Espanjalaiset kroketit valmistetaan paksusta béchamelista. Kinkun lisäksi myös esimerkiksi sienet, poronliha ja savukalat sopivat valkokastikkeen pariksi.
Vinkki! Valmiit kroketit voi lämmittää uudelleen 200-asteisessa uunissa.
Béchamel-kinkkukroketit
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kinkku pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipuli öljyssä pannussa, noin 10 minuuttia. Lämmitä maito kattilassa höyryäväksi, jätä odottamaan.
- Lisää kinkku pannuun ja sekoittele muutama minuutti. Lisää voi ja anna sen sulaa. Siivilöi jauhot seokseen ja kypsennä miedolla lämmöllä sekoitellen muutama minuutti. Vispaa kauhallinen lämmintä maitoa seokseen. Kun seos on tasaista, vispaa uusi kauhallinen joukkoon. Kun puolet maidosta on lisätty, kaada loppu maito pannuun. Keitä kastiketta 10 minuuttia pohjaa myöten sekoittaen, kunnes se muistuttaa löysää muusia. Mausta muskotilla ja tarvittaessa suolalla.
- Voitele vuoka (noin 20 cm x 30 cm) ja kaada kastike siihen. Tasoita pinta ja sivele voilla. Paina kelmu kastikkeen pinnalle ja laita kastike kylmään vähintään 4 tunniksi.
- Vatkaa munien rakenne kulhossa. Mittaa korppujauhot toiseen kulhoon. Ota kylmästä kastikkeesta lusikalla nokare (Ø 3 cm) ja muotoile se toisen lusikan avulla kroketiksi. Pyöräytä kroketti kananmunassa ja korppujauhoissa, laita sivuun odottamaan.
- Kuumenna rypsiöljy kattilassa 180-asteiseksi. Ruskista kroketit kolme kerrallaan öljyssä, noin 30 sekuntia, välillä kääntäen. Nosta kroketit reikäkauhalla hetkeksi talouspaperille ja tarjoa lämpiminä.