
Yksinkertaiset asiat ovat usein parhaita. Niin kuin grillattu naudanfilee rucolan ja pecorinon kanssa.
Italialainen fileesalaatti argula e filetto
Ainekset
Työvaiheet
-
Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Paista lihaan kaunis väri kuumassa grillissä tai voi-öljyseoksessa paistinpannussa, noin minuutti kultakin sivulta. Työnnä paistolämpömittarin kärki fileen keskelle ja laske grillin teho noin kolmasosaan täydestä tehosta tai laita filee 150-asteiseen uuniin. Kypsennä, kunnes lämpömittari näyttää 58 astetta, jolloin liha on sisältä kauniin punaista. Aikaa tähän menee noin 45 minuuttia. Kääri liha folioon ja anna levätä noin 10 minuuttia ennen leikkaamista.
-
Tee kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Hienonna sardellit. Laita ne kulhoon etikan, sinapin, sokerin ja pippurin kanssa. Sekoita käsivispilällä ja kaada öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen joukkoon. Lisää kaprikset kastikkeeseen.
-
Grillaa tomaattiterttua 1–2 minuuttia. Paahda pinjansiemeniä pannussa ilman rasvaa koko ajan sekoitellen pari minuuttia.
-
Viipaloi liha ja asettele tarjoiluvadille. Huuhtele ja kuivaa salaatti. Sekoita kastike salaattiin ja laita keoksi lihan päälle. Lisää tomaatit ja juusto. Viimeistele siemenillä.