Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Mehevä, mehevämpi, mustikkakääretorttu! Tämän rullan täytteessä maistuu myös pirteä sitruunamelissa.

Nyt sitä saa, nimittäin mustikkaa! Ainakin eteläisessä Suomessa mustikkasato on alkanut kypsyä ja kesän ensimmäisistä marjoista leivotaan herkkuja.

Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen on tämä mehevä ja raikas kääretorttu, jossa sitruunamelissaan yhdistetään mansikan sijaan mustikka. Mustikoita tähän herkkuun uppoaa puoli litraa. Ne soseutetaan sokerin kanssa ja suurin osa soseesta levitetään jäähtyneelle torttupohjalle, jossa se kostuttaa ja maustaa pohjan tasaisesti.

Loppu täyte muodostuu kuohkeaksi vatkatusta ranskankermasta, joka tuo sitruunamelissan lisäksi rullaan raikasta ja hieman hapanta makua. Kaunis violetti kuorrute syntyy värjäämällä osa ranskankermasta mustikkasoseella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
10–12 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 8 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-sitruunamelissarulla

Ainekset

Pohja
4
kananmunaa
1½
dl
sokeria
1
dl
perunajauhoja
½
dl
riisijauhoa
1
tl
leivinjauhetta
Mustikkatäyte
5
dl
mustikoita
½
dl
sokeria
Ranskankermatäyte
2
prk (yht. 400 g)
ranskankermaa
2
rkl
sokeria
2
tl
vaniljasokeria
2
rkl
sitruunamelissaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina tasaiseksi kerrokseksi leivinpaperilla päällystetylle uunipellille. Paista uunissa noin 7–8 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä pari minuuttia ja kumoa se sitten sokeroidulle leivinpaperille.

  2. Soseuta mustikat ja sekoita joukkoon sokeri. Levitä mustikkasose jäähtyneelle pohjalle. Säästä vajaa desi sosetta kuorrutukseen.

  3. Vatkaa ranskankerma kuohkeaksi ja mausta vaahto sokerilla sekä vaniljasokerilla. Jaa ranskakerma kahteen kulhoon. Hienonna sitruunamelissa ja sekoita se toiseen ranskankermaan. Lusikoi täyte mustikkasoseen päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri pohja rullaksi kapeammalta sivulta aloittaen.

  4. Sekoita toiseen ranskankermaan loppu mustikkasose ja lusikoi seos kuorrutukseksi rullan päälle.

Kommentit (2)

vierailija

voisiko riisijauhon korvata jollain muulla? Tavan kääretorttutaikina?

Sokerileipuri

Odotuksissa oli ranskankerman happamuus, mustikan makeus ja sitruunamelissan kirpeys. Tulos oli pettymys. Maut sekoittuivat bliisuksi kokonaisuudeksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Ohueksi viipaloidut tatit tai muut kiinteät sienet kypsyvät pizzan päällä kuumassa uunissa nopeasti. Siivuta päälle myös edellisen päivän keitetyt perunat.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1–2 pizzaa
Valmistusaika
30 min + kohotus
Vaikeustaso
Helppo

Valkoinen tattipizza

Ainekset

PIZZAPOHJA
25
g
tuorehiivaa
2
dl
kädenlämpöistä vettä
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
5
dl
vehnäjauhoja
KASTIKE
2
valkosipulinkynttä
1
prk (150 g)
ranskankermaa
2
dl
raastettua mozzarellaa
4
rkl
hienonnettua basilikaa
1
tl
oreganoa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
TÄYTE
6–8
pientä herkku- tai ruskotattia, orakasta, sikurirouskua, nokirouskua tai kantarellia
2–4
keitettyä perunaa
1
dl
hapankaalia
1
dl
mustia oliiveja
2
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Liuota hiiva veteen, lisää öljy ja suola. Alusta jauhot taikinaan ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinalla peitettynä noin tunnin.

  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi kulhoon. Sekoita joukkoon ranskankerma, juustoraaste, yrtit ja mausteet.

  3. Puhdista pienet, kiinteät sienet ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi. Kuori ja viipaloi keitetyt perunat. Valuta hapankaali ja oliivit.

  4. Muotoile taikinasta yksi iso tai kaksi pientä pizzapohjaa. Levitä päälle kastiketta ja pinnalle sienet, perunat, hapankaali ja oliivit. Lorauta päälle öljyä.

  5. Paista 250-asteissa uunissa 10–15 minuuttia, kunnes juusto sulaa ja reunat ovat hieman tummuneet.

VINKKI! Voit tehdä taikinan kylmään veteen edellisenä iltana ja kohottaa sen yön yli jääkaapissa.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1165 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Makeisiin lettuihin voi upottaa myös vaniljalta maistuvaa raejuustoa.
Raejuustoletuissa on mukavasti proteiinia. Ne voi paistaa makeaksi herkuksi tai suolaiseksi välipalaksi. Tupla-annos on luultavasti hyvä idea.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Raejuustoletut

Ainekset

1
prk (200 g)
raejuustoa
2
munaa
1
dl
pikakaurahiutaleita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
tl
sokeria
¼
tl
suolaa
voita tai öljyä paistamiseen
Lisäksi
vadelmahilloa
marjoja
raejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita raejuuston joukkoon munat, kaurahiutaleet, vehnäjauhot, sokeri ja suola. Anna taikinan turvota 15 minuuttia.
  2. Paista pienet letut ohukaispannulla miedolla lämmöllä.
  3. Tarjoa letut hillon ja marjojen kanssa.
ET-lehti on lisännyt 320 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Taina Tellman KUVA Arto Vuohelainen

Banaanitoffeepiiras eli banoffee syntyy nopsasti sekoittelemalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Banaani-toffeepiiras

Ainekset

175
g
domino-, digestive-, kaura- tai kanelikeksejä
75
g
voita
TÄYTE
1
prk (397 g)
karamellisoitua maitotiivistettä (Dulce de leche)
2–3
banaania
½
dl
suolapähkinöitä
1
dl
vispikermaa
2
dl
turkkilaista jugurttia
2
tl
vaniljasokeria
1
tl
kanelia
PÄÄLLE
Keksejä, banaania. pähkinöitä

Työvaiheet

  1. Hienonna keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele muruseos irtovuuan (Ø 18 cm) pohjalle ja reunoille. Siirrä hetkeksi kylmään.

  2. Levitä maitotiiviste piirakan pohjalle. Levitä päälle banaania ja kevyesti rouhitut pähkinät. Jätä muutamia banaaniviipaleita ja pähkinöitä koristeeksi.

  3. Vatkaa kerma vaahdoksi, sekoita jugurttiin, mausta vaniljasokerilla ja kanelilla ja lusikoi täytteen pinnalle. Koristele banaaneilla, kekseillä ja pähkinöillä. Tarjoa heti.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3390 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä
Löytyykö kaapistasi kuivattuja aprikooseja? Hienonna ne teeleipätaikinaan! Makeansuolaiset teeleivät maistuvat uunilämpiminä sellaisenaan voin kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 kpl
Valmistusaika
10 min + paistaminen 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Aprikoosi-teeleivät

Ainekset

2
dl
pehmeitä kuivattuja aprikooseja
3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kauraleseitä
1
dl
auringonkukansiemeniä
2
tl
leivinjauhetta
½
tl
suolaa
2½
dl
maitoa

Työvaiheet

  1. Hienonna aprikoosit veitsellä ja laita kulhoon.

  2. Lisää jauhot, leseet, siemenet, leivinjauhe ja suola. Sekoita joukkoon maito.

  3. Nostele taikina leivinpaperin päälle pellille kahdeksi keoksi. Taputtele ne jauhotetuin käsin kiekoiksi.

  4. Jaa leivät taikinapyörällä tai veitsellä neljään osaan. Pistele leivät haarukalla.

  5. Paista 225-asteisessa uunissa 15–20 minuuttia.