Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 305 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen TYYLI Titti Uotila

Keittiö muuttuu ranskalaiseksi bistroksi, kun siellä tuoksuu sinapinsiemenillä hunnutettu broileri.

Broilerin koipireidet ovat edullista ja helppoa ruokaa. Sidekudospitoiset broileripalat kypsyvät uunissa lähes itsekseen ja ne sopivat myös kokemattomalle ruoanlaittajalle, sillä lämpötilaa ei tarvitse tarkkailla. Riittää, kun koipi-reisipaloja pitää kuumassa uunissa tunnin tai kauemmin, jolloin ne ovat varmasti kypsiä. Nämä broileripalat ovat meheviä ylikypsinäkin.

Rasvainen broileri tarvitsee vastapainoksi hapokkuutta, jolloin lopputuloksesta tulee superherkullinen. Tätä ideaa hyödynnetään hitiksi nousseessa ranskalaisen etikkakanan eli Lyonin kanan ohjeessa, jossa tilkka etikkaa kääntää rasvaisuuden voitoksi.

Dijonin kanan reseptissä rasvaisuus taitetaan puolestaan vahvalla dijoninsinapilla. Oheisessa ohjeessa suolalla ja pippurilla maustettujen broileripalojen päälle sipaistaan kerros sinappia ja sinapinsiemeniä. Sinappihuntu paahtuu uunissa herkulliseksi kerrokseksi broilerin pintaan.

Kypsymistä odotellessa ehtii valmistaa sinappi-hunajakastikkeen broilerien kanssa tarjottavaksi.  

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Dijonin kana

Ainekset

4
broilerin koipi-reisipalaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
rkl
dijoninsinappia
½
ps (20 g)
sinapinsiemeniä
Kastike
½
ps (20 g)
sinapinsiemeniä
dl
vettä
1
rkl
omenaviinietikkaa
1
rosmariininoksa
2
tl
hunajaa
½
tl
suolaa
2
tl
dijoninsinappia
dl
kuohukermaa
Lisuke
150
g
lehtikaalia
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Suolaa ja pippuroi broilerit ja esikypsennä uunissa 10 minuuttia.

  2. Laske uunin lämpö 175 asteeseen. Sivele sinappia ohuesti broilereille ja ripottele sinapinsiemenet pintaan. Laita broilerit takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä 30–40 minuuttia, kunnes koivesta irtoava neste on kirkasta.

  3. Laita kastikkeen sinapinsiemenet, vesi, etikka, rosmariini, hunaja ja suola kattilaan. Keitä ilman kantta 20 minuuttia. Poista rosmariini, lisää sinappi ja kerma, keitä vielä noin 10 minuuttia.

  4. Revi lehtikaali kovan lehtiruodin ympäriltä suupaloiksi. Kuori ja murskaa valkosipulit veitsen lappeella. Paista lehtikaalia ja valkosipulia öljyssä pannussa 2–3 minuuttia. Poista valkosipulit ja mausta kaali suolalla. Tarjoa kuumana broilerin ja kastikkeen kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

Kastikkeessa po. 1/2 litraa ei dl vettä?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos hyvästä huomiosta, siitä oli jäänyt ykkönen pois! Nestemäärä on nyt kohdallaan. 

MI

Kastike ei valitettavasti ollut meidä perheen juttu. Meni roskiin ja piti pikana tehdä korvaava kastike.

Vierailija

Taivaallisen hyvää! Sinapinsiemeniä en löytänyt kaupasta, mutta toimii ilmankin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 321 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Sokeriton ranskalainen sinappi antaa juuri sopivasti ytyä broilerin makuun. Yhdistä rapeapintaiseksi paistettu broileri sobanuudeleiden ja kasvisten kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Sinappibroileri ja sobanuudelit

Ainekset

600
g
broilerin luuttomia paistileikkeitä
½
tl
suolaa
½
dl
dijoninsinappia
1
iso kananmuna
2
dl
pankojauhoja
öljyä paistamiseen
(chiliä)
Nuudelit
200
g
sobanuudeleita
1
ps (250 g)
varsiparsakaaleja
2
rkl
öljyä
1
rkl
riisiviinietikkaa
ripaus
suolaa
½
tl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuivaa paistileikkeet talouspaperilla ja ripottele suola pinnoille. Laita sinappi syvälle lautaselle, riko muna joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Laita pankojauhot toiselle syvälle lautaselle. Pyörittele paistileikkeet yksi kerrallaan ensin munaseoksessa ja sitten pankojauhoissa.

  2. Kuumenna kunnon loraus öljyä laakealla pannulla. Paista paistileikkeitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen, kunnes ne ovat kypsiä.

  3. Keitä nuudelit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Leikkaa varsiparsakaalit pitkittäin halki ja laita ne kypsymään nuudelien kanssa samaan kattilaan viimeiseksi minuutiksi. Valuta nuudelit ja varsiparsakaalit, ja laita ne takaisin kattilaan. Sekoita pienessä kulhossa öljy, etikka, sokeri ja suola. Kaada seos kattilaan ja kääntele niin, että nuudelit ja varsiparsakaalit maustuvat tasaisesti.

  4. Jaa nuudelit lautasille ja nosta broilerin paistileikkeet päälle. Viipaloi halutessasi chiliä päälle.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström

Keltajuuri antaa keittoon pirteän värin ja tuo samalla lisää syvyyttä makuun. Nuudelit imaisevat nopeasti keiton liemen, joten tarjoa keitto mieluiten pian valmistuksen jälkeen. Soppa maistuu toki myös patamaisena versiona.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Keltajuuri-kanakeitto

Ainekset

500
g
keltajuurta
2
porkkanaa
1
pieni purjo
400
g
maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1
rkl
curryjauhetta
2–3
rkl
öljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
l
vettä
2
kanaliemikuutiota
200
g
vehnänuudeleita

Työvaiheet

  1. Kuori ja raasta juurekset karkeaksi raasteeksi. Halkaise, huuhtele ja viipaloi purjo.

  2. Paista purjoa, broileria ja currya öljyssä kattilassa noin 5 minuuttia, kunnes broilerit saavat hieman väriä. Lisää juurekset ja valkoviinietikka. Kuumenna pari minuuttia sekoitellen.

  3. Lisää vesi ja kanaliemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä keskilämmöllä kannen alla noin 10 minuuttia. Lisää nuudelit ja tarvittaessa vettä. Keitä noin 2 minuuttia, kunnes nuudelit ovat pehmeitä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Heleä Campari-mansikkahillo nautitaan auringonpaisteessa vaniljajätskin kanssa. Appelsiinilta maistuva mansikkahillo on niin hyvää, että sitä tekee mieli popsia lusikalla purkista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1 litra
Valmistusaika
20 minuutia
Vaikeustaso
Helppo

Campari-mansikkahillo

Ainekset

1
l (noin 500 g)
mansikoita
1
rkl
appelsiinin kuorta raastettuna
1
dl
appelsiinin mehua
3
dl
hillo-marmeladisokeria
dl
Camparia

Työvaiheet

  1. Puhdista mansikat ja poista kannat. Laita marjat kattilaan.
  2. Pese ja kuivaa appelsiini. Raasta appelsiinin kuoren pinnasta 1 rkl kuoriraastetta. Halkaise hedelmä ja purista puolikkaasta noin 1 dl mehua kattilaan marjojen joukkoon. Kuori ja pilko toinen puolikas, laita hedelmäpalat kattilaan.
  3. Lämmitä kattilaa liedellä, kunnes marjat pehmenevät. Lisää hillo-marmeladisokeri, kiehauta ja laske lämpöä. Anna hillon poreilla hiljalleen 5 minuuttia.
  4. Ota kattila liedeltä ja lisää Campari.
  5. Purkita hillo kuumentamalla puhdistettuihin tölkkeihin, sulje kannet ja anna jäähtyä pöydällä. Säilytä viileässä.

Vinkki! Pilko valmiin kuuman hillon joukkoon tuoreita mansikoita sattumiksi. Camparia muistuttavaa aperitiivia saa alkoholittomana Crodino-nimellä.