Uusi tapa tarjoilla uunilohi! Sillä aikaa kun lohi on uunissa, tee sen seuraksi gnocchit viiden minuutin pikakastikkeella.
Lohignocchit
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 150 asteeseen. Ota lohi ajoissa huoneenlämpöön ja mausta puolella teelusikallisella suolaa. Nosta uuniin vuoassa ja paista 15–20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen. Lohi on valmis, kun se lohkeaa helposti haarukalla kokeiltaessa.
- Kaada pähkinät kuumalle kuivalle pannulle ja paahda, kunnes ne saavat hieman väriä. Kaada pähkinät kulhoon odottamaan, murskaa niitä hieman esimerkiksi perunasurvimella.
- Raasta parmesaani ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita kerma ja kananmuna, vatkaa haarukalla munan rakenne rikki ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Keitä gnocchit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta huolella ja kaada takaisin kattilaan. Säädä liesi miedoimmalle lämmölle, kaada juustoraaste, valkosipuli ja kermaseos kattilaan ja sekoita, kunnes kastike hieman suurustuu. Kaada gnocchit kastikkeineen tarjoiluastiaan, aseta päälle kirjolohen lohkoja ja ripottele paahdettua cashewpähkinää.
Vinkki! Kirjolohen sijaan voit laittaa paistettua pekonia, broilerin fileitä, katkarapuja, paistettua tempehiä tai herkkusieniä.
Reseptistä puuttuu gnocchit.
Kiitos huomiosta, nyt ovat gnocchit paikallaan.