Kotimaisen kalan voi maustaa eksoottiisin maustein. Kurkumainen haukifilee yllättää, kun sen tarjoilee riisinuudeleiden, salaatin ja vietnamilaisen limettidipin kanssa.
Vietnamilainen kurkumakala
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa kalafilee isoiksi ruodottomiksi haarukkapaloiksi.
-
Tee marinadi. Kuori sipulit, valkosipulit ja inkivääri. Laita ne, sokeri ja kurkuma mortteliin tai tehosekoittimeen ja hienonna tahnamaiseksi. Lisää kala- ja osterikastikkeet sekä suola ja pippuri tahnaan ja sekoita tasaiseksi. Siirrä seos kulhoon. Lisää kalapalat seokseen ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.
-
Leikkaa kevätsipulit 3–4 sentin mittaisiksi paloiksi. Hienonna tilli.
-
Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne ja laita kylmällä vedellä täytettyyn kulhoon. Suikaloi salaatit. Tee limettidippi (ohje alla).
-
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Ota kalapalat marinadista ja paista niitä öljyssä 2–4 minuuttia molemmin puolin. Lisää kevätsipuli ja tilli pannuun ja paista kunnes sipulit hieman pehmenevät. Tarjoa vastapaistetut kalat valutettujen nuudeleiden, salaatin ja dipin kanssa.