Kodin Kuvalehti on lisännyt 732 reseptiä.
Linkitetty 317 keittokirjaan.
Ohje Riikka Kaila Kuva Piia Arnould

Täydellinen soppa syntyy, kun karamellisoit sipulit kunnolla, lorautat tilkan viiniä ja gratinoit gruyére-juustolla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
2 t
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulikeitto

Ainekset

800
g
keltasipulia
3
valkosipulinkynttä
25
g
voita
1
tl
sokeria
8
dl
lihalientä
2
dl
valkoviiniä
10
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1-2
tl
suolaa
ripaus
mustapippuria rouhittuna
Päälle
4
maalaisleipäviipaletta
100
g
gruyére-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit. Hienonna valkosipulit.
  2. Kuullota sipuleita kattilassa voissa viisi minuuttia. Lisää sokeri. Jatka kuullottamista vähintään puolen tunnin ajan välillä sekoitellen. Sipuli karamellisoituu pehmeäksi ja ruskeaksi.
  3. Lisää lihaliemi, valkoviini, timjami, laakerinlehdet, suola ja mustapippuri. Anna keiton hautua kannen alla 20 minuuttia.
  4. Viipaloi leipä. Paahda viipaleita leivänpaahtimessa tai uunissa (200 astetta, 5 minuuttia). Raasta juusto.
  5. Tarkista keiton maku. Lisää tarvittaessa suolaa. Jaa keitto neljään paistonkestävään kulhoon. Asettele leipäviipaleet annosten päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste.
  6. Gratinoi annoksia 225-asteisen uunin ylätasolla 7–10 minuuttia, kunnes juusto ruskistuu kauniisti.

Kommentit (3)

SilläSipuli

Voikohan keltasipulin korvata punasipulilla?

Venla Soppa365
Seuraa 
Liittynyt3.4.2017

Hei! Voi korvata. Väri voi olla hieman erilainen, mutta maussa ei ole suurta eroa.

Yst. Venla / Soppa365

turi47

En koskaan käytä viiniä, enkä nähnyt anoppinikaan tai kälyni käyttävän. Palanen hyvää lihaliemikuutiota, laakerinlehti ja ehkä timjamia pikkuisen. Sokeria ei, sipulithan ovat jo makeita! Valkosipulia en laita, mutta miksikä ei, tuo on paljon, riippuu tietenkin kynsien koosta,  täällä ne ovat suuria! Muuten ohje OK, kuullota hyvin, lisää neste ja anna kiehua hissukseen kunnes sipulit ova kypsiä. Minä lisään AINA tuoretta persiljaa lopuksi.  Maku muuttuu todella ! Kerronko, ettâ olen asunut Rnskassa jo nelisenkymmentä vuota. Hyvää ruokahalua, tämä on ihana kylmän sään iltaruoka!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1311 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Ei kalatiskiä tai järveä lähimaillakaan? Ei huolta! Vakuumiin pakattu savulohi pelastaa ympäri vuoden. Tällä kertaa savulohesta valmistetaan helppo keitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t
Vaikeustaso
Helppo

Savulohiseljanka

Ainekset

1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
perunaa
2
porkkanaa
1
rkl
öljyä
tl
suolaa
1
tl
sokeria
½
tl
jauhettua paprikaa
ripaus
cayennenpippuria
¼
tl
rouhittua valkopippuria
¼
tl
jeeraa
dl
tomaattipohjaista (maitohappokäytettyä) vihannesmehua (esim. Urtekram tai Voelkel)
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
sitruunamehua
300
g
lämminsavustettua lohta
LISÄKSI
tuoretta tilliä
PÄÄLLE
suolakurkkuja, vihreitä oliivirenkaita ja ranskankermaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele perunat ja porkkanat.

  2. Kuumenna öljy kattilan pohjalla ja paista sipuleita 5 minuuttia. Lisää juurekset ja jatka paistamista 2 minuuttia. Pyöräytä mausteet joukkoon ja jatka vielä minuutin ajan.

  3. Lisää vihannesmehu ja tomaattimurska ja keitä, kunnes perunat ja porkkanat ovat pehmeitä.

  4. Purista lopuksi joukkoon sitruunamehu ja revi kala joukkoon. Lämmitä, älä enää keitä.

  5. Hienonna päälle tilliä. Tarjoa suolakurkkujen, oliivirenkaiden ja ranskankerman kanssa.

Vinkki! Jos oikeanlaisen vihannesmehun löytäminen tuottaa vaikeuksia, yhdistä porkkana- ja punajuurimehua tai käytä tomaattimehua,
jota löytyy joka kaupasta.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Voit tarjota alkuruokakeiton vaikkapa laseista.
Voit tarjota alkuruokakeiton vaikkapa laseista.

Rohkean punainen, kylmänä tarjottava kirsikkakeitto maistuu ihanalta kuumalla kelillä.

Gazpachosta vaikutteita saanut kirsikkakeitto pitää sisällään kaikkea kesäistä hyvää: tuoreita kirsikoita, tuoksuvia nektariineja, meheviä tomaatteja ja raikasta kurkkua.

Käytä keittoon mahdollisimman kypsiä hedelmiä ja kasviksia ja jätä hailakat tomaatit ja kovat nektariinit kauppaan....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6 annosta alkuruokana
Valmistusaika
20 min + maustuminen 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Kirsikkakeitto

Ainekset

300
g
tuoreita kirsikoita
3
(300 g)
kypsää nektariinia
2–3
(600 g)
pihvitomaattia tai häränsydäntomaattia
½
(150 g)
kurkku
1
pieni valkosipulin kynsi
1
vihreä jalapeno
2
dl
kylmää vettä
2
rkl
sherryviinietikkaa tai valkoista balsamietikkaa
2
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Poista kirsikoista kivet. Halkaise nektariinit ja poista kivet.

  2. Paloittele tomaatit monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon ja soseuta sileäksi. Kaada sose isoon kulhoon.

  3. Kuori ja paloittele kurkku. Kuori valkosipuli ja leikkaa jalapenosta kanta pois. Soseuta kasvikset ja hedelmät ja kaada kulhoon.

  4. Lisää kylmä vesi, etikka ja öljy. Mausta suolalla ja pippurilla. Anna keiton tekeytyä huoneenlämmössä noin 1 tunti. Tarjoa keitto halutessasi jääpalojen kanssa tai jäähdytä keitto jääkaapissa ennen tarjoamista.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Tuomas Kolehmainen

Kylmä kiivi-kurkkukeitto on ihanan raikas aloitus aterialle. Voit valmistaa sen hyvissä ajoin ennen tarjoilua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kylmä kiivi-kurkkukeitto

Ainekset

Keitto
2
kurkkua
2
vihreää kiiviä
1
valkosipulinkynsi
½
sitruuna
1
dl
pakasteherneitä
4
dl
kylmää kasvislientä tai vettä
1
rkl
smetanaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
Lisäksi
1
dl
auringonkukansiemeniä
1
dl
smetanaa
auringonkukan- tai herneenversoja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kurkut, leikkaa kannat pois ja paloittele kurkut. Kuori ja paloittele kiivit. Kuori valkosipulinkynsi. Pese ja raasta sitruunankuori hienoksi raasteeksi ja purista mehu. Laita kaikki keiton aineet tehosekoittimeen ja soseuta noin 3 minuuttia.

  2. Siivilöi keitto halutessasi sileäksi. Säilytä keitto jääkaapissa tarjoiluun saakka.

  3. Paahda auringonkukansiemeniä kuivassa kuumassa pannussa noin minuutti sekoitellen, kunnes ne ovat kullanruskeita. Kaada siemenet pannusta kulhoon, etteivät ne pala.

  4. Muotoile smetanasta kahden ruokalusikan avulla iso nokare kuhunkin annoskulhoon. Kaada kylmä keitto varovasti smetananokareen vierelle. Koristele annokset paahdetuilla siemenillä ja versoilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2603 reseptiä.
Linkitetty 46 keittokirjaan.
OHJE Vuokko Hovatta ja Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Tässä parsakaalikeitossa on kunnolla ytyä, kiitos valkosipulin ja chilin! Rahka ja sitruuna tuovat makuun raikasta hapokkuutta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hämeentien parsakaalikeitto

Ainekset

600
g
parsakaalia
1
iso sipuli
5
valkosipulinkynttä
1
punainen chili
2
rkl
oliiviöljyä
8–9
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
maitorahkaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa parsakaalin kukinnot ja varret kulhoon.

  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Hienonna myös chili. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota siinä sipulit ja chili. Lisää parsakaali muutaman kerran käännellen.

  3. Lisää kiehuvaa vettä sen verran, että parsakaalit lähes peittyvät. Mitä vähemmän vettä, sitä tuhdimpi lopputulos.

  4. Lisää kasvisfondi ja anna kiehua hiljalleen noin 10 minuuttia, niin että kaali on vielä napakkaa.

  5. Soseuta keitto sauvasekoittimella, lisää rahka lopuksi.

  6. Purista joukkoon puolikkaan sitruunan mehu ja rouhi ripaus mustapippuria keittoon.

Kommentit (0)