
Tässä vadelmapiirakassa maistuu ihana seljankukka. Pinnan herkullisuudesta vastaa toscakuorrutus, joka keitellään karkeasti rouhituista pekaanipähkinöistä ja manteleista.
Vadelma-toscapiirakka
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja vuoraa reunallinen pelti leivinpaperilla. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe. Sulata voi.
-
Vaahdota munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi. Lisää jauhoseos, rahka, vadelmat, mehu ja voisula ja sekoita tasaiseksi varovasti käännellen. Levitä taikina pellille ja kypsennä uunissa 15 minuuttia.
-
Rouhi pähkinät ja mantelit veitsellä karkeasti. Laita kuorrutteen aineet kattilaan ja keitä koko ajan sekoittaen muutama minuutti.
-
Levitä kuorrute piirakalle ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.