
Mehevä, mehevämpi, mustikkakääretorttu! Tämän rullan täytteessä maistuu myös pirteä sitruunamelissa.
Nyt sitä saa, nimittäin mustikkaa! Ainakin eteläisessä Suomessa mustikkasato on alkanut kypsyä ja kesän ensimmäisistä marjoista leivotaan herkkuja.
Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen on tämä mehevä ja raikas kääretorttu, jossa sitruunamelissaan yhdistetään mansikan sijaan mustikka. Mustikoita tähän herkkuun uppoaa puoli litraa. Ne soseutetaan sokerin kanssa ja suurin osa soseesta levitetään jäähtyneelle torttupohjalle, jossa se kostuttaa ja maustaa pohjan tasaisesti.
Loppu täyte muodostuu kuohkeaksi vatkatusta ranskankermasta, joka tuo sitruunamelissan lisäksi rullaan raikasta ja hieman hapanta makua. Kaunis violetti kuorrute syntyy värjäämällä osa ranskankermasta mustikkasoseella.
Mustikka-sitruunamelissarulla
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunissa noin 7–8 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä pari minuuttia ja kumoa se sitten sokeroidulle leivinpaperille.
-
Soseuta mustikat ja sekoita joukkoon sokeri. Levitä mustikkasose jäähtyneelle pohjalle. Säästä vajaa desi sosetta kuorrutukseen.
-
Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja mausta vaahto sokerilla sekä vaniljasokerilla. Jaa ranskakerma kahteen kulhoon. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita se toiseen ranskankermaan. Lusikoi täyte mustikkasoseen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri pohja rullaksi kapeammalta sivulta aloittaen.
-
Sekoita toiseen ranskankermaan loppu mustikkasose ja lusikoi seos kuorrutukseksi rullan päälle.
voisiko riisijauhon korvata jollain muulla? Tavan kääretorttutaikina?
Odotuksissa oli ranskankerman happamuus, mustikan makeus ja sitruunamelissan kirpeys. Tulos oli pettymys. Maut sekoittuivat bliisuksi kokonaisuudeksi.