
Juhlavan näköinen kuvepihvi on tosiasiassa konstailematon ruoka. Kuvepaistiin paistetaan pinta pannussa ja sitten liha laitetaan hetkeksi uuniin. Pikku kikalla saat vihanneksista taivaallisia: mausta ne sitruuna-persiljaöljyllä.
Kuvepihvi ja ranskalaiset kevätvihannekset
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen paistamista. Esivalmistele kevätvihannekset keittämistä vaille valmiiksi (ks. ohje).
-
Kuumenna uuni 150 asteeseen. Kuori ja halkaise valkosipulinkynnet, hienonna timjami. Kuumenna iso uuninkestävä paistinpannu liedellä. Lisää öljy ja valkosipulit pannuun. Paista lihaa kuumassa pannussa 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta. Laita pannu lihoineen uuniin 5–10 minuutiksi. Keitä sillä aikaa vihannekset.
-
Siirrä kypsä liha leikkuulaudalle ja peitä foliolla. Anna vetäytyä 5 minuuttia. Viipaloi liha poikkisyin.
Ranskalaiset kevätvihannekset
Ainekset
Työvaiheet
-
Puolita isot perunat, halkaise porkkanat ja lohko kaali. Laita 3 l vettä isoon kattilaan kiehumaan ja mausta se 1 tl:lla suolaa.
-
Tee sitruuna-persiljaöljy. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienolla terällä kulhoon ja purista mehu joukkoon. Hienonna persilja ja sekoita se mehuun. Lisää öljy ja suola.
-
Keitä porkkanoita ja perunoita suolatussa vedessä 5 minuuttia. Lisää kaalit ja herneet ja keitä 3–5 minuuttia.
-
Valuta vesi kattilasta. Pyöräytä sitruuna-persiljaöljy vihannesten joukkoon. (Ripottele siemenet pinnalle.)