Mainos
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 87 keittokirjaan.
Apetina

Meri-Tuuli Väntsin loihtima täyteläinen ja mehevä koko perheen uuniruoka paranee jokaisella lämmityskerralla. Tästä riittää moneksi illaksi, ja se maistuu hyvältä myös ketsupin kanssa. Tämä hieman aikaa vievämpi resepti kuuluu kategoriaan viikonlopun hitaat ja kokkauksesta nautiskelevan ruoat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 annosta
Valmistusaika
1 h valmistus + 1 h paisto
Vaikeustaso
Kohtalainen

Mehevä paneer-munakoisopaistos

Ainekset

2
munakoisoa
1
rkl
suolaa
1
kg
bataattia
2
sipulia
6
valkosipulin kynttä
rypsiöljyä
3
tl
cyrryjauhetta
1
tl
jauhettua kanelia
1/2
tl
kardemummaa
ripaus
jauhettua neilikkaa
2
laakerin lehteä
1
dl
punaviiniä
1
tlk
kuorittuja tomaatteja
1
rkl
hunajaa
suolaa
Paneer-valkokastike
100
g
voita
2
dl
vehnäjauhoja
8
dl
täysmaitoa
1/2
tl
muskottia
suolaa myllystä
mustapippuria myllystä
1
kananmuna
1
pkt (225 g)
Apetina Paneer-juustoa

Työvaiheet

  1. Lämmitä uuni 225 asteeseen.
  2. Viipaloi munakoisot ja aseta ne uunipellille. Ripottele niille suola. Anna suolan vaikuttaa ja viipaleiden itkeä huoneenlämmössä 15 minuuttia.
  3. Pese bataatit ja kuori ne halutessasi. Viipaloi bataatit 2 cm paksuiksi paloiksi. Kiehauta iso kattilallinen suolalla maustettua vettä ja keitä bataattikiekkoja 10–12 minuuttia, kunnes ne ovat juuri ja juuri kypsiä.
  4. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja hienonna valkosipulin kynnet. Laita korkeareunaiseen pannuun öljyä ja kuullota sipuleita miedolla lämmöllä. Lisää kuivat mausteet sipuleiden joukkoon. Varo ruskistamasta sipuleita ja alenna lämpöä tarvittaessa. Kun sipulit ovat pehmenneet, lisää pannuun punaviini sekä tölkkitomaatit mehuineen. Riko tomaatteja pienemmäksi lastalla. Sekoita. Anna seoksen porista hiljaa noin 10 minuuttia.
  5. Sillä välin pyyhi munakoisoista ylimääräinen neste talouspaperilla. Pirskottele munakoisoille öljyä ja nosta uunin yläosaan paahtumaan noin 10–15 minuutiksi kunnes munakoisot ovat ruskeita ja pehmeitä. Ota munakoisot uunista ja alenna uunin lämpö 180 asteeseen.
  6. Mausta tomaattikastike suolalla ja hunajalla. Tarkista maku.  Kääntele kastikkeen joukkoon munakoisot. Ota pois liedeltä.
  7. Tee valkokastike. Sulata voi paksupohjaisessa kasarissa. Lisää jauhot ja sekoita vispilällä kunnes seos muuttuu taikinapalloksi. Lisää sitten puolet maidosta ohuena nauhana vatkaten voimakkaasti. Kun kastikepohjassa ei ole enää paakkuja, kaada joukkoon loput maidot. Lisää mausteet. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Tarkista maku. Ota kattila pois liedeltä jäähtymään ja jäähdytä kädenlämpöiseksi..
  8. Asettele keitetyt bataattikiekot noin 30x40cm kokoisen uuninkestävän vuoan pohjalle. Nostele päälle munakoisot ja kaikki tomaattikastike.
  9. Lisää kananmuna jäähtyneen valkokastikkeen joukkoon ja vispaa kastike sileäksi. Kaada kastike vuokaan. Kallista vuokaa ja ravista kevyesti, jotta ilmakuplat poistuvat kerrosten väleistä ja kastike imeytyy hyvin.
  10. Murusta lopuksi Apetina Paneer-juusto vuokaan valkokastikkeen päälle ja paista uunivuokaa noin 45 minuuttia uunin keskiosassa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1178 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä
Virtaa ja väriä! Lohko pannulle keltaisia ja punaisia kirsikkatomaatteja. Sienten ja tomaattien hyvät maut kannattaa pyyhkäistä parempiin suihin paahtoleivällä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkkusienipannu

Ainekset

1
rs (200 g)
tummia herkkusieniä
2
salottisipulia
1
rs (250 g)
kirsikkatomaatteja
100
g
fetaa
2
rkl
öljyä
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
ps (65 g)
tuoretta pinaattia
½
tl
mustapippuria myllystä
(suolaa)

Työvaiheet

  1. Puhdista ja lohko herkkusienet. Kuori ja viipaloi sipuli. Halkaise osa tomaateista. Kuutioi feta.
  2. Kuumenna öljy pannulla. Paista kuumalla pannulla sipulia ja sieniä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit, feta ja balsamicokastike. Jatka kypsennystä 10 minuuttia.
  3. Lisää pinaatti muutamaksi minuutiksi hautumaan. Mausta pippurilla ja maun mukaan suolalla.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Hokkaidokurpitsasta, lehtikaalista ja kypsistä linsseistä saa paahtamalla runsaan peltiruoan. Appelsiinilla maustettu raikas kaurafraiche on piste iin päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu kurpitsa ja linssit

Ainekset

1
(n. 1½ kg) hokkaido- tai myskikurpitsa
1
tl
suolaa
1
tl
kanelia
1
tl
inkivääriä
¼
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
LINSSIT
1
prk (230 g)
kypsiä punaisia tai vihreitä linssejä
1
rkl
oliiviöljyä
1
valkosipulinkynsi
¼
tl
mustapippuria
LISÄKSI
½
ruukku salviaa
100
g
lehtikaalia
APPELSIINIFRAICHE
½
pieni appelsiini
1
prk (200 g)
kaurafraichea
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurpitsa tukevalla veitsellä puoliksi ja kaavi siemenet pois. Lohko kurpitsanpuolikkaat noin 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Laita ne kulhoon. Lisää suola, kaneli, inkivääri, pippuri ja öljy. Kääntele kurpitsaviipaleet käsin mausteseoksessa ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 225-asteisessa uunissa 15 minuuttia.

  2. Valuta linssit. Laita ne kulhoon. Lisää öljy ja raasta valkosipuli joukkoon. Mausta pippurilla. Leikkaa lehtikaalista kova lehtiruoti pois ja paloittele lehdet.

  3. Ota pelti pois uunista. Ripottele linssit, lehtikaalit ja salvianlehdet pellille. Paahda vielä 5–8 minuuttia.

  4. Purista appelsiinista mehu ja sekoita se kaurafraichen kanssa. Mausta kastike suolalla. Tarjoa kurpitsan kanssa.

Hyvä terveys on lisännyt 316 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Käyttövalmiit purkkipavut on kerrassaan loistava keksintö. Ne tuovat sosekeittoon rutkasti hyvää proteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaali-valkopapukeitto

Ainekset

1
(400 g)
parsakaali
1
prk (280 g)
valkoisia papuja
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
1
rkl
yrttimausteseosta
SIEMEN-PERSILJAPESTO
1
dl
hienonnettua persiljaa
½
dl
auringonkukansiemeniä
3
rkl
rypsi- tai oliiviöljyä
1
rkl
sitruunanmehua
2
tl
raastettua luomusitruunan kuorta
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin siemenpesto murskaamalla kaikki ainekset isossa huhmaressa rouheiseksi kastikkeeksi. Voit myös surauttaa seoksen sauvasekoittimella, mutta älä soseuta pestoa täysin sileäksi.

  2. Huuhtele parsakaali ja leikkaa paloiksi. Valuta ja huuhtele pavut säilöntäliemestä.

  3. Kiehauta vesi. Lisää kasvisliemikuutiot, yrttimausteseos, parsakaalit ja pavut. Keitä keskilämmöllä 10–15 minuuttia, kunnes parsakaali on pehmeää.

  4. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Tarjoile keiton kanssa siemen-persiljapestoa.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3404 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Ninna Lindström
Lähes kokonaan säilykkeistä valmistettu maukas tomaattikeitto on arjen pelastus. Luksuslisän keitolle antavat täyteläisen juustoiset krutongit.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaattikeitto ja juustokrutongit

Ainekset

2
prk (à 400 g)
tomaattimurskaa
10
aurinkokuivattua tomaattia öljyssä
1
rkl
tuoretta timjamia hienonnettuna
2
valkosipulinkynttä
1
kasvisliemikuutio
1
rkl
balsamicoa
1
tl
sokeria
½
tl
mustapippuria myllystä
1
tlk (400 ml)
kookosmaitoa
2
dl
kiehautettua vettä
(suolaa)
JUUSTOKRUTONGIT
8
palaa hapanjuurileipää
40
g
voita
200
g
cheddarjuustoa viipaleina
LISÄKSI
1
ruukku basilikaa
oliiviöljyä ja chilihiutaleita

Työvaiheet

  1. Kaada tomaattimurska kattilaan. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit ja timjami. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää ne kattilaan. Lisää kasvisliemikuutio, balsamico, sokeri ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja alenna lämpöä. Keitä kannen alla välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.

  2. Valmista sillä aikaa krutongit. Voitele leipäpalat molemmilta puolilta. Päällystä puolet leivistä cheddarviipaleilla. Paina loput leipäviipaleet kansiksi juuston päälle. Paista pannulla noin 3 minuuttia per puoli tai kunnes juusto on sulanut. Jos haluat leivistä tiiviimpiä, levitä leivinpaperipala pannulla olevien leipien päälle ja paina leivät toisella pannulla tai kattilalla litteämmiksi.

  3. Nosta leivät leikkuulaudalle ja leikkaa ne krutongin kokoisiksi paloiksi.

  4. Lisää keittoon kookosmaito ja kiehautettu vesi. Soseuta sauvasekoittimella. Jos keitto on mielestäsi liian paksua, voit lisätä hieman vettä. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Keittoa ei tarvitse enää kuumentaa.

  5. Viimeistele keitto basilikan lehdillä, oliiviöljyllä ja chilihiutaleilla. Tarjoa juustokrutonkien kanssa.