
Parhaat jutut ovat yleensä yksinkertaisia, kuten tämä muutaman aineksen pasta. Kun valitsee vain kaksi tai kolme raaka-ainetta, saavat niiden maut tarpeeksi huomiota annoksessa.
Valkoviinipasta on täydellinen valinta niihin hetkiin, kun haluat valmistaa hyvää ruokaa helposti ja nopeasti. Kun pastassa käyttää vain muutamia raaka-aineita, niiden maku pääsee oikeuksiinsa.
Pastan valmistus aloitetaan keittämällä pasta kypsäksi hyvin suolatussa vedessä. Sen jälkeen sipulit ja chili kuullotetaan voissa. Kun joukkoon lisätään vielä valkoviini, valmistuu pastalle herkullinen kastike.
Kypsä pasta lisätään valkoviini-voi-kastikkeeseen, jolloin se imaisee kastikkeen itseensä. Ole kuitenkin tarkkana, ettei pasta kypsy tässä kohtaa liikaa, jolloin siitä tulee hajoavaa ja turhan pehmeää.
Valkoviinipasta
Ainekset
Työvaiheet
-
Keitä pasta napakan kypsäksi suolalla maustetussa vedessä (2 tl suolaa/1 l vettä).
-
Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi laakeassa kattilassa ja kuullota sipulia ja chiliä voissa pari minuuttia.
-
Kaada valkoviini kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa. Laske lämpöä ja lisää valutettu pasta. Anna pastan imeä valkoviini-voi-kastiketta itseensä pari minuuttia samalla miedolla lämmöllä keittäen.
-
Raasta parmesaani. Siirrä kastike syrjään liedeltä ja kääntele parmesaaniraaste sekä pinaatti pastan joukkoon.