Savupunajuurista, fetajogurtista ja minttupinaattikastikkeesta muodostuu ravintolatason annos.
Kolmen savun juurikkaat
Ainekset
Työvaiheet
- Kuumenna uuni 250 asteeseen. Pese juurikkaat juuresharjalla. Puolita suurimmat. Laita juurikkaat savustuspussiin, lisää savuaromi ja sekoita hyvin. Sulje pussi pakkauksen ohjeen mukaan.
- Savusta juurikkaita 15 minuuttia, laske sitten lämpötila 200 asteeseen ja jatka 30–45 minuuttia.
- Ota savustuspussi uunista, anna makujen tasaantua 15 minuuttia ennen kuin avaat pussin.
- Ripota juurikkaille savusuolaa ja tarjoa ne fetajogurtin ja minttupinaattikastikkeen kanssa (kts. viereinen sivu).
Fetajogurtti
Ainekset
Työvaiheet
- Murenna feta teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää hunaja ja soseuta tasaiseksi.
- Sekoita fetatahna jogurttiin ja mausta suolalla
Minttu-pinaattikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele pinaatti ja hienonna minttu. Kuori ja hienonna valkosipuli.
- Purista sitruunasta mehu teho- tai sauvasekoittimen kulhoon. Lisää muut aineet ja soseuta tasaiseksi.