Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3416 reseptiä.
Linkitetty 265 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kukkakaaligratiini tehdään brittiläisittäin, eli kuorrutetaan voimakkaalla cheddarjuustolla. Kukkakaalien päälle kaadetaan cheddaria ennen sinapilla, muskotilla ja pienellä chiliripauksella maustettu paksu kastike.

Kukkakaaligratiini on lisuke, joka maistuu lähes kaikille. Etenkin, kun sen tekee brittiläisittäin ja käyttää gratinointiin sekä kastikkeeseen voimakkaan makuista cheddarjuustoa.

Gratiiniin käytetään koko kukkakaali vartta myöten. Kukinnot irrotellaan toisistaan ja varsi pilkotaan palasiksi. Niitä esikeitetään suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia.

Gratiinin kastike keitetään vehnäjauhoista ja täysmaidosta. Se saa makua muun muassa dijoninsinapista ja ripauksesta chiliä sekä tietysti cheddarjuustosta. Gratiini kuorrutetaan juustoraasteella ja pankojauholla tai leivänmuruilla, joista se saa extrarapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-cheddargratiini

Ainekset

1
iso kukkakaali
50
g
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
2
tl
dijoninsinappia
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
¼
tl
muskottia
150
g
cheddarjuustoa raastettuna
3
rkl
pankojauhoja tai leivänmuruja

Työvaiheet

  1. Irrota kukkakaalin kukinnot ja leikkaa kaalin varsi tasakokoisiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Laita kukkakaalit leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  3. Valmista kuorrutuskastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hetki. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta sinapilla, suolalla, pippurilla, chilillä ja muskotilla.

  4. Ota kattila pois liedeltä. Raasta juusto. Sekoita joukkoon 2/3 juustoraasteesta. Kaada kastike kukkakaalien päälle. Ripottele pinnalle loppu juusto sekä pankojauhot tai leivänmurut.

  5. Kuorruta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin värin.

Sitruunainen valkosipulipinaatti

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
75
g
voita
300
g
babypinaattia
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Lisää pinaatit. Paista sekoitellen muutama minuutti.

  2. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Mausta pinaatit suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja -kuoriraasteella.

Vinkki Viimeistele pinaatit halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä tai pähkinöillä.

Kommentit (1)

Pulu

VAIN kukkakaalista?

Itse keitän kokonaisen kukkakaalin. Voideltuun vuokaan juustoraaste päälle. Jotain pehmeää juustoa.  Se on aika lähellä VAIN kukkakaalia. On muuten hyvää ja kukkakaalin maku maistuu!!! Tuossa ohjeessa ei hento kukkakaalin maku tule esiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Thaimaalainen som tam -salaatti valmistetaan vihreästä papaijasta, kotimainen versio syntyy lantusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Som tam -lanttusalaatti

Ainekset

½
dl
maapähkinöitä
300
g
lanttua
1
(150 g)
kyssäkaalia tai naurista
100
g
vihreitä papuja
1
valkosipulinkynsi
1
punainen pieni chili
1
limetin mehu
2
rkl
kalakastiketta
1
rkl
ruokosokeria

Työvaiheet

  1. Paahda maapähkinöitä kuivalla kuumalla pannulla, kunnes pähkinöiden kuori on kunnolla tummunut. Kaada leikkuulaudalle ja hiero pähkinöistä kuoret pois.

  2. Kuori ja raasta lanttu raastimen karkealla terällä. Kuori ja raasta kyssäkaali tai nauris. Puhdista pavut, poista kannat ja ryöppää kiehuvassa vedessä 5 minuuttia. Jäähdytä pavut nopeasti kylmässä vedessä, valuta ja leikkaa ne paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Huuhtele chili, halkaise ja poista siemenet, hienonna.

  3. Sekoita kulhossa limetinmehu, kalakastike, ruokosokeri, valkosipuli ja chili. Lisää lanttu- ja kyssäkaaliraaste, pavut ja pähkinät. Painele kunnolla puunuijalla sekaisin.

  4. Raaste säilyy jääkaapissa pari päivää.

ET-lehti on lisännyt 338 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström

Tuorepuuro on kätevä välipala, sillä sen voi tehdä jääkaappiin odottamaan. Seesaminsiemenistä tehty tahini antaa puuroon ihanan maun ja hyviä ravintoaineita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
10 min + yön yli
Vaikeustaso
Helppo

Vadelma-tahinituorepuuro

Ainekset

1
prk (250 g)
maitorahkaa
2
dl
maitoa
2
dl
kaurahiutaleita
1
pss (200 g)
pakastettuja vadelmia
3
rkl
tahinia
2
rkl
hunajaa
2
rkl
lämmintä vettä
¼
tl
kardemummaa
(mintun lehtiä koristeeksi)

Työvaiheet

  1. Sekoita kulhossa rahka, maito, kaurahiutaleet ja vadelmat.

  2. Yhdistä toisessa kulhossa tahini, hunaja ja lämmin vesi notkeaksi tahnaksi. Lisää ne sekä kardemumma puuroon.

  3. Anna tuorepuuron tekeytyä yön yli tai vähintään pari tuntia jääkaapissa.

VINKKI! Seesaminsiemenistä tehty tahini on maapähkinävoita muistuttava tahna, joka sisältää proteiinia ja kuitua. Purkillinen säilyy pitkään jääkaapissa.

Hyvä terveys on lisännyt 324 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Siemenistä saa reippaasti kuitua ja pehmeitä rasvoja. Hiutale-siemensekoitusta kannattaa tehdä isompi määrä valmiiksi purkkiin. Säilytä hiutalesekoitus jääkaapissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kaura-siemenpuuro

Ainekset

3
dl
höyryttämättömiä kaurahiutaleita
1
dl
kuorittuja siemeniä murskattuna (kurpitsan- ja auringonkukansiemen)
½
dl
paahdettua pellavansiemenrouhetta
1
l
vettä tai kasvimaitoa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kaurahiutaleet, rouhitut siemenet ja pellavansiemenrouhe keskenään mittakannussa.

  2. Mittaa kattilaan maito ja hiutale-siemenseos. Kiehauta ja keitä 5–10 minuuttia. Mausta suolalla.

  3. Tarjoile puuron kanssa halutessasi raejuustoa, marjoja ja hunajaa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1195 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Nopea nuudeli-kanasalaatti on helppo ottaa evääksi sillä se maistuu myös kylmänä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Teriyaki-kanasalaatti

Ainekset

2
levyä ramennuudeleita
1
pkt (300 g)
kanasuikaleita
1
rkl
öljyä
2
rkl
teriyakikastiketta
1
ps
salaattisekoitusta
1
paprika
½
kurkku
pieni pala kaalia
1
dl
suolapähkinöitä
Kastike
1
limetin mehu
1
dl
seesaminsiemeniä
1
dl
majoneesia
¾
dl
vettä
1
rkl
soijakastiketta
½–1
tl
chililastuja
½
rkl
(fariini)sokeria

Työvaiheet

  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta ja pyyhi kanapalat. Ruskista palat pannulla öljyssä. Sekoita joukkoon teriyakikastike.
  3. Pilko paprika ja kurkku. Raasta kaali.
  4. Yhdistä salaattiainekset isossa kulhossa tai jaa valmiiksi neljään kannelliseen lounasrasiaan.
  5. Valmista kastike. Purista limetin mehu. Lisää ainekset kulhoon ja surauta kastike tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada kastiketta salaatin päälle.