olla hieman erilainen, mutta maussa ei ole suurta eroa.

Yst. Venla / Soppa365

turi47

En koskaan käytä viiniä, enkä nähnyt anoppinikaan tai kälyni käyttävän. Palanen hyvää lihaliemikuutiota, laakerinlehti ja ehkä timjamia pikkuisen. Sokeria ei, sipulithan ovat jo makeita! Valkosipulia en laita, mutta miksikä ei, tuo on paljon, riippuu tietenkin kynsien koosta,  täällä ne ovat suuria! Muuten ohje OK, kuullota hyvin, lisää neste ja anna kiehua hissukseen kunnes sipulit ova kypsiä. Minä lisään AINA tuoretta persiljaa lopuksi.  Maku muuttuu todella ! Kerronko, ettâ olen asunut Rnskassa jo nelisenkymmentä vuota. Hyvää ruokahalua, tämä on ihana kylmän sään iltaruoka!

Vierailija

Sipulikeiton gratinoinnin uunissa voisi jättää pois. Ihan energialaskua ajatellen. Eikö tuo keiton päälle tuleva gratinoitu juustoleipä onnistuisi muutenkin?

krutsku

Tosi hyvä resepti!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ramen-keittojen lisukkeet ovat loputtomasti varioitavissa, kunhan liemen maku on kunnossa. Parhaimmillaan liemen maustajiksi riittävät soija, mirin sekä miso. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ramen-jauhiskeitto

Ainekset

400
g
paistijauhelihaa
2
rkl
soijakastiketta
1 + 2
rkl
miriniä
l
vettä
2–3
rkl
misotahnaa
300
g
vehnänuudeleita
½
purjoa, vihreää osa
1
l
babypinaattia

Työvaiheet

  1. Paista jauheliha omassa rasvassaan paistinpannulla rapeaksi muruksi. Mausta soijalla ja ruokalusikallisella miriniä.

  2. Kuumenna vesi ja misotahna kattilassa kiehuvaksi. Lisää mirin, laske lämpöä ja pidä liemi kuumana kannen alla.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi toisessa kattilassa pakkauksen ohjeen. Valuta huolellisesti.

  4. Halkaise, huuhdo ja viipaloi purjo.

  5. Lisää misoliemen joukkoon nuudelit, purjo, pinaatti ja jauhismuru.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Perunakeitto saa lempeän makunsa kuuman öljyn kautta käytetyistä kuivamausteista. Maku on lainattu intialaisista curryista ja keitto vain paranee maustuessaan seuraavaan päivään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Peruna-currykeitto

Ainekset

1
iso sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
isoa jauhoista perunaa
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
öljyä
2
tl
kurkumaa
2
tl
juustokuminaa
1
tl
garam masalaa
½
tl
kardemummaa
6
dl
kasvislientä fondista
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
½
tl
suolaa
LISÄKSI
2
dl
turkkilaista jogurttia
1
dl
tuoretta minttua hienonnettuna
chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja pilko perunat. Raasta inkivääri.

  2. Kuumenna öljy kattilassa. Paista sipuleita, inkivääriä ja kuivamausteita pari minuuttia. Lisää perunat ja liemi. Kuumenna kiehuvaksi. Keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.

  3. Lisää kookosmaito ja kiehauta keitto vielä kertaalleen. Siirrä kattila syrjään liedeltä ja soseuta keitto sileäksi sauvasekoittimella. Mausta ripauksella suolaa.

  4. Tarjoa lisänä jogurttia, minttua ja chiliä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 166 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Ratatouillekeittoon kasvikset kannattaa pilkkoa pieniksi kuutioiksi, jolloin kypsyminen on nopeaa. Keiton pinnalle sopivat pestolla sipaistut, paahdetut patonkiviipaleet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 25 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu ratatouillekeitto

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
1
sipuli
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (400 g)
kuorittuja tomaatteja
8
dl
kasvislientä fondista
2
laakerinlehteä
1
rosmariininoksa
1
iso kesäkurpitsa
1
munakoiso
2
paprikaa
1
prk (yht. noin 300 g)
kypsiä kikherneitä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi sipuli. Paista sipuleita kattilassa, tilkassa öljyä pari minuuttia. Lisää tomaattisäilyke liemineen ja murskaa tomaatteja paistinlastalla painaen muutamaan osaan. Lisää kasvisliemi, laakerinlehti ja rosmariini. Anna keittopohjan kypsyä miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja paprikat pieniksi kuutioiksi pellille. Huuhtele kikherneet siivilässä kylmällä vedellä ja valuta huolellisesti. Lisää kikherneet, oliiviöljy, suola ja mustapippuri, ja kääntele niin että maut tasoittuvat. Paahda kasvis-kikherneseosta uunissa noin 10 minuuttia.

  3. Kippaa kasvis-kikherneseos pelliltä kattilaan tomaattiliemen joukkoon. Tarkista suola.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3091 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Texmex henkisen kalakeiton pohjaksi pyöräytetään tummanpunaisista tomaateista ja sipuleista syvän makuinen sose. Keitto on ihanan mausteinen ja saa viimeisenä päällensä rapeita nachoja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Meksikolainen kalakeitto

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
n. 700
g
kypsiä tomaatteja
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
4
isoa perunaa, kiinteä lajike
1
rkl
öljyä
2
tl
jauhettua chipotlechiliä
5
dl
kalalientä fondista
2
tuoretta maissia
100
g
vihreitä papuja
400
g
pakastekalaa sulatettuna, esim. turskaa tai seitä
1
limetin mehu
½
ruukku korianteria
LISÄKSI
n. 1
l
nachoja
2
dl
ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori sipuli ja valkosipulinkynnet. Puolita sipuli ja tomaatit, ja laita ne tehosekoittimeen yhdessä valkosipulinkynsien ja suolan kanssa. Aja seos tasaiseksi soseeksi.

  2. Kuori ja leikkaa porkkanat ohuiksi lanteiksi. Kuori ja paloittele perunat suupaloiksi.

  3. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää chipotle ja paista noin minuutti. Lisää kalaliemi, tomaatti-sipulisose, porkkanat ja perunat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannella peitettynä noin 10 minuuttia.

  4. Irrota maissinjyvät tähkistä veitsellä. Napsauta pavuista puumainen pää pois. Leikkaa kala kuutioiksi. Lisää maissi, pavut ja kala keittoon, ja kiehauta vielä kertaalleen. Maissit ja pavut saavat jäädä reilun napakoiksi.

  5. Purista mausteeksi limetin mehua ja hienonna pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa keiton kanssa nachoja ja ranskankermaa.

Kommentit (0)