
Padassa kypsäksi haudutettu kaalikeitto koostuu kerroksista, jotka ovat toinen toistaan houukuttelevampia. Kaali, leipäkuutiot, fontinajuusto ja sardellifileet luovat voimakkaan mutta harmonisen kokonaisuuden.
Aostanlaakson kaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
-
Halkaise kaali ja leikkaa kova ydin pois. Leikkaa kaali sentin leveiksi suikaleiksi.
-
Kuumenna vesi isossa kattilassa kiehuvaksi. Ryöppää kaalisuikaleita noin 5 minuuttia. Valuta ja laita kulhoon odottamaan.
-
Leikkaa leipä sentin viipaleiksi ja paahda ne pannussa tai leivänpaahtimessa. Kuori valkosipulinkynsi ja hiero sillä leipäpalat molemmin puolin. Leikkaa leipäviipaleet neljään palaan.
-
Raasta juusto. Kuumenna liemi kattilassa ja pidä lämpimänä.
-
Voitele keskikokoinen uunipata ja levitä pohjalle kerros kaalia. Peitä kaali kerroksella juustoa ja nosta päälle leipäpaloja. Laita leipäpalojen päälle 4 sardellifileetä ja pieni nokare voita. Mausta mustapippurilla ja lisää muutama kauhallinen lientä. Jatka näin seuraavat kaksi kerrosta.
-
Laita päällimmäiseen kerrokseen loput kaalista, leivästä ja pari voinokaretta. Lisää loput liemestä, mikäli sitä vielä on. Raasta parmesaani päälle.
-
Paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes juusto on sulanut ja pinta saanut väriä. Anna keiton vetäytyä hetki ennen tarjoamista.