
Yksinkertaisen perunasalaatin juju on perunoiden kylvettäminen yön yli etikassa ja melko runsaassa sokerimäärässä. Usko tai älä, mutta se tekee perunoille makuihmeen!
Perunasalaatteja on moneen lähtöön ja niin kirkkaalle kuin majoneesikastikkeelliselle löytyy omat kannattajansa. Tässä NY Deli -tyylisessä perunasalaatissa yhdistyvät kirkkaan perunasalaatin raikas hapokkuus sekä majoneesin tuoma täyteläisyys.
Makujen harmonian salaisuus on kylvettää napakaksi keitetyt ja pilkotut perunat etikka-sokeriliemessä yön yli. Ne imevät ihanasti makua itseensä, eikä majoneesipohjainen kastike pääse näin ollen lopputuloksessa liian hallitsevaksi. Perunakuutiot kannattaa laittaa jääkaappiin maustumaan jossain laakeassa astiassa, jotta ne maustuvat tasaisesti ilman sekoittelua.
Ihanasti makeaa, hapokasta ja rasvaista yhdistelevä vappusalaatti viimeistellään itsetehdyllä tillisuolalla, joka säilyy tiiviissä purkissa todella pitkään.
Perunasalaatti Ny Deli -tyyliin
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee ensin tillisuola. Kuumenna uuni 100 asteeseen. Hienonna tilli sekoittimen kulhoon, lisää suola. Jauha hienoksi vihreäksi muruksi, mutta älä soseuta. Levitä suola leivinpaperin päälle uunipellille. Kuivata uunissa tunti, sekoita pari kertaa kuivumisen aikana. Ota pelti uunista ja anna suolan kuivua huoneenlämmössä seuraavaan päivään. Laita tiiviiseen lasitölkkiin.
-
Kuori ja kuutioi perunat. Keitä kiehuvassa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi, mutta napakaksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.
-
Sekoita kattilassa marinadin ainekset. Keitä minuutin ajan. Siirrä levyltä ja kaada perunoiden joukkoon ja anna marinoitua jääkaapissa seuraavaan päivään.
-
Valuta tarvittaessa ylimääräinen neste pois. Mausta perunat tillisuolalla. Hienonna kevätsipuli ja kääntele majoneesi perunoiden joukkoon.