
Viilentävä hilejälkiruoka valmistuu roseesta ja vadelmista.
Kun ottaa huomioon roseeviinin suosion, ei ole ihme, että siitä valmistuva jäinen ja leikkisä herkku frosee on menestys. Pakastetun (frozen) roseeviinin (rosé) valmistamisessa vaikeinta on odottaminen. Käytä pakastimessa pakastustehoa, jotta viini jähmettyy riittävästi.
Vinkki: Jos sokerin jättää pois, frosee toimii suuta raikastavana väliruokana. Kokeile vaikka rapujuhlissa!
Frosee
Ainekset
Työvaiheet
- Painele vadelmat tiheän siivilän läpi isoon kannuun ja sekoita haluamasi määrä tomusokeria joukkoon. Lisää rosee muutamassa erässä ja sekoita hyvin.
- Kaada seos jääpalamuotteihin (noin 40 jääpalaa). Jos käytät jääpalapusseja, laita täytetyt jääpalapussit vielä tukevaan pakastuspussiin (sillä viini ei jäädy samoin kuin vesi tai mehu). Pakasta 1–7 vuorokautta.
- Laita tarjoiluastiat pakastimeen ja monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulho leikkuuterineen jääkaappiin viilenemään puoleksi tunniksi ennen froseen valmistusta.
- Kumoa viinijääpalat viilentyneeseen koneen kulhoon ja soseuta sohjoksi. Jos viini ei ole jäätynyt läpikotaisin, lisää mukaan jääpaloja.
- Jaa frosee pakastimessa viilentyneisiin astioihin ja tarjoa heti.