Älä kaada maa-artisokkien keitinvettä menemään, vaan hyödynnä siitä syntyvä makuliemi ohran kypsennyksessä. Voit kruunata annoksen lopuksi voisilmällä.
Maa-artisokasta ja ohra-ateriajyvistä syntyy yllättävän nopeasti ja pienellä vaivalla täyttävä ohratto.
Maa-artisokat voivat tuntua hankalilta muhkuraisen muotonsa vuoksi, mutta ei hätää, tässä reseptissä niitä ei tarvitse kuoria. Huolellinen pesu juuresharjalla riittää. Sen jälkeen ne pilkotaan ja keitetään kypsäksi valkoviinillä maustetussa kasvisliemessä. Liemi hyödynnetään sen jälkeen vielä toistamiseen, sillä se käytetään ohran kypsentämiseen.
Ohran joukkoon sekoitetaan kermaa ja juustoraastetta sekä kypsät artisokat. Jos haluat annokseen pientä extraa, voit ruskistaa artisokkaviipaleisiin kauniin pinnan voissa paistamalla ennen ohraton joukkoon lisäämistä.
Maa-artisokkaohratto
Ainekset
Työvaiheet
-
Pese artisokat juuresharjalla ja leikkaa ne noin ½ cm:n viipaleiksi. Kuumenna vesi, kasvisliemifondi ja valkoviini kattilassa kiehuvaksi. Keitä artisokkaviipaleita liemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.
-
Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista sipulia öljyssä, laakeassa, kannellisessa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää jyvät. Kaada maa-artisokkien liemi joukkoon ja hauduta keskilämmöllä, pari kertaa kypsennyksen aikana sekoittaen noin 10 minuuttia.
-
Lisää juustomuru kerman kanssa kasariin. Kuumenna. Hienonna salvia ja sekoita se suolan kanssa ohran joukkoon.
-
Paista maa-artisokkaviipaleita voissa pannussa noin minuutti. Lisää paistetut viipaleet ohran joukkoon.