Banaaniviipaleet on helpointa grillata kuorineen. Pehmeä kinuskikerma maistuu myös kesän marjojen seurana.
Banoffee on itsessään jo hyvin helppo herkku, joka syntyy keksipohjasta, vaahdotetusta kermasta, banaanista ja kinuskista. Nuotioretkellekin sopiva versio syntyy seuraavanlaisesti.
Vaahdota kerma kotona kinuskin kanssa. Pakkaa mukaan banaanit, keksipaketti, kerma, pähkinöitä sekä varrastikkuja. Nuotio- tai grillipaikalle päästyäsi viipaloi banaanit kuorineen, pujota vartaisiin ja laita lämpenemään. Murustele lautaselle pari keksiä ja pähkinöitä, lusikoi päälle kinuskikermaa ja kruunaa lopuksi banaanivartaalla.
Herkut voi myös banaania lukuun ottamatta koota kannellisiin lasipurkkeihin jo kotona. Taukopaikalla tehtäväksi jää vain grillata banaanit lämpimiksi.
Grillibanoffee
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuumenna grilli.
-
Leikkaa banaani kuorineen viipaleiksi. Pujottele viipaleet neljään (liotettuun) varrastikkuun.
-
Vaahdota kerma pehmeäksi. Lisää kinuskiksi karamellisoitunut kondensoitu maito ja vatkaa vielä hetki. Laita kerma jääkaappiin odottamaan.
-
Grillaa banaanisiivuihin raidat molemmin puolin.
-
Murustele keksit ja pähkinät neljälle lautaselle. Lusikoi kinuskivaahto päälle. Voit joko irrottaa banaanisiivut ja kuoria ne valmiiksi annosten päälle tai tarjota vartaan lautasen sivussa ja antaa ruokailijoiden viimeistellä annokset itse.