
Superherkullisissa lihapullissa maistuvat tuoreyrtit ja feta. Lihapulliin paistetaan pannussa kaunis pinta, minkä jälkeen ne saavat kypsyä uunissa meheviksi tomaattikastikkeen syleilyssä.
Kreikkalaiset uunilihapullat
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita panko ja kerma isossa kulhossa ja anna turvota noin 5 minuuttia.
-
Kuori ja hienonna valkosipulit. Kuullota niitä halutessasi öljyssä pannussa muutama minuutti. Säästä yrtistä muutama oksa koristelua varten, hienonna loput (noin 1 dl). Raasta feta.
-
Laita kaikki lihapullien aineet panko-kermaseokseen, sekoita tasaiseksi ja pyörittele taikinasta tasakokoisia pyöryköitä. Paista niihin kauttaaltaan kaunis väri voi-öljyseoksessa pannussa ja laita uunivuokaan.
-
Laita kaikki kastikkeen aineet kulhoon, sekoita hyvin ja kaada kastike lihapullille. Paista uunissa noin 20 minuuttia, kääntele lihapullia kastikkeessa pari kertaa paistamisen aikana. Tarkista kypsyys halkaisemalla yksi lihapulla ja jatka tarvittaessa kypsentämistä.
-
Viimeistele yrtillä ja murennetulla fetalla. Tarjoa perunamuusin, pastan tai riisin kanssa.