
Melkein kuin ceviche! Filippiiniläisversiossa kala kypsytetään limetillä ja maustetaan kookosvedellä sekä riisiviinietikalla.
Filippiiniläinen ceviche eli kinilaw
Ainekset
Työvaiheet
- Sulata kalat ja ravut.
- Jos fileissä on ruotoja, poista ne. Leikkaa fileet pieniksi paloiksi. Laita ne kulhoon.
- Purista limettien mehu kalan päälle. Kuori ja hienonna valkosipulit ja inkivääri. Sekoita valkosipuli, inkivääri, kookosvesi, etikka ja sokeri kalan joukkoon. Lisää katkaravut ja sekoita.
- Anna kinilawn vetäytyä jääkaapissa noin 45 minuuttia, kääntele muutaman kerran.
- Kuori ja suikaloi sipuli. Paloittele chili. Sekoita sipulit ja chili sekä hienonnettu korianteri kinilawn joukkoon. Tarjoa limettilohkojen kanssa.
Kinilawassa käytetään kookosetikkaa, ei riisiviinietikkaa