Nokare koivun silmuilla maustettua aiolia on sopan sydän. Myös itse paahdetuista kasviksista keitetty liemi maustetaan silmuilla.
Kevätkeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Halkaise, huuhtele ja leikkaa purjo muutamaan palaan. Lohko fenkoli. Halkaise herkkusienet ja valkosipuli kuorineen.
-
Laita kasvikset uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda uunissa 30 minuuttia. Laita kattilaan vesi, paahdetut kasvikset ja pippurit. Kuumenna kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna liemen hautua 35 minuuttia. Kääri tofu talouspaperiin ja laita päälle kevyt paino 10 minuutiksi.
-
Pese ja lohko perunat. Kuori porkkanat ja raasta ne raastimella tai julienneraudalla. Halkaise herneenpalot.
-
Pyyhi tofusta valunut neste pois. Leikkaa tofu kuutioiksi ja paista kevyesti kuivalla pannulla muutaman minuutin ajan.
-
Lisää koivun silmut liemeen ja jatka hauduttamista 10 minuuttia. Siivilöi liemi talteen ja painele kasviksista kaikki neste liemeen. Kaada takaisin kattilaan. Lisää etikka, suola ja sokeri.
-
Kypsennä perunalohkoja liemessä 10–15 minuuttia. Lisää keittoon tofukuutiot, porkkanaraaste ja herneet juuri ennen tarjoilua. Koristele muutamalla koivunsilmulla. Tarjoa silmuaiolin kanssa.
Silmuaioli
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele silmut. Kuori ja pilko valkosipuli. Laita silmut ja valkosipuli sauvasekoittimen kulhoon ja hienonna ne sauvasekoittimella tasaiseksi.
-
Lisää joukkoon muna, sinappi, etikka ja suola sekä öljy ohuena nauhana samalla sekoittaen.