
Pähkinäisen makuinen tahinikastike komppaa hienosti makeaksi paahtunutta myskikurpitsaa ja punasipulia. Rakennetta tuovat öljyssä paistetut auringonkukansiemenet.
Kurpitsakausi kannattaa aloittaa tällä reseptillä.
Myskikurpitsa paahdetaan uunissa, jolloin sen luonnollinen makeus korostuu upeasti. Kanssaan uuniin kurpitsa saa punasipulia, joka myös luopuu terävimmästä kärjestään uunin lämmössä.
Punasipulia kannattaa tarkkailla paahtamisen ajan, jotta se ei pääse kärähtämään ennen kuin kurpitsa on pehmennyt.
Pehmeät ja makeat kurpitsa ja sipuli saavat tarjoilulautasella päällensä pähkinäisen paahteisen, sitruunalla piristetyn tahini-kastikkeen sekä öljytilkassa paistettuja rapeita auringonkukansiemeniä. Makua ruokaan tuo myös zaatar-mausteseos, jossa on suolan lisäksi seesaminsiemeniä, timjamia, oreganoa ja sumakkia.
Paahdettu myskikurpitsa ja tahinikastike
Ainekset
Työvaiheet
- Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen.
-
Huuhtele kurpitsa ja halkaise se tukevalla veitsellä pituussuunnassa puoliksi. Kaavi siemenet pois lusikalla. Viipaloi myskikurpitsa kuorineen. Kuori ja lohko sipulit kuuteen osaan.
-
Sekoita isossa kulhossa keskenään kurpitsaviipaleet, sipulit, öljy, suola sekä pippuri.
-
Levitä kasvikset leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 25–30 minuuttia. Tarkkaile punasipulin kypsyyttä, ettei se pala.
-
Hienonna valkosipulinkynsi ja laita se kulhoon. Purista sitruunasta mehua 1½ rkl. Sekoita kastikkeen aineet keskenään. Koostumuksen tulisi olla juoksevan hunajan tapaista, joten lisää vettä tarvittaessa.
-
Paista auringonkukansiemeniä tilkassa öljyä. Hienonna lehtipersilja.
-
Laita kypsät kasvikset tarjoiluvadille. Valuta tahinikastiketta pinnalle ja mausta zaatarilla, suolalla sekä mustapippurilla. Lisää lopuksi auringonkukansiemenet ja persilja.
Vinkki Auringonkukansiementen tilalla voit käyttää pinjansiemeniä.