
Pehmeästä tofusta syntyy helppo vegaaninen suklaamousse, joka vaatii aktiivista työskentelyaikaa vain viisi minuttia. Mousse sekoitetaan tehosekoittimessa ja laitetaan jääkaappiin hetkeksi jähmettymään.
Tässä on kevyempi ja terveellisempi suklaamousse, johon aktiivista valmistusaikaa kuluu korkeintaan viisi minuuttia.
Mousse tehdään tavallisesta poiketen tofusta. Tähän tarkoitukseen sopii lohkeava silken tofu eli pehmeä tofu. Sen ansiosta moussen rakenne on sileä ja pehmeä. Tämä mousse on siis maidoton, jos suklaaksi valitsee hyvin tummaa noin 70 % suklaata. Se tekee mausta intensiivisen, peittää tofun miedon maun täysin, eikä moussesta tule liian makeaa.
Valmistus onnistuu parhaiten tehosekoittimessa. Tofu, pieni määrä nestettä ja makeutus laitetaan kannuun, kone käynnistetään ja suklaa lisätään sulana joukkoon. Näin suklaa sekoittuu tasaisesti, eikä jähmety massan joukkoon klimpeiksi.
Seoksen on hyvä antaa jähmettyä jääkaapissa, jolloin siitä tulee tiiviin vaahdon oloista.
Tofu-suklaamousse
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
- Kaada tofu, soijajuoma sekä vaahterasiirappi tehosekoittimen kulhoon.
- Käynnistä tehosekoitin ja valuta sula suklaa joukkoon koneen käydessä. Kun kaikki suklaa on sekoittunut joukkoon, anna koneen käydä vielä 30 sekuntia.
- Kaada mousse tarjoiluastioihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään puoleksi tunniksi.
- Koristele mousseannokset esimerkiksi tuoreilla marjoilla, tomusokerilla ja kaakaojauheella juuri ennen tarjoilua.
Miten vaahterasiirappi on terveellusempää kuin sokeri tai hunaja?
Moi,
moussesta tekee terveellisemmän tofun käyttäminen kuohukerman sijaan. Silken tofu on lähes rasvatonta, kun taas kuohukermassa etenkin kovaa rasvaa on hyvin reilusti. Makeutuksena voi käyttää myös sokeria tai hunajaa, sillä ei ole merkitystä.
Vaikuttaa hyvältä, kiitos ohjeesta 💖
Jäin miettimään, että soveltuisiko tämä myös täytekakun väliin?
Hei,
hyvä idea, varmasti sopii myös kakun väliin!