Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 263 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kukkakaaligratiini tehdään brittiläisittäin, eli kuorrutetaan voimakkaalla cheddarjuustolla. Kukkakaalien päälle kaadetaan cheddaria ennen sinapilla, muskotilla ja pienellä chiliripauksella maustettu paksu kastike.

Kukkakaaligratiini on lisuke, joka maistuu lähes kaikille. Etenkin, kun sen tekee brittiläisittäin ja käyttää gratinointiin sekä kastikkeeseen voimakkaan makuista cheddarjuustoa.

Gratiiniin käytetään koko kukkakaali vartta myöten. Kukinnot irrotellaan toisistaan ja varsi pilkotaan palasiksi. Niitä esikeitetään suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia.

Gratiinin kastike keitetään vehnäjauhoista ja täysmaidosta. Se saa makua muun muassa dijoninsinapista ja ripauksesta chiliä sekä tietysti cheddarjuustosta. Gratiini kuorrutetaan juustoraasteella ja pankojauholla tai leivänmuruilla, joista se saa extrarapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-cheddargratiini

Ainekset

1
iso kukkakaali
50
g
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
2
tl
dijoninsinappia
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
¼
tl
muskottia
150
g
cheddarjuustoa raastettuna
3
rkl
pankojauhoja tai leivänmuruja

Työvaiheet

  1. Irrota kukkakaalin kukinnot ja leikkaa kaalin varsi tasakokoisiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Laita kukkakaalit leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  3. Valmista kuorrutuskastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hetki. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta sinapilla, suolalla, pippurilla, chilillä ja muskotilla.

  4. Ota kattila pois liedeltä. Raasta juusto. Sekoita joukkoon 2/3 juustoraasteesta. Kaada kastike kukkakaalien päälle. Ripottele pinnalle loppu juusto sekä pankojauhot tai leivänmurut.

  5. Kuorruta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin värin.

Sitruunainen valkosipulipinaatti

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
75
g
voita
300
g
babypinaattia
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Lisää pinaatit. Paista sekoitellen muutama minuutti.

  2. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Mausta pinaatit suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja -kuoriraasteella.

Vinkki Viimeistele pinaatit halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä tai pähkinöillä.

Kommentit (1)

Pulu

VAIN kukkakaalista?

Itse keitän kokonaisen kukkakaalin. Voideltuun vuokaan juustoraaste päälle. Jotain pehmeää juustoa.  Se on aika lähellä VAIN kukkakaalia. On muuten hyvää ja kukkakaalin maku maistuu!!! Tuossa ohjeessa ei hento kukkakaalin maku tule esiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Feta ja uuden sadon kasvikset pehmenevät uunissa puolessa tunnissa herkullisiksi.
Mehevä pasta-annos ei todellakaan kaipaa lihaa, kun se pursuaa satokauden kasviksia ja yrttejä sekä pehmeäksi paistettua fetaa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
45 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Uunifeta-kasvispasta

Ainekset

1
pkt
fetaa
½
rkl
öljyä
1
munakoiso
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rs
kirsikkatomaatteja
1
sitruuna
¾
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
2
oksaa rosmariinia
1
l
tuoretta pinaattia
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sipaise uunivuokaan öljyä. Laita feta vuokaan.
  2. Pilko munakoiso. Silppua sipuli ja valkosipuli. Huuhtele tomaatit. Levitä kasvikset fetan ympärille.
  3. Pese ja halkaise sitruuna. Purista puolikkaasta mehu ja viipaloi toinen puoli.
  4. Sekoita öljy, sitruunamehu, sokeri ja suola. Lorauta liemi kasvisten joukkoon. Levitä sitruunaviipaleet vuokaan.
  5. Silppua joukkoon rosmariinia ja rouhaise mustapippuria.
  6. Kypsennä fetavuokaa uunissa 25 minuuttia. Käännä uuni grillivastukselle. Nosta vuoka ylätasolle ja paista vielä 5 minuuttia.
  7. Silppua pinaatti ja pyöräytä kypsien kasvisten joukkoon. Pinaatti kypsyy pian kuumien kasvisten joukossa.
  8. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Voit sekoittaa keitetyn pastan pehmeän fetan ja kasvisten joukkoon tai tarjota erikseen.
Hyvä terveys on lisännyt 302 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen
Soseutetun sienikeiton maku on täyteläinen. Juureksista voimakkaan makuiset palsternakka ja juuriselleri sopivat sienten pariksi parhaiten.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Kantarellisosekeitto

Ainekset

1
l
kantarelleja
1
(250 g)
palsternakka
250
g
pala juuriselleriä
1
keltasipuli
1
rkl
öljyä
2
rkl
tomaattipyreetä
1
tl
kurkumaa
1
l
kasvislientä
1
tl
kuivattua timjamia
2
dl
kaurakermaa

Työvaiheet

  1. Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuori ja paloittele palsternakat, juuriselleri ja sipuli.

  2. Paista kantarelleja kattilassa ilman rasvaa, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Ota muutama sieni viimeistelyä varten talteen. Lisää kattilaan öljy, tomaattipyree, kurkuma, juurekset ja sipulit. Kuullota pari minuuttia. Lisää kasvisliemi ja timjami. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 20 minuuttia, kunnes juurekset tuntuvat pehmeiltä. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Lisää kerma ja kuumenna.

  3. Viimeistele keittoannokset siemenillä tai pähkinöillä, yrteillä ja paistetuilla kantarelleilla.

Vinkki! Keiton voi valmistaa mistä vain syötävistä metsäsienistä, ja maku muuttuu näin sienisesongin mukaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Jos rakastat ranskalaista sipulikeittoa, ihastut takuulla myös tähän pastaan! Spagetti kypsennetään samassa astiassa muiden ainesten kanssa, jolloin se imee mahtavasti makua itseensä. Umaminen lihaliemi sopii mainiosti sipulipastaan, mutta sen halutessaan korvata kasvisliemellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
10 min + kypsennys 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Ranskalainen sipulipasta

Ainekset

500
g
sipulia
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
voita
n. 7
dl
vahvaa liha- tai kasvislientä fondista
3
timjaminoksaa
2
laakerinlehteä
1
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria
dl
valkoviiniä
400
g
kuivapastaa
LISÄKSI
1
viipale kuivahtanutta maalaisleipää
50
g
gruyère-juustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi sipulit ohuiksi. Hienonna valkosipulit. Paista sipuleita pari minuuttia voissa kannellisessa paistokasarissa.

  2. Kiehauta liha- tai kasvisliemi kattilassa.

  3. Lisää kasariin mausteet, viini, liemi ja pasta. Anna kiehua hiljalleen kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes pasta on napakan kypsää. Sekoita muutaman kerran kypsennyksen aikana. Lisää lientä tarvittaessa.

  4. Raasta leipä ja juusto. Yhdistä ne. Ripottele muruseosta kuuman pastan päälle.