
Kylmäsavulohella ja perunaviipaleilla täytetyn pizzan pohjaan sopii ruisjauho. Piparjuurituorejuusto sopii erinomaisesti pohjan päälle tavallisen ranskankerman sijaan.
Kylmäsavulohi-perunapizzat
Ainekset
Työvaiheet
-
Yhdistä ruisjauhot, kuivahiiva ja suola. Lämmitä vesi hieman kädenlämpöä kuumemmaksi, 42-asteiseksi, ja sekoita jauhoseokseen. Vaivaa pizzajauhot parissa erässä taikinaan. Lisää lopuksi öljy. Anna kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
-
Kuumenna uuni 225-asteiseksi (kiertoilmalla 200-asteiseksi). Laita kaksi tyhjää uunipeltiä uuniin kuumenemaan.
-
Viipaloi perunat ja sipuli varsineen. Sekoita öljy ja suola kulhossa, lisää perunat ja pyöräytä ne öljyisiksi.
-
Puolita taikina ja kauli ohuiksi pizzapohjiksi. Nosta pohjat leivinpapereille.
-
Notkista juustoja tarvittaessa maitotilkalla ja levitä pizzapohjien päälle. Lisää perunat, lohi ja sipuli pizzoille. Ripottele kaprikset päälle.
-
Ota kuuma pelti uunista ja vedä leivinpaperi pizzoineen pellille. Paista 12–13 minuuttia. Kiertoilmalla voit paistaa molemmat pizzat yhtä aikaa.
-
Viimeistele pizzat vesikrassilla.
Vain suomalaisille tulisi mielen laittaa pizzan päälle perunaa... Ehkä voisi antaa tuolle piiraalle jonkun muun nimen kuin pizza?
Kyllä taas on niin suomalaisen oloinen viritys, varmaan on härmäläisille oikea hittituote.
Teen itse aina kylmäsavulohipizzaa. Siihen tulee perinteinen tomaattipohja, kevätsipulia, kapriksia, kylmäsavulohta ja hintsusti juustoa. Viimeistelen vielä rucolalla ja Caviartilla. On herkkua 😋
Yksi parhaita pizzoja mitä olen syönyt, oli monta vuotta sitten Riian lentokentällä syömäni kylmäsavulohipizza. Mutta perunaa siinä ei ollut, enkä todella sitä laittaisi. "Kala-juurespizza" on kyllä aika kaukana siitä, mitä voi kutsua pizzaksi.