
Klassiset mokkapalat maistuvat vaihteeksi jäätelökakun muodossa. Älä unohda nonparelleja!
Mokkapalajäätelökakku
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa iso uunivuoka (noin 25 cm x 35 cm) leivinpaperilla.
-
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen maidon kanssa.
-
Levitä taikina vuoan pohjalle. Paista noin 15 minuuttia. Nosta pohja vuoasta ja anna jäähtyä. Anna myös vuoan jäähtyä.
-
Leikkaa suklaajäätelöpaketit noin 10 osaan. Täytä vuoka paloilla. Tasoita pinta. Nosta jäähtynyt kakkulevy jäätelökerroksen päälle. Laita takaisin pakastimeen noin 30 minuutiksi.
-
Tee kuorrutus. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna sekoitellen, kunnes seos on tasaista, älä anna kiehahtaa. Siirrä levyltä ja jäähdytä kylmässä vesihauteessa välillä sekoitellen, kunnes kuorrute paksuuntuu.
-
Ota vuoka pakastimesta ja levitä kuorrutus kakkulevyn päälle. Ripottele pinnalle nonparelleja. Siirrä vielä noin 15 minuutiksi pakastimeen, jotta kuorrute jähmettyy.
No en kyllä ole ikinä keittänyt voi/kahvikuorrutetta. Ja tuolla ohjeella pohja tulee liian paksu, ellei sitä puolita ja jäätelö väliin.