Hakka-kana eli kaakkoisaasialainen chilibroileri on kuin suoraan Malesian katuruokakojuista. Tarjoa se tirisevän kuumana!
Hakka-kana
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä tehosekoittimessa (tai sauvasekoittimen kulhossa) kuoritut valkosipulit, salottisipuli ja inkivääriä. Lisää soija, chilitahna ja mustapippuri. Soseuta tasaiseksi. Ota 2 rkl sosetta sivuun ja notkista loput vedellä. Laita kanat ja marinadi kulhoon ja anna maustua jääkaapissa vähintään tunti.
-
Ota lihat marinadista, laita ne suljettavaan pussiin ja mittaa joukkoon maissitärkkelys. Ravistele pussia, jotta lihat jauhottuvat kauttaaltaan.
-
Kuutioi paprika ja sipuli kastiketta varten. Yhdistä kulhossa soija, tomaattipyre, etikka ja hunaja. Lisää vesi, maissitärkkelys ja siemenet.
-
Kuumenna öljy korkeareunaisessa pannussa ja ruskista broilerin siivet rapeiksi muutamassa erässä, noin 5–7 minuuttia per puoli. Ota lihat sivuun ja laita aiemmin säästetty marinadiseos pannulle. Paista minuutti tai kaksi, lisää pannulle paprikat ja sipulit ja paista kuumalla lämmöllä 3–4 minuuttia. Sekoita joukkoon kastikeseos ja keitä sitä 2–3 minuuttia, kunnes kastike saostuu ja muuttuu kiiltäväksi. Laita kanat kastikkeeseen ja tarjoile heti.