Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 263 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Kukkakaaligratiini tehdään brittiläisittäin, eli kuorrutetaan voimakkaalla cheddarjuustolla. Kukkakaalien päälle kaadetaan cheddaria ennen sinapilla, muskotilla ja pienellä chiliripauksella maustettu paksu kastike.

Kukkakaaligratiini on lisuke, joka maistuu lähes kaikille. Etenkin, kun sen tekee brittiläisittäin ja käyttää gratinointiin sekä kastikkeeseen voimakkaan makuista cheddarjuustoa.

Gratiiniin käytetään koko kukkakaali vartta myöten. Kukinnot irrotellaan toisistaan ja varsi pilkotaan palasiksi. Niitä esikeitetään suolalla maustetussa vedessä viitisen minuuttia.

Gratiinin kastike keitetään vehnäjauhoista ja täysmaidosta. Se saa makua muun muassa dijoninsinapista ja ripauksesta chiliä sekä tietysti cheddarjuustosta. Gratiini kuorrutetaan juustoraasteella ja pankojauholla tai leivänmuruilla, joista se saa extrarapeutta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kukkakaali-cheddargratiini

Ainekset

1
iso kukkakaali
50
g
voita
4
rkl
vehnäjauhoja
5
dl
täysmaitoa
2
tl
dijoninsinappia
2
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
¼
tl
muskottia
150
g
cheddarjuustoa raastettuna
3
rkl
pankojauhoja tai leivänmuruja

Työvaiheet

  1. Irrota kukkakaalin kukinnot ja leikkaa kaalin varsi tasakokoisiksi paloiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä 5 minuuttia. Valuta keitinvesi pois. Laita kukkakaalit leivinpaperilla päällystettyyn uunivuokaan.

  2. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.

  3. Valmista kuorrutuskastike. Sulata voi kattilassa. Lisää jauhot ja sekoittele hetki. Kaada maito joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti pohjaa myöten sekoittaen, kunnes kastike sakenee. Mausta sinapilla, suolalla, pippurilla, chilillä ja muskotilla.

  4. Ota kattila pois liedeltä. Raasta juusto. Sekoita joukkoon 2/3 juustoraasteesta. Kaada kastike kukkakaalien päälle. Ripottele pinnalle loppu juusto sekä pankojauhot tai leivänmurut.

  5. Kuorruta uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin värin.

Sitruunainen valkosipulipinaatti

Ainekset

2
valkosipulinkynttä
1
salottisipuli
75
g
voita
300
g
babypinaattia
2
tl
sitruunankuorta hienoksi raastettuna
3
rkl
sitruunamehua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipulit. Kuullota ne pannulla voissa. Lisää pinaatit. Paista sekoitellen muutama minuutti.

  2. Pese sitruuna, raasta sen keltainen kuoriosa ja purista mehu. Mausta pinaatit suolalla, pippurilla, sitruunamehulla ja -kuoriraasteella.

Vinkki Viimeistele pinaatit halutessasi paahdetuilla pinjansiemenillä tai pähkinöillä.

Kommentit (1)

Pulu

VAIN kukkakaalista?

Itse keitän kokonaisen kukkakaalin. Voideltuun vuokaan juustoraaste päälle. Jotain pehmeää juustoa.  Se on aika lähellä VAIN kukkakaalia. On muuten hyvää ja kukkakaalin maku maistuu!!! Tuossa ohjeessa ei hento kukkakaalin maku tule esiin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3403 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Kaisa Nieminen KUVA Ninna Lindström

Suolainen ohrapuuro sopii loistavasti lounaaksi. Puuron päälle voit lisätä mieleisiä lisukkeita esim. avokadoa tai kalaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Suolainen ohrapuuro

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1
rkl
rypsiöljyä
50
g
kourallinen pinaattia + muutama lehti koristeluun
2
dl
ohrasuurimoita, ruokaohra (Wilja)
4
dl
suolatonta kasvislientä
½
rasiaa (á 250 g)
kirsikkatomaatteja
½
tl
suolaa
PÄÄLLE
2
kananmunaa
½
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
½
dl
kurpitsansiemeniä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulikynsi. Kuullota valkosipuli miedolla lämmöllä öljyssä pinaatin kanssa. Lisää ohrasuurimot ja kuullota minuutin ajan. Lisää kasvisliemi ja kokonaiset tomaatit. Anna kiehua miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa nestettä, jotta puuro olisi löysää. Mausta suolalla.

  2. Paista öljytyllä pannulla kananmunat toiselta puolelta. Lusikoi puuroa lautaselle, laita päälle kananmuna ja rouhi päälle mustapippuria. Ripottele päälle kurpitsansiemeniä ja viimeistele tuoreilla, pestyillä pinaatinlehdillä.

Hyvä terveys on lisännyt 315 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Wokkaa kasviksia pikaisesti pannulla. Rapeus ja ravintoarvot säilyvät, kun kasvikset eivät kypsy liikaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Wokattu kasviskeitto

Ainekset

350
g
kirsikkatomaatteja
1
l
pinaattia
1–2
lehtisellerinvartta
1
suippopaprika
100
g
herkkusieniä
1
punasipuli
3
valkosipulinkynttä
1
l
kasvislientä (gluteeniton)
2
rkl
rypsiöljyä
½
dl
cashewpähkinöitä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
kuivattua yrttisekoitusta
1
tl
sokeria
1
prk (380/230g)
valkoisia kypsiä papuja

Työvaiheet

  1. Huuhtele kirsikkatomaatit, pinaatinlehdet ja lehtisellerit. Viipaloi lehtisellerit. Huuhtele paprika, halkaise ja poista siemenkodat ja kanta, viipaloi. Puhdista sienet ja viipaloi. Kuori ja viipaloi punasipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna kasvisliemi (1 l vettä + 2 kasvisfondikuutiota).

  2. Kuullota wokkipannussa tai paistokasarissa öljyssä sipuleita, herkkusieniä, lehtiselleriä, paprikaa ja pinaattia muutaman minuutin. Lisää cashew-pähkinät ja mausteet. Jatka paistamista pari minuuttia. Lisää huuhdotut pavut ja tomaatit. Kaada joukkoon kuuma kasvisliemi. Kiehauta. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitto hyvän leivän kanssa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1177 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Kasvismelanzanen kastike on tehty jauhelihan sijaan linsseistä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 t 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Munakoiso-melanzane

Ainekset

2
(n. 800 g)
munakoisoa
1
tl
suolaa
¾
dl
oliiviöljyä
Kastike
1
iso sipuli
4
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1
tlk
kirsikkatomaatteja
1
tlk
tomaattimurskaa
2
rkl
tomaattisosetta
2
dl
vettä
dl
punaisia kuivattuja linssejä
1
rkl
punaviinietikkaa
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
kuivattua basilikaa
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
2
palloa mozzarellaa
dl
parmesaaniraastetta

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisot puolen sentin viipaleiksi. Ripottele siivujen päälle suolaa leikkuulaudalla. Odota 15 minuuttia ja pyyhi siivut talouspaperilla. Paista munakoisot kuumalla pannulla öljyssä molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  2. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Lisää kirsikkatomaatit ja tomaattimurska. Huuhtele purkit vedellä. Lisää pannulle vesi, linssit, punaviinietikkajamausteet. Hauduta kastiketta 20 minuuttia.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Lado uunivuokaan kerroksittain munakoisoja, tomaattikastiketta, revittyä mozzarellaa ja ripaus parmesaaniraastetta. Ripottele pinnalle loppu parmesaaniraaste.
  5. Kypsennä uunissa 30 minuuttia.

Vinkki! Melanzanen voi koota uunivuokaan vaikkapa sunnuntai-iltana, niin se on nopeaa paistaa maanantain ruuaksi.