
Jos varhaiskaalin käyttö on tähän saakka jäänyt vähäiseksi, nyt on hyvä hetki korjata asia. Roomansalaatti on kohdannut haastajansa, kun caesar-salaatti tehdäänkin kaalista!
Varhaiskaali-caesar
Ainekset
Työvaiheet
-
Suikaloi kaali veitsellä melko ohueksi. Sekoita suola ja sitruunamehu joukkoon ja anna kaalin mehustua kastikkeen teon ajan.
-
Kuori ja murskaa valkosipulinkynsi pyöreäpohjaiseen kulhoon, hienonna tai soseuta sardellifilee ja purista sitruunan mehu sekaan. Lisää keltuaiset ja worcesterkastike. Vatkaa aineksia hetken pallo- tai sähkövatkaimella ja lisää öljyä pieniä tippoja kerrallaan koko ajan voimakkaasti vatkaten. Jatka, kunnes kastike on paksua majoneesia. Sekoita joukkoon parmesaani, suola ja pippuri.
-
Kääntele kastikkeesta reilu puolet kaalin joukkoon, tarjoa loput erikseen.