
Raastettu tofu on etenkin sosiaalisessa mediassa levinnyt tapa valmistaa ”nyhtötofua” eli pulled pork -tyylistä ruokaa. Mausteista riippuen nyhtötofu sopii erinomaisesti esimerkiksi tacojen ja pitaleipien väliin sekä kulhoruokiin.
Raastetussa paahdetussa tofussa on rakenne kohdallaan, eikä siinä ole tietoakaan kumimaisesta suutuntumasta. Pinta on paahtamisen jälkeen mukavan rapsakka, mutta tofu on myös pehmeää ja mehevää.
Tarvittava väline on tuttuakin tutumpi kartioraastin. Ennen raastamista tofu tulee kuivata muutaman talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen välissä, kuten aina tofua valmistettaessa.
Tofu raastetaan karkeaksi raasteeksi, joukkoon sekoitetaan halutut mausteet ja tofu paahdetaan uunissa tai paistetaan pannulla. Paistoajasta riippuen tofusta saa mehevää tai täysin rapeaa. Raastettu tofu sopii erinomaisesti muun muassa kulhoruokiin sekä pitaleipien, tortillojen ja tacojen täytteeksi, kuten oheisessa ohjeessa.
Yleisin makuvariaatio vaikuttaa olevan bbq-kastikkeella maustettu raaste, mutta tofun syntyseuduilta tutut aasialaiset mausteet, kuten seesamiöljy ja inkivääri, pitävät maut yksinkertaisempana.
Korealaiset tacot nyhtötofulla
Ainekset
Työvaiheet
- Aloita pikkelöimällä retikka. Kuori retikka ja pilko se ohuiksi tikuiksi. Kuumenna vesi, sokeri ja etikka niin, että sokeri liukenee. Lisää retikkatikut ja anna jäähtyä. Säilytä jääkaapissa.
- Kääri tofu talouspaperin tai puhtaan keittiöpyyhkeen sisään ja laita painon alle kuivumaan. Kuori ja raasta inkivääri, kuori ja hienonna valkosipuli ja sekoita ne yhteen sokerin, seesamiöljyn ja soijakastikkeen kanssa.
- Raasta kaali ohuiksi suikaleiksi, viipaloi chili sekä kevätsipulit. Lohko limetti. Sekoita gochujang-tahna majoneesiin.
- Kuumenna uuni 225 asteeseen. Raasta tofu kartioraastimen karkealla terällä. Sekoita tofuun soija-seesamiöljykastike. Levitä raaste uunivuokaan ja paahda uunivuoassa noin 20 minuuttia, sekoita kerran paiston aikana.
- Kasaa lämmitetylle tortillaletulle raastettua kaalia, tofua ja retikkaa. Viimeistele majoneesilla, iduilla, kevätsipulilla, chilillä ja seesaminsiemenillä. Purista päälle limetin mehua.
Vinkki Voit myös paistaa tofun pannulla uunissa paahtamisen sijaan.
Niiin hyvää!! Paistoin nyhtötofun ja maukasta tuli